Știți cum ar trebui să fie calitativele ceasuri outdoor?

Echipamentele obligatorii pentru natură ar trebui să conțină și calitativele ceasuri outdoor
Distribuiți
LinkedIn

Obișnuiți să petreceți majoritatea timpului afară, resp. undeva în natură? În acest caz trebuie să știți, că baza este să aveți cu voi echipamentul necesar. Acest lucru nu constă doar în încălțămintea și îmbrăcămintea adecvată și un regim de hidratare. În culisele redacției noastre suntem de părere însă, că aveți nevoie și de ceasuri outdoor de calitate. În următoarele rânduri vom prezenta câteva motive de ce este așa. Și bineînțeles, la final nu vom uita nici de cele câteva sfaturi pentru ceasuri durabile turistice.

Conținutul articolului

De ce tocmai ceasuri outdoor?

Ceasurile outdoor pot fi un instrument foarte util – mai ales când vă aflați departe de casă sau în natură. Ar trebui să fie însă:

Rezistente

Da, sunt mai ales carcasele solide și sticlele rezistente la zgârieturi, ce predestinează cesurile de mână la purtarea continuă în exterior. La urma urmei, în timpul drumețiilor, pescuit sau campare, nu este nimic neobișnuit în a cădea sau a aluneca(chiar dacă nu dorim nimănui acest lucru). În cazul în care se întâmplă vreun accident cu ceasul, calitativul model outdoor ar trebui să-l protejeze.

Impermeabile

La fel de neobișnuite nu sunt nici activitățile de întrecere în ploaie sau în zăpadă. În acest caz categoric aveți nevoie de ceasuri turistice cu o anumit nivel de impermeabilitate.În timp ce ceasurile cu impermeabilitate de 3 ATM ar trebui să reziste la ploaie, pentru înot veți avea nevoie de un model cu impermeabilitate de măcar 10 ATM. Această informație va fi utilă mai ales pentru pescari, a căror ceasuri trebuie să aibă fără discuții un nivel ridicat de impermeabilitate.

Fiabile

Când ne aflăm departe de casă, ultimul lucru pe care îl doriți este ca ceasul Dvs. să funcționeze. Tocmai de aceea vă recomandăm să alegeți dintre ceasurile cu mecanisme fiabile. Un factor la fel de important sunt și materialele folosite la producția ceasului. Din nou recomandăm ceasuri, a căror componente sunt supuse unor criterii stricte și de înaltă calitate. Acestea sunt în mare parte modele ale unor producători renumiți ca de exemplu Casio, Citizen, Garmin, Seiko, Victorinox sau alții. Merită atenția și ceasurile outdoor Suunto.

Utile

Și nu în ultimul rând, ceasurile rezistente destinate pentru utilizarea outdoor ar trebui să fie și utile. Utile în funcție de activitățile la care planificați să le folosiți. Dacă planificați să faceți drumeții în pădure sau prin întreaga lume, cu siguranță apreciați GPS-ul. Pe de altă parte, dacă obiectivul vostru este să escaladați locuri cu temperaturi extreme, va fi de folos funcția de termometru. Și în cazul în care doriți să faceți din ceasurile voastre outdoor un asistent sportiv, ar trebui să căutați modele cu monitorizarea bătăilor inimii. Printre alte funcții utile putem menționa de exemplu pedometru, barometru și iluminarea ceasului.

Brandul Casio se axează și pe producția ceasurilor outdoor rezistente
Sursa: https://www.bushwalkingblog.com.au/

Sfaturile noastre pentru ceasuri outdoor de calitate

Așa cum am menționat deja în introducerea acestui articol, nu uităm nici de cele câteva sfaturi pentru ceasuri outdoor de calitate. Am selectat dintre mărcile, pe care le-am menționat puțin mai sus.

Ceas rezistent Casio G-Shock GW-3000M-4AER

Seria de modele de la compania Casio este deja în mod tradițional asociată cu o rezistență ridicată. Bineînțeles că nu este un mit. Tocmai invers, modelele colecției menționate fac într-adevăr parte printre cele mai rezistente ceasuri, pe care le puteți găsi pe piață. Noi am ales pentru voi un produs cu denumirea GW-3000M-4AER. Unul dintre principalele sale avantaje este tocmai rezistența ridicată la șocuri, care constă și din carcasa durabilă din oțel-plastic. Dispune însă și de o curea rezistentă din cauciuc, impermeabilitate de 20 ATM, mecanism solar fiabil, iluminate sau cronometru. 

Model alternativ: Ceasul rezistent Casio Pro Trek – partener fiabil pentru călătorii

Ceas outdoor rezistent Casio GW-3000M-4AER

Ceas turistic rezistent Citizen Promaster Land BN4048-14X

În ceea ce privește ceasurile outdoor ar fi păcat să nu evidențiem în mod specific și ceasurile turistice Citizen. Modelele din portofoliul acestei mărci japoneze pot deveni un partener de încredere fie la drumeții cât și la diversele activități outdoor. Acest lucru este dovedit și de modelul cu codul de produs BN4048-14X, care este alimentat de un mecanism fiabil Eco-Drive. Este vorba de un ceas outdoor cu încărcare radio cu iluminare și impermeabilitate la nivel de 20 ATM. Cu un astfel de produs, categoric nu veți rătăci prin natură.

Ceas turistic rezistent Citizen Promaster Land BN4048-14X

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole