SERIAL despre cei mai mari producători de ceasuri din lume: ce este Holy Trinity?

Holy Trinity este denumirea celor mai mari 3 producători de ceasuri din lume
Distribuiți
LinkedIn

Subiectul celor mai mari producători de ceasuri din lume, fără îndoială ar putea fi înțeles în diferite moduri. Renumitele companii de ceasuri sunt cunoscute datorită multor factori. Tocmai de aceea am decis ca din când în când să vă prezentăm unele dintre ele prin intermediul unui serial special. Rolul principal în prima sa parte îl joacă protagoniștii legendarului The Holy Trinity of Watches.

Conținutul articolului

Ce este The Holy Trinity of Watches?

The Holy Trinity of Watches (Sfânta Treime a ceasurilor), resp. The Big Three of Watches (Marele trio al ceasurilor), este descrierea pentru 3 extrem de renumiți producători de ceasuri, care își au originea unde altundeva dacă nu în Elveția. Nu așteptați însă printre ele ceasurile Tissot. Deși sunt „de calitate elvețiană“, trio menționat mai sus este compus din mărcile luxuriante:

 

  • Vacheron Constantin
  • Patek Philippe
  • Audemars Piguet
Deși ceasurile de lux se produc în diferite țări (un exemplu sunt cele mai bune ceasuri japoneze), Elveția rămâne în cadrul producției de ceasuri pe un piedestal imaginar. Toate cele trei mărci menționate mai sus se pot lăuda nu doar cu o lungă tradiție, care se reflectă în experiențele lor de peste un secol, dar și cu o moștenire care dăinuie și în prezent.

Ceasurile Vacheron Constantine

Ați știut că, Vacheron Constantine este deținătorul titlului celui mai vechi producător de ceasuri din lume?

Deși marca Vacheron Constantin a fost înființată „abia“ în anul 1755, istoria sa merge mult mai adânc în trecut – mai concret în secolul 16. La acea vreme, mulți protestanți europeni căutau refugiul la Geneva – Elveția, datorită căruia în principala localitate a ceasornicăriei din lume s-au întâlnit mulți meșteri calificați. Unul dintre ei a fost și Jean-Marc Vacheron.

Ceasul argintiu de buzunar, care l-a produs, a purtat semnul inovației. În decurs a două decenii a fost Vacheron perceput ca un pionier în această industrie. Nepotul lui, Jaques-Barthelemy, a adus marca Vacheron într-o nouă eră. A reușit acest lucru prin lansarea produselor companiei pe noi piețe din afara Elveției. Prin exportarea ceasurilor în Franța și Italia, compania Vacheron s-a extins rapid.

Jaques-Barthelemy Vacheron a realizat însă că are nevoie de ajutor și de aceea s-a unit cu noul partener, cunoscutul strateg în afaceri cu numele François Constantin. Și așa au fost create ceasurile Vacheron Constantin.

Marca Vacheron Constantin este cel mai vechi producător de ceasuri din lume

Ceasurile Patek Philippe

Ați știut că, unele modele Patek Philippe fac parte printre cele mai scumpe ceasuri din lume?

În anul 1839 au înființat Antoine Norbert de Patek și Francois Czapek compania de ceasuri cu numele de Patek, Czapek et Cie. Cu câțiva ani mai târziu, mai concret în anul 1844, Antoine Norbert de Patek a participat la o expoziție industrială la Paris, la care a obținut Jean Adrien Philippe o medalie de bronz pentru invenția unui sistem se setare și tragere fără cheie.

Doar cu un an mai târziu, Philippe s-a mutat la Geneva – Elveția, unde a semnat un contract de parteneriat cu Antoinom Norbertom de Patek. „Nou – născuta“ companie Patek Philippe a reușit foarte rapid să aplice la ceasuri, cunoștințele și abilitățile ambilor proprietari.

Încă în același an, așadar în anul 1845, a lansat marca Patek Philippe primul său ceas nr. 1181. Cum altfel, conținea sistemul lui Philippe de setare și tragere fără cheie.

Unicatul ceas elvețian Patek Philippe

Ceasurile Audemars Piguet

Ați știut că, în anii 1894 – 1899 a produc compania Audemars Piguet doar 1 208 de ceasuri?

Și totuși, printre ele au fost și unele dintre cele mai sofisticate ceasuri, care au fost vreodată produse. O astfel de onoare, ca să spunem așa, oglindirea parteneriatului, care în anul 1875 a fost încheiat de tinerii elvețieni – Jules Louis Audemars și Edward Auguste Piguet. Deviza lor principală a fost de creare a mecanismelor complicate pentru ceasuri cu accent pe onestele sale ajustări de final.
Marca luxuriantă Audemars Piguet face parte din așa numitul “Holy Trinity”

Sfat de final

În cazul în care prima parte a serialului nostru despre cei mai mari producători de ceasuri din lume v-a captivat, recomandăm să citiți și acest articol, unde este scris ceva mai mult despre membrii The Holy Trinity of Watches.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole