Fazele Lunii de pe ceas – una dintre cele mai captivante complicații

Afișarea fazelor lunii de pe ceas aparține de cele mai fascinante complicații
Distribuiți
LinkedIn

În general, omenirea a fost captivată de Lună, încă din vremuri străvechi. Pe lângă faptul, că deja în trecut devenea subiectul, tema sau elementul diferitelor poezii poetice, influența ei asupra omului poate fi studiată și în domeniul științei și a cercetării. Nu numai că în permanență este cercetată și observată și în prezent, dar a reușit să primească și primii vizitatori. În mod similar am putea continua, dar în rândurile următoare rolul principal îl joacă fazele Lunii de pe ceas. Știți, ce reprezintă defapt, această uluitoare complicație?

Conținutul articolului

Introspecție în istorie

Se presupune, că încă în perioada anului 15 000 înaintea erei noastre, omenirea se interesa de observarea Luni și a fazelor sale. Deși nu la o așa scară ca astăzi, dar totuși. Acest lucru este indicat de picturile murale descoperite în Franța. 

Din punct de vedere istoric, însă, nu este doar o singură dovadă, care să confirme interesul generațiilor mai vechi pentru Lună. Este suficient să privim înapoi cu aproximativ 150 de ani î.Hr, de unde provine fascinantul mecanism descoperit în Grecia. Esența sa principală a fost de a arăta mișcarea anuală a Luni și Soarelui

Ați știut că, semnificativa viziune legată de industria ceasurilor și de observare a Lunii s-a produs între secolele 15 și 16 , când a fost creat primul ceas astronomic? 

Fazele lunii de pe ceasul Zeppelin

Ce sunt defapt fazele Lunii

În rândurile anterioare am menționat câteva dintre fazele Lunii, dar nu am reușit să explicăm, ce reprezintă defapt. Când vă întoarceți cu mintea în băncile școlii, cu siguranță totul va deveni foarte clar. Este vorba totuși de fazele lunare care descriu mișcarea Lunii. Tocmai despre ele, cu cea mai mare probabilitate, ați învățat și voi. Mai concret, cunoaștem 4 dintre cele mai importante faze ale Lunii:

  • Luna nouă – este vizibilă partea neluminată a Lunii
  • Primul pătrat – Luna este vizibilă în forma literei D
  • Luna plină – este vizibilă partea luminată a Lunii
  • Ultimul pătrat – Luna este vizibilă în forma literei C

De reținut: Întreg ciclul mișcării Lunii, care este denumit și ca ciclul lunar, eventual ciclul sinodic, durează în medie 29 de zile 12 ore 44 minute 2,8 secunde. 

Fazele Lunii de pe ceas

Deci, după obligativitatea introducerii, în sfârșit ajungem la esență, așadar la fazele Lunii de pe ceas. Omenirea a fost atât de fascinată de Lună, încât forma ei s-a tradus treptat în formă de ceasuri de mână. Pentru prima oară această complicație a apărut pe ceasul de mână de la companie Patek Philippe. Așa s-a întâmplat în anul 1925. Din acea perioadă, producătorii de ceasuri au început să se întreacă în cine reușește să aplice pe cadranul ceasului arătătorul fazelor Lunii cu cât mai puține devieri. Momentan, pe primul loc se plasează Andreas Strehler. Ceasurile lui dispun de fazele Lunii, care deviază doar o dată la incredibilele 2 milioane de ani. 

Ceasul de damă Zeppelin cu o reprezentare a fazelor Lunii

De ce complicația? Fazele Lunii de pe ceas nu sunt marcate ca o complicație doar ca fapt divers. Adică, se vorbește despre complicație la aproape fiecare funcție suplimentară a ceasului – adică, în afară de afișarea timpului. Exact, o complicație este de exemplu și cronograful sau arătătorul dată sau zi. 

Cuma arată fazele Lunii de pe ceas și ce oferă?

În termeni laici, complicația fazele Lunii de pe ceas reușește să arate forma Lunii, care în prezent se poate observa și pe cer. În timp ce în trecut, datorită unei astfel de complicații, oamenii au știut să le folosească de exemplu la ritualurile păgâne, afaceri sau muncile agricole, astăzi au fazele Lunii de pe ceasurile multor producători de renume mondial, un caracter pur estetic și artistic. 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole