Ceasurile Breitling – o scurtă privire asupra istoriei

Ceasurile Breitling și scurta lor istorie
Distribuiți
LinkedIn

Denumirea Breitling evocă în mulți oameni în special idei despre aviație și totodată și despre lux. Defapt, nu este de mirare. Este vorba, totuși, de unul dintre cele mai folosite elemente ale companiei, care datează încă din secolul al 19-lea. Cunoașteți, ce fel de istorie însoțește ceasurile Breitling? Prin următoarele rânduri o vom analiza împreună.

Conținutul articolului

Ceasurile Breitling și istoria lor

Astăzi sunt percepute de oamenii din întreaga lume ca și luxuriante. Toți au început în vreun fel. În ceea ce privește începuturile companiei Breitling, trebuie să călătorim după ele până în anul 1884. În acea vreme Leon Breitling și-a înființat propriul atelier de ceasuri. S-a întâmplat în munții elvețieni – mai concret în St. Imier.

Mutarea în La Chaux-de-Fonds

Nu a trecut mult până când, în anul 1892, Breitling s-a mutat împreună cu renumita sa companie, în metropola ceasurilor din acea vreme – în localitatea elvețiană La Chaux-de-Fonds, unde întotdeauna, ceasurile erau, să zicem așa, priviți cu alți ochi. Cele mai mari succese ale mărcii, însă, fondatorul inițial Leon Breitling, nu le-a trăit.

Primul ceas de mână cu cronograf - ceasul Breitling din anul 1915
Sursa: https://www.hautehorlogerie.org/

Primul ceas de mână cu cronograf

După moartea lui Leon Breitling, ceasurile Breitling au ajuns în grija lui Gaston, fiul lui Leon. Gaston Breitling a luat în considerare cerințele din acea vreme și a pornit la drum în a proiecta ceasuri aviator. Și trebuie să subliniem, că viziunile sale au sărbătorit succesul. În anul 1915 au fost prezentate ceasurile Breitling cu cronograf. În esență, nu ar fi nimic deosebit la acest ceas, dacă nu ar fi vorba de primul ceas de mână cu cronograf. Da, primul din istorie, primul din întreaga lume. Și bineînțeles, a cules un mare succes.

De ce? Piloții din acea vreme au preferat ceasurile Breitling cu cronograf dintr-un simplu motiv. Cu ajutorul lor au reușit să calculeze, cât de mult va dura combustibilul din rezervor.

Continuarea în inovația cronografului

Nici după prezentarea primului ceas de mână cu cronograf din lume, Gaston Breitling nu s-a plictisit. Tocmai invers, a îmbunătățit invenția revoluționară. În anul 1923 a servit marca Breitling o inovație, care a separat funcția stop și start, cu ajutorul a două butoane. 

Parteneriate cu aviația și armata

Compania Breitling a continuat să prospere – și după pensionarea lui Gaston Breitling. Controlul importantei mărci a fost preluat astfel de fiul său Willy. În timp, ce era în funcția principală, compania a reușit să stabilească parteneriate cu Forțele Aeriene Regale Britanice și cu armata Statelor Unite. În plus, a continuat și munca tatălui și a bunicului său și s-a axat pe inovația complicației cronograf

Breitling Chronomat

Evenimente semnificative în istoria companiei Breitling au avut loc și după anul 1940. Merită menționat, de exemplu, prezentarea ceasului Breitling Chronomat, care inițial a fost destinat matematicienilor și oamenilor de știință. În acea vreme era vorba de primul cronograf, care dispunea de ecartamentul logaritmic cilindric. 

Ceasul Breitling Navitimer

Breitling Navitimer

Aproximativ 10 ani mai târziu, compania Breitling a venit cu o altă faptă importantă. În oferta sa a introdus, astăzi poate cel mai cunoscut model destinat piloților – Breitling Navitimer. Apropo, îl numeau și ca un computer pentru navigare. De ce? Deoarece în acea perioadă nu existau navigații GPS, în aviație se folosea pentru diferite sarcini legate de navigarea avioanelor. 

Project 99

În ceea ce privește epoca lui Willy Breitling, nu putem trece cu vederea nici anul 1969, când compania lui Breitling a participat la așa numitul Project 99. Rezultatul colaborării a fost primul mecanism cronograf din lume cu autotragere.

Prezentul – ceasul luxuriant Breitling pentru bărbați

În anul 1979, compania Breitling a ajuns pe mâna pilotului și a producătorului de ceasuri, Ernest Scheneider. Așa a început o nouă eră, care a adus luxuriantele ceasuri Breitling pentru bărbați, la un nivel mai înalt. 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole