Din istoria mărcii Invicta

Pagina oficială: https://www.invictawatch.com/

Marca Invicta a văzut lumina zilei deja în anul 1911 și poate fi descrisă ca fiind marcă originară din Elveția. A fost fondată de  Raphael Picard în orașul elvețian La Chaux-de-Fonds. Compania elvețiană oferea ceasuri de o clasă medie și asemenea ceasurilor din atelierul Casio, au fost descrise cu atribute “impermeabile” sau “rezistente la șocuri”. 

La începutul anilor 80, marca a dat faliment, a trecut în mâinile companiei Ondis S.A, în timp ce producția a continuat în orașul francez Bielle. Câteva decenii mai târziu (2004), proprietatea mărcii a trecut în mâinile americane, mai concret sub grupul  Invicta Watch Group.

Chiar dacă noile ceasuri Invicta pentru bărbați erau creația companiei americane, în continuare se puteau(și pot) mândri cu titlul de ceasuri elvețiene. Marca de asemenea cu plăcere inspirație pentru design, la modelele mărcilor de ceasuri ultra luxuriante. Acest lucru este evidențiat de exemplu de ceasurile renumite încă din trecut, cu o carcasă transparentă de tip “Skeleton”, la creația cărora, marca se inspira de la modelele mărcii elvețiene Hublot.

Ceas pentru bărbați Invicta - ediția Aviator și Akula
Ceasul Invicta în prezent

Ceasurile fabricate sub marca Invicta nu pot fi trecute cu vederea. Designul lor este greu de confundat, ceasurile arată luxuriant iar designerii mărcii adesea se inspiră vizual de la mărcile mult mai scumpe. Portofoliul modelelor sale variază în cele mai diverse game de prețuri. Puteți obține modele relativ ieftine cu prețuri de aproximativ 750 – 1000 RON, dar și modele mai scumpe, a căror prețuri se învârt în jur de 5000 – 10000 RON.

Marca, printre altele, leagă colaborări cu cele mai diverse personalități, sportivi sau alte mărci cunoscute. Rezultatul acesteia sunt cele mai diverse ediții limitate de ceasuri. Așa putem menționa de exemplu ediția SHAQ, care a apărut în colaborare cu baschetbalistul american Shaquill O’Neal, sau produsele limitate din colaborarea cu mărcile de benzi desenate Marvel și DC Comics.

Ceasurile pentru bărbați Invicta sunt în mare parte montate în carcase calitative din oțel. În funcție de modelul concret, ceasurile folosesc fie mecanisme elvețiene Quartz, fie mecanism automat japonez. Diferită este totodată și etanșeitatea lor. Aceasta, asemenea mecanismului, se deosebește în funcție de fiecare model în parte. Standard în oferta mărcii pot fi găsite modele cu impermeabilitate de 100 m – 200 m, precum și modele mai durabile cu impermeabilitate de 500 m. Mai multe despre impermeabilitatea ceasurilor puteți găsi în tabelul nostru detaliat.

De interes: Invicta a introdus primul său ceas automatic în anul 1932 și producea totodată ceasuri pentru marina americană.

De ce să cumpărăm ceasuri Invicta pentru bărbați?
  • pot fi considerate în continuare ca fiind ceasuri elvețiene
  • marca oferă o cantitate mare de diverse colecții limitate
  • ceasurile sunt masive și inconfundabile
  • adesea se inspiră de la designul mărcilor scumpe
Colecții interesante de ceasuri Invicta:
  • Akula
  • Force
  • Gladiator
  • Russian Diver
  • Invicta x SHAQ

Alte mărci de ceasuri pentru bărbați: