6 mărci de TOP ale ceasurilor elvețiene

Ne-am uitat la cele mai iconice ceasuri elvețiene
Share on facebook
Distribuiți
Share on linkedin
LinkedIn

Denumirea  „Swiss Made“, resp. fabricat în Elveția, nu este în lumea ceasurilor doar o propoziție fără sens. Tocmai invers – o așa „etichetă“ pe ceas este categoric o garanție a calității. Aceste cuvinte pot fi confirmate de reprezentanții mărcilor IWC, Breitling, Omega, Rolex sau mai accesibile ca preț ceasurile Tissot. Pur și simplu, ceasurile elvețiene au o tradiție îndelungată și adeseori sunt considerate ca sinonim al luxului.

Conținutul articolului

TOP ceasuri elvețiene

Istoria ceasurilor elvețiene este atât de bogată, încât alegerea a doar câteva dintre mărcile, care o compun, pare a fi o sarcină imposibilă. Cu toate acestea, am grupat 6 mărci, care categoric nu vă pot plictisi. Printre capetele de listă ale următoarelor rânduri veți găsi nu doar calitate și lux, dar totodată și categoria accesibilă la preț menționată mai sus. Acestea sunt TOP ceasurile elvețiene.

Ceasuri elvețiene IWC Schaffhausen

Povestea ceasului IWC a început să-și scrie primele rânduri încă în anul 1868. De atunci marca IWC s-a dezvoltat în ochii publicului devenind o companie de renume, care produce ceasuri de înaltă calitate cu accent pe cele mai înalte standarde tehnice posibile. Este interesant faptul că, în anul 1993 a fost adăugat în portofoliul său unul dintre cele mai complicate ceasuri din întreaga istorie. Poartă denumirea  „Destriero Scafusia“. În prezent găsiți în oferta IWC ceasuri elegante, de scufundare dar și aviator, care sunt parte integrantă a companiei deja din anii 30 a secolului 20.
Ceas calitativ elvețian marca IWC - Schaffhausen
Sursa: iwc.com

Ceasuri elvețiene Tissot

Primele ceasuri Tissot, mai concret ceasul de buzunar, a văzut lumina zilei în anul 1853. A fost defapt în același an, când în elvețianul Le Locle s-a înființat și compania în sine. De-a lungul timpului marca Tissot a devenit unul dintre cei mai mari pionieri din industria ceasurilor din lume. În prezent are reputația ca un ceas de calitate și accesibil la preț, care sunt în multe cazuri asortate în tonuri eleganto-sport. La urma urmei, totuși ceasurile Tissot sunt recunoscute mondial și datorită sponsorizării mai multor evenimente sportive.
Ceasurile elvețiene Tissot sunt cunoscute ca producător mondial de ceasuri

Ceasuri elvețiene Breitling

În ceea ce privește cesurile elvețiene de TOP nu putem trece cu vederea  nici de legendara marcă Breitling, care a fost înființată în anul 1884. Repertoriul ei este încărcat de ceasuri aviator de top cu cronograf, care vor fi apreciate în special de către adevărații cunoscători de ceasuri. Ceasurile Breitling sunt specifice nu doar pentru funcțiile de top, dar totodată și pentru aspectul unic sportiv.

Ceasurile elvețiene inspirate de aviație - marca Breitling
Sursa: authenticwatches.com

Ceasuri elvețiene Omega

Simplul fapt că este partenerul oficial NASA, sugerează o anumită unicitate. Și într-adevăr este așa. Ceasurile Omega fac parte printre cele mai luxuriante, pe care le puteți găsi în lumea ceasurilor. Cum să nu fie așa, dacă vorbim de ceasul, care a ajuns primul pe Lună. În general putem constata, că pentru marca Omega este caracteristică producția ceasurilor calitative, luxuriante și sport-elegante, care îndeplinesc cei mai stricți parametri tehnici.
Sursa: omegawatches.com

Ceasuri elvețiene Rolex

La fel ca și compania Omega, și marca Rolex oferă lumii unul dintre cele mai calitative dar totodată și mai luxuriante ceasuri de mână. În spatele succesului global a acestei companii de la Geneva, nu stă doar producția unor piese extrem de elaborate, dar și un marketing fantastic. Exemplul său sunt nenumăratele ceasuri Rolex amintite în diversele filme și seriale. Oricum, PR-ul excelent în acest caz nu este interfața ceasurilor calitative elvețiene.
Sursa: diamondsourcenyc.com

Ceasuri elvețiene TAG Heuer

În cadrul listei de ceasuri elvețiene de TOP nu trebuie să fie omisă nici marca Tag Heuer. Sediul său este în orașul La Chaux-de-Fonds, de unde a început și călătoria ceasurilor Festina. Deși compania TAG Heuer produce ceasuri care arată elegant, domeniul său de bază este producția unor piese sportive. Acest fapt este confirmat doar de căile complicate cu motosportul, cum este și în cazul ceasurilor Tissot. În cazul mărcii TAG Heuer este vorba de un parteneriat cu regina motosportului – F1.


Sfat de final
: Aruncați o privire și asupra altor mărci, care produc cele mai bune ceasuri elvețiene.

Ceasurile TAG Heuer - sinonimul calității și a luxului
Sursa: tagheuer.com,

+ BONUS: Alte mărci renumite de ceasuri elvețiene

6 TOP mărci de ceasuri elvețiene, deși au fost analizate în rândurile anterioare, dar „țara crucii helvetice“ are încă multe de oferit. Da, puterea ceasornicăriei a adus lumii și alte ceasuri renumite, care pe lângă cele 6 menționate, merită o atenție. Un exemplu excelent este legendarul grup The Holy Trinity. În orice caz, acestea sunt câteva dintre mărcile elvețiene, care categoric merită a fi menționte:

Ceasul Vacheron Constantin

Probabil cel mai interesant lucru, care însoțește acest membru al „Sfintei treimi al ceasurilor“, este faptul că este vorba de cel mai vechi producători de ceasuri din lume. Compania Vacheron Constantin a fost fondată în anul 1755, dar originile sale datează încă din sec. al 16-lea, când la Geneva a apărut un meșter calificat Jean-Marc Vacheron. Lucrările sale inovatoare au fost continuate de nepotul său Jaques-Barthelemy, care în colaborare cu partenerul său de afaceri François Constantin, a adus ceasul elvețian Vacheron Constantin într-o nouă eră strălucitoare.

Acesta este luxuriantul ceas elvețian Vacheron Constantin

Ceasul Patek Philippe

Un fel de precursor al altui membru „The Holy Trinity“, și anume al ceasurilor elvețiene Patek Philippe, a fost compania Patek, Czapek et Cie. Încă în anul 1839 a fost înființată de către Antoine Norbert de Patek și Francois Czapek. Primul dintre ei, l-a întâlnit peste aproximativ 5 ani, pe pionierul tehnologiei, Jean Adrien Philipp, cu ajutorul căruia a început să ofere lumii unicatele ceasuri elvețiene Patek Philippe.

Cum apar ceasurile elvețiene Patek Philippe? Acest video vă va dezvălui:

Ceasul Audemars Piguet

Și așa-numitul „Mare Trio al ceasurilor“ îl încheie ceasul elvețian Audemars Piguet. Încă de la începuturi, această firmă renumită s-a axat mai mult pt calitate decât pe cantitate. A fost fondată în anul 1875, de a cărei înființare s-au ocupat Jules Louis Audemars și Edward Auguste Piguet. Trebuie remarcat faptul că, unul dintre principalele obiective ale companiei Audemars Piguet a fost de a proiecta mecanisme de ceasuri complicate, în care au pus un accent considerabil la finalizare

Sinonimul luxului - ceasurile Audemars Piguet

Ceasul Zenith

Ceasul elvețian Zenith, care aparține de divizia Watches & Jewelry, a văzut lumina zilei în anul 1865. În spatele apariției lor a stat ceasornicarul vizionar Georges Favre-Jacot. Bazele companiei le-a pus în Le Locle – în locul unde întreaga companie își are sediul și astăzi. Ceasul Zenith încă de la începuturile sale au fost de o precizie extraordinară. Astăzi fac parte printre piese renumite la nivel mondial, care acționează în mai mult de 50 de țări. La popularite le adaugă și faptul, că dispun de propriile mecanisme originale, pe care compania Zenith le produce.

De interes: Unicitatea ceasurilor Zenith este dovedită și de evenimentul din anul 2012. În acea vreme ceasurile Zenith l-au însoțit pe Felix Baumgartner la saltul lui istoric.

Ceasul elvețian Zenith cu tipicul cadran pătrat
Sursa: https://www.thewatchcompany.com/

Ceasul Jaeger-LeCoultre

O altă renumită marcă elvețiană de ceasuri este compania Jaeger-LeCoultre, care a fost înființată în anul 1833. Astăzi este o filială 100% deținută de luxuriantul grup elvețian Richemont. În general este considerat ca o marcă extrem de top, fapt care este dovedit și de tehnologiile sale unice. Un exemplu excelent este cel mai mic mecanism de ceasuri din lume. În afară de aceasta, merită menționat și unul dintre cele mai complicate ceasuri din lume – Grande Complication.

Unul dintre cele mai luxuriante mărci de ceasuri - ceasul elvețian Jaeger-LeCoultre

Ceasul elvețian Breguet

Iar lista mărcilor de TOP de ceasuri elvețiene o încheie spectaculos ceasurile elvețiene Breguet. De ce spectaculos? Brandul Breguet cu sediul în L’Abbaye din Elveția face parte printre cele mai scumpe mărci de ceasuri din lume. Înființarea sa datează din anul 1775, când la Paris a fondat-o Abraham-Louis Breguet. Din anul 1999 și până în prezent aparține de grupul elvețian Swatch. Ceasul elvețian Breguet deține multe recorduri, a cărui merit o are la inovațiile tehnologice. Prin urmare, nu este de mirare faptul că în trecut au purtat acest ceas așa personaje istorice, ca de exemplu Regele George al III-lea sau Regina Victoria.

De interes: Apropo, ceasul elvețian Breguet și-a găsit loc și printre cele mai scumpe ceasuri din lume, al cărui clasament l-am grupat într-un articol separat.

Marca Breguet și ceasurile sale, care fac parte printre cele mai scumpe din lume
Sursa: https://monochrome-watches.com/

3 názory na “6 mărci de TOP ale ceasurilor elvețiene”

  1. Pingback: Ceasurile Luminox ascund multe lucruri interesante, despre care poate nu ați știut - Găseșteceas

  2. Pingback: Dicționar orologer: Ce este cronograful și cum se utilizează? - Găseșteceas

  3. Pingback: Legendarele ceasuri Rolex ne-au cucerit și datorită ediției Submariner - Găseșteceas

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Share on facebook
Distribuiți

Cele mai noi articole

Scroll to Top