Cum ceasul Heuer a devenit ceasul TAG Heuer

Vă prezentăm ceasul luxuriant Tag Heuer
Distribuiți
LinkedIn

Legendarul oraș elvețian La Chaux-de-Fonds, unde s-au născut atât de multe mărci importante producătoare de ceasuri, ar fi cunoscut doar de puțini pasionați de ceasuri. Una dintre companiile, care a început să-și scrie acolo istoria, este și marca TAG Heuer. Deși la începuturile sale nu a purtat denumirea actuală, în istorie și-a lăsat amprenta. În rândurile următoare vom analiza împreună ceasul TAG Heuer și călătoria sa către lumina reflectoarelor.

Conținutul articolului

Istoria mărcii TAG Heuer

Compania, pe care astăzi o cunoașteți sub denumirea TAG Heuer, a fost înființată în anul 1860 în orașul elvețian La Chaux-de-Fonds. De înființarea ei s-a ocupat  Edouard Heuer. La acea vreme, însă, nimeni nu avea habar, că într-o zi va fi parte a denumirii pe atunci create „Heuer“ și ulterior adăugat „TAG“.

De interes: Ceasul TAG Heuer a apărut și la încheietura mâinii legendarului James Bond.

În orice caz, compania Heuer a contribuit semnificativ în anii următori cu câteva repere importante. Merită menționat de exemplu brevetarea multor mecanisme, care și în prezent sunt folosite la mai multe ceasuri de mână. Marca Heuer a devenit celebră cel mai mult datorită producției de cronografe și ceasurile utilizate pe bordul mașinilor și a avioanelor.

Ați știut că, primul ceas cu cronograf a introdus compania Heuer în anul 1914?

Magazinul cu ceasurile Tag Heuer din Londra

Conexiunea cu sportul auto

În anii 60 ai secolului trecut ceasurile TAG Heuer au fost în mod inerent legate de aportul auto. Se poate spune, că în prezent este destul de greu să găsim o fotografie din acea vreme, în care să nu observăm logo Heuer. În acea vreme, extrem de populare printre șoferi, erau modelele cronograf Autavia a Carrera.

Criza anilor 70

La fel ca în cazul altor producători elvețieni de ceasuri, criza anilor 70 a lovit și compania Heuer. Situația a fost atât de serioasă, încât marca a fost nevoită să vândă. În anul 1985 marca Heuer din acea vreme a ajuns în mâinile companiei de holding Techniques d’Avant Garde, când înainte de numele Heuer i s-a atribuit și TAG. Și astfel a fost creată una din TOP mărci de ceasuri elvețiene.

Ceasuri TAG Heuer

Ceasuri TAG Heuer, în calitate ca și sponsor al evenimentelor de yachting, golf, tenis și mai ales auto, au devenit un fel de simbol al luxului și al eleganței. Statutul lor ar fi putut fi comparat cu așa giganți, ca de exemplu ceasurile Rolex.

Ceasuri Tag Heuer

Selectăm: Ceasuri TAG Heuer Carrera

Deși fiecare are preferințele sale, și în ciuda acestui fapt nu renunțăm ca la final să evidențiem unul din seria de modele a companiei TAG Heuer, care în ochii noștri se deosebește de celelalte. Ne referim la ceasul TAG Heuer Carrera.

În ceea ce privește istoria sa, aceasta datează din anul 1963, când a fost prezentat pentru prima oară. De designul lui s-a ocupat Jack Heuer, strănepotul lui Edoard Heuer. Se evidenția prin designul simplu și două alarme cronograf, care până în prezent sunt caracteristice la seria Carrera. Erau disponibile în diferite prezentări de cadrane. Iar în ceea ce privește istoria ceasului TAG Heuer Carrera, merită menționat și faptul, că în jurul anului 1968 a fost prezentată versiunea cu trei alarme cronograf.

Sfatul nostru: Ceasul bărbătesc TAG Heuer Carrera Calibre 16

Când vine vorba de actualul ceas TAG Heuer Carrera, atunci se poate observa că designerii s-au concentrat pe simplificarea generală, bazându-se în mare măsură pe design-ul modelelor inițiale. Față de liniile clasice, mențin și stilul modern, adeseori chiar agresiv, care este îndrăgit și în cadrul ceasurilor pentru bărbați al altor producători.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole