Ceasul digital auriu din ediția Casio Vintage

Ceasul Casio Vintage

În industria ceasurilor sunt foarte puține branduri comercializate masiv, care ar putea beneficia de succesele trecutului. Una dintre ele este categoric brandul Casio, care deja de câteva decenii rulează pe piață cu ceasurile retro din ediția Vintage.

Din istoria ceasurilor Casio Vintage

Conținutul articolului:

Anul creării ediției Vintage este considerat în prezent anul 1974. În această perioadă brandul a lansat pe piață primul ceas digital cu denumirea Casiotron. Era dotat cu un afișaj LCD, care afișa ora, minutele și secundele și în cele din urmă era vorba de primul ceas din istorie, care era echipat cu funcția calendarului. În anii 70, 80 și 90 ai secolului trecut ceasurile inițiale Casio nu avea eticheta de “Vintage”, astăzi, însă, brandul include toate ceasurile retro, care copiază designul modelelor de succes din trecut. Unele modele din actuala ofertă sunt copia exactă a modelelor inițiale, altele iar sunt inspirate de designul retro, dar plasate în contextul trendurilor actuale. Nemuritoare au devenit mai ales ceasurile digitale cu un afișaj simplu, care din punct de vedere al designului sunt aproape de nerecunoscut de predecesorii săi. În prezent, ceasurile Casio Vintage se împart în 4 colecții importante. Acestea includ colecțiie Iconic, Mini, Round și Edgy.

Colecția de ceasuri din ediția Casio Vintage

Colecția Casio Vintage Iconic

Cele mai fundamentale și mai cunoscute modele din ediția Vintage se află tocmai în colecția Iconic. Printre cele mai populare modele din această colecție fac parte ceasurile digitale aurii unisex Casio Vintage A159WGEA-1EF, eventual un alt model auriu cu codul A168WG-9EF. În colecția Iconic nu își aleg doar fanii culorii aurii. Ceasurile digitale retro, care copiază designul predecesorilor săi de succes, sunt accesibile și în culoarea neagră și aurie. Ceasurile se pot deosebi și prin culoarea cadranului și a prelucrării curelei. Popularitatea o obțin și produsele cu codul A1000, care fac parte printre cei mai noi membri ai colecției Iconic. Designul lor este apreciat mai ales de către doamne, deoarece în afară de clasicul auriu și argintiu, sunt accesibile și în populara culoare a aurului roz.

Colecția Casio Vintage Mini

Colecția Mini și-au îndrăgit-o mai ales doamnele. Motivul principal este că, ceasurile Casio Vintage din această colecție, combină designul original retro al altor modele la dimensiuni mai mici. Cadranul ceasului este mai rotund iar în ofertă pot fi găsite și modele cu curele din piele, eventual shark mesh. În afară de clasicul auriu, argintiul și negrul, puteți găsi și modele în popularele nuanțe pudrate.

Nu ratați: Ceasurile digitale și succesul lor mondial.

Colecția Casio Vintage Round

După cum sugerează și numele, principala atracție al ceasurilor din colecție este cadranul rotund.Ceasurile Vintage din colecția Round, combină aspectul standard al altor ceasuri de mână cu designul retro binecunoscut. Ceasurile Casio Vintage Round le-am recomanda, datorită dimensiunilor mai mari (în comparație cu modelele din alte colecții), mai ales domnilor.

Colecția Casio Vintage Edgy

Cele mai mai atracții retro se ascund în ultima colecție denumită Casio Vintage Edgy. După cum sugerează din nou numele, principalul lor semn distinctiv este forma semnificativ de unghiulară a carcasei în comparație cu alte modele. Aceasta nu e totul, ce oferă colecția Casio Vintage Edgy. Cei mai mari fani ai stilului retro ar aprecia cu siguranță ceasurile cu codurile care încep cu A100. Acestea sunt inspirate de emblematicele modele Casio F-100, care va fi foarte cunoscut fanilor filmului Alien. Semnul lor distinctiv, în afară de carcasa pătrată, sunt și cele 4 funcții ale butoanelor amplasate pe cadranul ceasului. Inimile fanilor din trecut vor dansa și la vederea ceasului Casio CA-53W, care totodată fac referire la renumitul model de ceas din trecut. Mai concret, este vorba de ceasul Casio CA-50 cu calculator, care a fost purtat de Marty din filmul Înapoi în viitor. În cadrul colecției Casio Vintage Edgy nu putem omite nici de ceasurile AQ-230A, care combină ceasul analog cuc el digital, sau modelul B650W cu un afișaj LCD distinctiv.

Ceas digital auriu Casio Vintage

Deoarece stilul retro a câștigat teren în ultimii ani, ceasurile din colecția Casio Vintage își vor găsi locul nu doar în colecțiile contemporane, dar și la încheieturile cunoscătorilor actualelor trenduri ale modei. Designul lor este atemporal, ceea ce confirmă și călătoria de peste 40 de ani ale ceasurilor digitale Casio. Avantajul ceasurilor digitale de la Casio este totodată și prețul favorabil și prelucrarea precisă, fapt ce este caracteristic pentru producătorii japonezi de ceasuri. Fie că sunteți fani ai stilului retro, sau cunoscător al trendurilor actuale, trebuie să aveți cel puțin un ceas din colecția Vintage!

Dacă dețineți deja unul dintre modelele Casio Vintage, cu siguranță vă va fi de ajutor manualul nostru pentru setarea timpului la ceasurile din această ediție> Cum să setați ora la ceasurile Casio Vintage? Manual informativ cu imagini.

Cele mai noi articole din revistă