Ceasuri de scufundare

O categorie foarte îndrăgită de ceasuri pentru bărbați sunt ceasurile de scufundare. După cum sugerează și numele lor, rolul lor principal este de a oferi celor ce le poartă toate funcțiile necesare ale unui ceas în timp ce răzbesc marile adâncuri. Și pentru ca un ceas să reușească să facă față presiunii mari, trebuie să fie adaptate perfect prin construcția lor. Acest lucru se datorează în principal utilizării unei carcase mai durabile, care în general este mai robustă decât la ceasurile clasice. O altă caracteristică distinctivă ale ceasurilor de scufundare este funcționala lunetă rotabilă, care are încorporate în ea arătătoarele distinctive și culorile tipice.

Obsah:

Nu putem uita, însă, nici de curelele și brățările, care sunt o altă parte importantă ale acestui ceas. Cel mai adesea este posibil să întâlniți ceasuri de scufundare cu o curea din silicon, a cărui utilizare în apă în cazul ceasurilor, este înțeleasă. Excepție nu fac nici ceasurile de scufundare cu brățara din metal. La utilizarea acestui tip de brățară, nu este vorba de un ceas pentru mari adâncimi, dar este vorba de un ceas, care au o impermeabilitate mai ridicată decât un ceas obișnuit. Și tocmai de aceea le putem include (cel puțin din punct de vedere vizual) în categoria ceasurilor de scufundare.

Ceasuri de scufundare – tabelul impermeabilității

Cea mai importantă cerință atunci când alegeți un ceas de scufundare real este categoric impermeabilitatea lui. În mod obișnuit, ne putem întâlni cu 2 tipuri de marcare a impermeabilității ceasurilor. La primul tip de marcare, producătorii folosesc marcarea cu ajutorul unităților de presiune (ATM). La al doilea tip de marcare, producătorii folosesc metri. Acestea însă nu reflectă adâncimea reală, la care ne putem scufunda cu ceasul, sunt doar un fel de echivalent al marcării cu ajutorul unităților de presiune. Mai multe despre impermeabilitatea ceasului în tabel:

Impermeabilitate 3 ATM – 30 m

Rezistent la umiditate și ploaie. Nepotrivit pentru a face duș cu ceasul pe mână, sporturi de apă, scufundare, etc.

Impermeabilitate 5 ATM – 50 m

Este posibil să faceți duș, să faceți snorkeling, să vă scăldați în lac. Ceasul nu este potrivit pentru ședere îndelungată în apă. Nu este potrivit pentru scufundări. 

Impermeabilitate 10 ATM – 100 m

Ceasuri potrivite pentru ședere mai îndelungată în apă. Potrivit pentru sporturile de apă, snorkeling, înot. Nu este potrivit pentru scufundări. 

Impermeabilitate 20 ATM – 200 m

Ceasuri potrivite pentru scufundări ușoare cu echipament și orice activități în apă exceptând scufundări adânci.

Impermeabilitate 50 – 100 ATM / 500 – 1000 m

Potrivit pentru orice activități acvatice. Ceasuri concepute pentru a rezista la presiuni ridicate. Sunt destinate pentru scufundări adânci. 

Producători renumiți de ceasuri de scufundare

În ceea ce privește ceasurile de scufundare pentru bărbați, accesibile la preț, în mod clar vom evidenția marca Citizen. Aceasta oferă o gamă largă de ceasuri impermeabile extraordinare concepute pentru ape adânci. În oferta acestui producător japonez de calitate putem nimeri și piese mai ieftine din ediția Promaster Marine cu impermeabilitate 20 ATM, dar și piese de top din aceiași ediție, care pot fi folosite în adâncuri extreme. 

Putem menționa și alți producători de ceasuri de scufundare, cum sunt de exemplu Victorinox, Vostok Europe, Casio alebo Luminox. Pentru bărbații, care preferă ceasurile de scufundare mai ales datorită designului lor, chiar și marca Festina are pregătite câteva modele, mai concret produsele din ediția The Originals Diver.

Sfaturile noastre pentru modele

Vă aducem câteva sfaturi pentru ceasurile de scufundare pentru bărbați. Selecția noastră am delimitat-o în funcție de prețurile individuale ale cesurilor.

Cele mai ieftine ceasuri de scufundare

Model: Casio MTD-1053D-1AVES

Impermeabilitate: 20 ATM / 200 m

Preț: cca. 295 – 350 lei

Modelul lowcost al ceasurilor de scufundare de la Casio (MTD-1053D-1AVES)

Ceasuri de scufundare fashion de la Festina

Model: Festina The Originals Diver 20461/3

Impermeabilitate: 20 ATM / 200 m

Preț: cca. 400 – 500 lei

Ceasuri de scufundare ieftin pentru bărbați Festina The Originals Divers

Calitate de la Citizen la preț rezonabil

Model: Citizen Eco-Drive BN0150-10E

Impermeabilitate: 20 ATM / 200 m

Preț: cca. 760 – 880 lei

Ceasuri de scufundare cu stil Citizen BN0150-10E cu o curea din silicon

Clasa mijlocie de aur

Model: Citizen Promaster Marine BN2024-05E

Impermeabilitate: 20 ATM / 200 m

Preț: cca. 2 400 – 3 200 lei

Ceasuri de scufundare Citizen BN2024-05E cu carcasă robustă

Ceasuri de scufundare pentru cei mai pretențioși

Model: Citizen Promaster Eco-Drive Professional Diver BN7020-09E

Impermeabilitate: 100 ATM / 1000 m

Preț: cca. 7 800 – 9 900 lei

Ceasuri de scufundare profesional Citizen BN7020-09E

Mai multe despre aceste ceasuri extraordinare în videoclipul atașat: