SERIAL despre cele mai mari ceasornicării din lume: Ceasuri Omega

Ce se ascunde în spatele istoriei ceasurilor Omega? Descoperiți cu noi povestea acestei mărci faimoase
Distribuiți
LinkedIn

Ceea ce a început cu un articol nevinovat despre așa-zisul The Holy Trinity, primește azi deja a3a parte. În rolul principal am ales de data aceasta ceasul elvețian Omega. După privirea în istoria lui veți fi cu siguranță convins, de ce am făcut așa în cadrul serialului nostru despre cele mai mari ceasornicării din lume.

Conținutul articolului

Ceasuri Omega – privirea în istorie

Istoria ceasurilor Omega a început a fi scrisă în anul 1848, când Louis Brandt a înființat un mic atelier de ceasuri în localitatea elvețiană Le Chaux de Fonds. După moartea lui în anul 1879, fiii său au continuat tradiția de familie. Atelierul l-au mutat la Biel/Bienne și au început să producă propriile componente, resp. treptat și ceasurile.

Ceasuri Omega Seamaster
Sursa: depositphotos.com

Ceasul Omega și sportul

După primele piese produse în serie, care au apărut pe piață în sec.19, ceasurile Omega au început să se încrucișeze treptat cu evenimentele sportive. Din anul 1905 compania OMEGA a servit ca și cronometrul oficial pentru diferitele evenimente sportive din Elveția. Acesta a pus baza lungilor colaborări a mărcii cu diferitele echipe sportive și diverșii jucători. În cele din urmă a dus la un parteneriat măreț „sub cele cinci cercuri“. În anul 1932 ceasul Omega a devenit cronometrul Jocurilor Olimpice din Los Angeles. Și trebuie adăugat, că din anul 2009 până în prezent, este cronometrul exclusiv al jocurilor olimpice.

Ceasuri Omega Speedmaster
Sursa: depositphotos.com

Primul ceas în spațiu și pe Lună

La reputație și originalitate s-a adăugat mărcii Omega și faptul că, a trimis în spațiu primul ceas. S-a întâmplat așa în anul 1962, când ceasul pentru bărbați Omega Speedmaster a pornit într-o călătorie aventuroasă pe încheietura mâinii astronautului Wally Schirra. Acest lucru a atras atenția celor de la NASA, care a început să caute un ceas oficial pentru brandul său. Și nu a putut deveni altul decât – ceasul Omega. Drept urmare a fost primul ceas care a văzut Luna. În acest caz, în anul 1969, a avut Buzz Aldrin pe încheietura mâinii ceasul pentru bărbați Omega Speedmaster Professional.

Sfat pentru articol: SERIAL despre cele mai mari ceasornicării din lume : Sub aripa Fossil Group

Ceasul oficial al lui James Bond

Când menționăm „cel mai“ despre ceasul Omega, nu putem omite nici parteneriatul cu James Bond. A apărut pentru prima oară pe încheietura mâinii lui încă în anul 1995, când acest personaj legendar a fost interpretat de Pierce Brosnan în filmul GoldenEye. Bineînțeles, ceasul Omega a fost și totodată mai este strâns legat și cu predecesorul lui Pierce Brosnan – Daniel Craig.

Renumitul ceas pentru bărbați Omega a apărut și în filmele despre agentul James Bondov.

Cele mai bune ceasuri elvețiene

Ceasurile Omega categoric fac parte printre TOP ceasuri elvețiene. Deși nu le cumpărați la așa preț accesibil, ca alte produse elvețiene, de exemplu ceasurile Tissot, acest lucru nu schimbă faptul că reprezintă o calitate selectivă. Compania Omega este pe bună dreptate catalogată printre ceasurile de elită – și asta nu doar în Elveția dar totodată și în întreaga lume. În general o caracterizează calitatea, luxul și eleganța sport. Bineînțeles, toate acestea cu un accent puternic și cerințele pentru îndeplinirea celor mai stricți parametri tehnici.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole