Ceasuri digitale și pelerinajul lor de succes la nivel mondial

Ceasuri digitale de la Casio cu design modern
Distribuiți
LinkedIn

Ceasurile de mână, așa cum le cunoaștem astăzi, au trebuit să răzbată o cale lungă, pentru a-și obține forma actuală. Un exemplu excelent al acestei afirmații sunt așa-numitele smartwatches, resp. ceasurile inteligente. Despre astfel de realizări, însă, nu a visat lumea niciodată. Dimpotrivă, pe piață au atras atenția diverse ceasuri de game-ing sau ceasurile cu calculator. Toate, însă, avea un numitor comun – era vorba de ceasuri digitale. Pelerinajul lor de succes la nivel mondial a început încă în anul 1972. 

Bineînțeles, primele ceasuri digitale nu au fost dotate imediat cu jocuri sau cu calculator. Dar afișajul digital în sine a fost un progres uimitor de încă acum 50 de ani.

Conținutul articolului

Primele ceasuri digitale încă din anul 1972

Dacă tot le-am menționat puțin mai sus, nu putem să nu oprim asupra lor. Primele ceasuri digitale, care au ajuns ca primele pe piață, au fost ceasurile Hamilton Pulsar P1. Oamenii din întreaga lume au putut să le vadă pentru prima oară deja în aprilie 1972. În acea vreme prețul lor era de 2 100 dolari. Valoarea lui era creată de revoluționarul display LED, dar totodată și aurul de 18 karate, care îl decora.

Ceasul digital auriu Hamilton Pulsar P1

De interes: Ceasurilor Hamilton Pulsar P1 li s-a adăugat la renume și faptul că un model asemănător a devenit ceasul lui James Bond în filmul Live and Let Die.

Ceasuri digitale cu calculator cu 4 ani mai târziu

De primele ceasuri digitale din lume foarte repede s-a alăturat compania Seiko. În anul 1973, însă, a prezentat primul său model digital cu codul 06LC. Producătorul produsului inovator P1 nu s-a făcut de rușine iar cu 4 ani mai târziu de la lansarea primului ceas digital pe piață, a prezentat unul dintre primele ceasuri cu calculator.

Îl puteți recunoaște după denumirea Hamilton Pulsar Calculator Watch. Butoanele lui erau însă atât de mici, încât se puteau controla doar cu accesorii speciale. Problema menționată mai sus a reușit să o rezolve compania Casio, care în lumea ceasurilor a devenit faimoasă nu doar pentru clasicele digitale, dar și pentru ceasurile cu calculator. În legătură cu acestea, merită menționat modelul din anii, C-80 Calculator Watch. Pe utilizatori i-a atras atât pentru operarea confortabilă, cât și pentru prețul accesibil. 

Așa a arătat modelul C-80 cu calculator de la Casio:

Alte ceasuri digitale interesante

Pe lângă ceasul cu calculator atrag atenția și alte ceasuri digitale, care din punct de vedere istoric sunt extrem de interesante. Suntem recunoscători mai ales mărcilor japoneze: 

  • 1980 Ceasurile digitale pentru gaming Casio Game-10 cu legendarul joc Space Invaders.
  • 1982 – Ceasul digital Seiko TV Watch care vă permite să vizionați televizorul pe un mic ecran LCD albastru-gri.
  • 2002 – Ceasul digital Casio Wrist Camera cu o cameră integrată, care a reușit să efectueze fotografii gri cu dimensiuni de 120 x 120 pixeli.

Ceasul digital retro în prezent

În ceea ce privește noțiunea generală de ceasuri digitale, sunt renumite și în prezent. Acest lucru se datorează în principal companiei Casio. Tocmai gigantul japonez are în oferta sa multe ceasurile digitale retro. Și chiar dacă publicul solicită din ce în ce mai mult ceasuri inteligente, putem declara cu încredere, că ceasurile digitale vor fi pe piață atâta timp, cât există interes pentru ele.  

Sfatul nostru pentru ceasuri digitale pentru bărbați: Modelul GW-M5610-1ER din renumita ediție G-Shock.

Sfatul nostru pentru ceasuri digitale pentru damă: Ceas digital retro auriu A168WG-9EF potrivit pentru ambele sexe.

Popularul ceas digital Casio Vintage

Sfat de final: În oferta largă de ceasuri Casio găsiți și ceasuri digitale pentru copii în diferite culori.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole