Barometrul ceasului: Ce este și la ce se folosește?

Barometrul ceasului este parte a ceasurilor moderne
Distribuiți
LinkedIn

Știți la ce servește barometrul ceasului? Multe modele, în special în rândurile celor smart, nu renunță la această funcție. Da, ne referim exact la acel dispozitiv, pe care mulți dintre voi îl asociază cu bunicii, eventual cu trecutul. Utilizarea lui în ceasurile inteligente este însă cu ceva mai complexă. Și acesta este și unul dintre motive, de ce l-am ales ca subiect principal pentru următorul nostru articol.

Conținutul articolului

Ce este barometrul și la ce servește?

Dacă ar fi să definim barometrul în modul general, am folosi explicația în sensul că, este vorba de un dispozitiv, care este folosit pentru măsurarea presiunii atmosferice. Interesant este faptul că, în trecut, era folosit mai ales la preconizarea vremii. Cum este posibil?

  • Când presiunea este mare, obișnuiește să fie senin.
  • Când presiunea scade, se poate presupune că vremea senină va fi înlocuită de ploaie.
  • Când presiunea scade brusc, este posibil că se apropie furtuna.

Toate aceste înțelepciuni au fost cunoscute de cei mai vârstnici. Și de aceea barometrul decora pereții multor gospodării.

Care este scopul barometrului ceasului?

Barometrul ceasului, mai exact în ceasurile smart, are în prezent o utilizare mult mai complexă decât cea, care de decenii decora pereții caselor mai vechi.

De reținut: Ceasurile cu barometru sunt capabile să înregistreze altitudinea în timp real.

Barometrul este folosit în principal pentru măsurarea altitudinii în ceasurile smart.

Funcția ideală nu doar pentru drumeții

Poate ca după citirea cuvintelor anterioare vă întrebați pentru ce v-ar putea fi de folos barometrul ceasului. Când doriți să știți care a fost nivelul mării și cu ce altitudine v-ati confruntat în timpul exercitiilor sportive, veți putea analiza la final în aplicația voastră. Tocmai că astfel de aplicații nu se duce lipsă.

Atenție! Deși aplicația vă va evalua activitatea sportivă doar la terminare, niciodată nu va fi în timp real.

Și exact acesta este cel mai mare avantaj al ceasurilor smart cu barometru. Înainte de activitatea sportivă calibrați barometrul iar în timpul ei veți avea întotdeauna indicarea exactă despre la ce înălțime vă aflați și sub ce presiune. Asta înseamnă că vedeți, care este nivelul mării pe care îl aveți real sub picioare. Astfel, în mod firesc rezultă, că este vorba de o funcție, care este potrivită nu doar pentru drumeții, dar de exemplu și pentru alergare sau alte activități sportive.

Sfatul nostru: Cele mai bune ceasuri smart de pe piață (2021)

Cum funcționează barometrul ceasului?

Barometrul ceasului a rămas fidel scopului inițial și după mulți ani. Înregistrarea altitudinii este posibilă și datorită evaluării presiunii atmosferice în timp real. Cel mai simplu mod de a explica, este că cu cât mai sus vă aflați, cu atât presiunea înregistrată este mai mică. La altitudini mai mari este totuși mai puțin aer.

De reținut: Valorile actuale ale presiunii sunt convertite de barometrul din ceasurile smart – fie în sus, sau în jos.

Care ceas cu barometru să alegem?

Barometrul ceasului este în prezent o caracteristică căutat mai ales de pasionații de sport. Întrebuințare i se poate găsi și în timpul zilelor obișnuite, când vă poate informa cu ce altitudine ați avut de-a face. Și în plus, întotdeauna îl puteți folosi și pentru o prognoză aproximativă a vremii. În ceea ce privește anumitele ceasuri cu barometru, merită menționate de exemplu ceasurile smart Suunto. În plus, putem menționa și ceasurile smart Apple și întreaga serie de alte mărci.

Aceasta este selecția de 5 modele interesante de ceasuri cu barometru:

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole