Legendarele ceasuri Rolex ne-au cucerit și datorită ediției Submariner

Legendarele ceasuri Rolex
Distribuiți
LinkedIn

Degeaba ați căuta printre ceasuri un brand, care în lume să rezoneze mai mult cum o face iconica companie Rolex. De-a lungul istoriei sale de peste 100 de ani,  legendarele ceasuri Rolex s-au aflat pe un imaginar vârf al ceasurilor. Au apărut în multe filme și reclame, au umplut afișele și panourile de reclama și totodată au fost prezentate, resp. încă sunt prezentate, de multe fețe celebre din întreaga lume. În ceea ce privește SERIALUL despre cele mai mari ceasornicării din lume, ne-am decis să dedicăm câteva rânduri și ceasurilor Rolex.

Conținutul articolului

Ceasuri Rolex - de la Londra spre un piedestal mondial

Vă întrebați ce au în comun ceasurile elvețiene Rolex cu Londra? Ei bine, din punct de vedere istoric, și-au început călătoria tocmai în această metropolă englezească. În anul 1905, Hans Wilsdorf și Alfred Davis, au înființat la Londra compania Wilsdorf and Davis. Cu trei ani mai târziu, în cadrul acestei companii, au înregistrat denumirea de Rolex ca marcă a ceasurilor sale. Iar din anul 1915 Rolex figurează și în denumirea companiei, care astăzi are sediul la Geneva. Da, tocmai de acolo au pășit ceasurile Rolex pe piedestalul mondial, drept pentru care s-au clasat printre TOP ceasuri elvețiene.

Ați știut, că în anul 2018 Forbes a numit compania Rolex ca fiind cel de-al 71-lea cel mai valoros brand din lume? În plus, în iunie 2019, până la trei modele care aparțineau mărcii elvețiene menționate, s-au clasat printre primele zece ca cele mai scumpe ceasuri din lume, care au fost vândute la licitație. Prețul ceasurilor Rolex a crescut amețitor de mult.

Ceasul Rolex și detaliul de pe remontoar

Ceasurile Rolex în prezent

Și în ciuda faptului, că piața ceasurilor este în prezent extrem de diversă, ceasurile Rolex se evidențiază într-un mare fel. Marca Rolex oferă totuși o gamă largă de modele de la cele profesionale la cele clasice, care se potrivesc oricărei încheieturi. 

Printre cunoscutele ediții de ceasuri Rolex putem menționa de exemplu colecția Datejust sau Explorer. Cu toate acestea, pe noi ne-au atras cel mai mult ceasurile Rolex Submariner.

Cunoscuta ediție de ceasuri Rolex - Rolex Submariner

Ceasuri Rolex Submariner

Încă în anul 1926 a prezentat compania Rolex primul ceas impermeabil din lume – a purtat denumirea Oyster. Puțin mai târziu, mai exact în anul 1953, a urmat o altă etapă tehnologică, nu doar în compania Rolex, dar și în întreaga industrie a ceasurilor. Ceasurile Rolex Submariner au văzut lumina zilei – primele ceasuri, care au fost impermeabile de până la 100 m. Astăzi, modelele din această colecție iconică au o impermeabilitate de până la 300 m.

De interes: Ceasurilor Rolex Submariner, prin cadranele sale, se aseamănă în unele privințe cu câteva dintre modelele Seiko. Caracteristici similare pot fi văzute și la ceasurile Citizen.

Cheia funcționalității ceasurilor Rolex Submariner este luneta pivotantă cu marginile zimțate. Carcasa lor oferă o mișcare extrem de precisă cu o protecție optimă împotriva apei, a prafului, a presiunii și a șocurilor. Ceasurile Rolex Submariner au fost create inițial în special pentru explorări și scufundări subacvatice. De-a lungul anilor, însă, s-a arătat că se comportă la fel și în afara apei și astfel au devenit în mod simbolic ceasuri versatile, care sunt purtate nu doar de scafandri, dar și de diverși exploratori, sportivi, realizatori de film, artiști și alte persoane de diferite categorii sociale. 

De la apariția lor din anul 1953, ceasurile Rolex Submariner au evoluat constant și și-au îmbunătățit impermeabilitatea, robustețea și funcționalitatea. Apropo, carcasa lor a fost mărită mai întâi de la 38 de mm la 40 mm. Iar în anul 2020 a suferit încă o schimbare, când i-a fost adăugat un milimetru în plus.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole