Ceasurile digitale

Chiar dacă ceasurile digitale pot fi considerate în prezent deja o afacere retro, din popularitate nu și-au pierdut aproape nimic. Tradiția, îndrăgitul design retro, dar și amintirea vremurilor trecute, sunt principalele atracții, datorită cărora sunt “digitalele” și în vremurile modernelor ceasuri smart, încă extrem de populare.

Conținutul:

Din istoria ceasurilor digitale

Deși istoria ceasurilor cu afișaj digital datează încă de la sfârșitul anilor 60 ai secolului trecut, în prezentarea noastră acordăm atenție celor mai cunoscute modele, care au obținut cel mai mare succes comercial.

Ceasul digital Hamilton

Așa cum am subliniat deja într-unul din articolele noastre anterioare, compania americană Hamilton poate fi considerată pionierul din domeniul ceasurilor digitale. Această companie a introdus în anul 1972 un model, care astăzi este foarte apreciat, modelul Pulsar P1, care a fost echipat cu un display LED decorat cu aur de 18 karate. Modelul P1 este astăzi o adevărată bijuterie, preț la modelele statornice atacând sume din 5 cifre.

Succesorul modelului P1 a devenit modelul P2, care a apărut pe piață în anul 1973. Era produs din oțel inoxidabil iar prețul pentru cel mai ieftin model începea la nivelul de 395 de dolari. Digitalele de la marca Pulsar au devenit un hit, fapt despre care dovedesc și cifrele vânzărilor. În anul 1975 a reușit marca Hamilton să vândă până la 150 000 modele de ceasuri cu afișaj LED.

Primul ceas digital- Hamilton Pulsar P1

Ceas digital Seiko

În anul 1973 și-a scos armele și japonezul brand Seiko. Ceasurile digitale din producția acestui producător au purtat denumirea  Seiko Cal. 0614 și este vorba de primul ceas cu un afișaj digital cu 6 cifre. Afișajul din acest ceas a avut o durată de viață de 50,000 de ore și oferea o citire optimă. Brandul Seiko a continuat în dezvoltarea ceasurilor digitale iar doi ani mai târziu, în anul 1975, a lansat pe piață ceasul cu denumirea Cal. 0634. Era vorba de primul ceas digital din lume, care a fost îmbogățit cu funcția cronograf. Printre altele, ceasul avea încorporată funcția de cronometru, dar și de iluminare practică, care a îmbunătățit și mai mult utilizarea lui.

Ceasul digital de la marca Seiko
Sursa: https://www.horobox.com/en/news-detail/seiko-always-one-step-ahead

Ceas digital Casio

Pe piața de ceasuri digitale în creștere, a intrat în anul 1974 și alt producător de ceasuri de top. Japonezul brand Casio a prezentat în noiembrie 1974 primul său model de ceas digital cu denumirea Casio Casiotron R-11. Pe lângă afișarea orelor, minutelor și a secundelor, acest model a fost îmbogățit și cu funcția de calendar, făcându-l primul ceas din lume care are această funcție disponibilă (astăzi fiind ceva obișnuit). Un alt lucru bun la acest model, astăzi deja iconic, a fost, că purtătorii nu trebuiau să apese niciun buton pentru a se afișa ora. Datorită afișajului LCD, ora pe ceas se afișa întotdeauna. De menționat merită de asemenea și alte modele populare de ceasuri digitale Casio. Cine de exemplu nu își amintește de imensul hit ai anilor 80 și 90 secolului trecut, și anume de ceasul cu calculator? Tocmai brandul Casio a dominat în acest segment.

Ceasurile digitale în prezent

Deși în epoca celor mai moderne ceasuri smart, folosirea ceasurilor digitale retro este doar o chestiune de modă, funcționalitatea lor limitată nu le-a diminuat popularitatea. Ceasurile digitale vintage cu o notă retro sunt extrem de populare, dovadă fiind categoric brandul Casio. De la lansarea primului model Casiotron R-11, a adus pe piață multe alte modele iconice, care cu un design aproape neschimbat, se produc până în prezent. Vă prezentăm unele dintre renumitele ceasuri digitale de la Casio:

Seria de modele A700

Poate cele mai iconice ceasuri retro în prezent, sunt din această ediție din anul 2019. Pe piață le puteți găsi în două culori (auriu, argintiu), la care aveți la alegere o curea clasică, sau o curea shark mesh. În fotografie în dreapta alături de alt model popular cu codul A159WGEA din ediția Casio Vintage:

Design auriu al ceasurilor digitale de la Casio

Seria de modele A168

Ceasurile digitale provenite din această serie de modele înfrumusețează încheieturile oamenilor cu un design (aproape) neschimbat de mai mult de trei decenii! Cine dorește o doză bună de energie, categoric nu ar trebui să rateze aceste ceasuri. Aceste digitale unisex sunt accesibile în mai multe culori, așadar în afară de clasicul auriu și argintiu, puteți găsi și negru, negru-auriu dar și argintiu-turcoaz sau de culoarea camuflajului.

Ceasul digital unisex Casio

Seria de modele AE1200

În prezentarea noastră nu trebuie să uităm de digitalul inspirat de ceasul de cult Seiko G757, care a apărut pe încheietura lui Roger Moore în filmul James Bond: Octopus.

Digitalul inspirat de James Bond

Seria de modele F-91W

Legenda tuturor digitalelor. Și așa am putea denumi ceasul digital negru Casio F-91W, care este astăzi un produs must-have pentru orice iubitor de ceasuri retro. Aceste ceasuri digitale sunt cele mai populare ceasuri digitale din toate timpurile, care au apărut în nenumărate filme, în timp ce au decorat și decorează încheieturile celor mai cunoscute personalități din lume.

Unul dintre cele mai vândute ceasuri digitale - Casio F-91W

Legenda tuturor digitalelor. Și așa am putea denumi ceasul digital negru Casio F-91W, care este astăzi un produs must-have pentru orice iubitor de ceasuri retro. Aceste ceasuri digitale sunt cele mai populare ceasuri digitale din toate timpurile, care au apărut în nenumărate filme, în timp ce au decorat și decorează încheieturile celor mai cunoscute personalități din lume.