Ceasuri Vostok Europe, care merg la fel de bine ca cele elvețiene

Ceasuri calitative Vostok Europe

Ceasurile Vostok Europe din Lituania și ceasurile originale rusești Vostok provin de la doi producători diferiți. Pe ambii menționați îi unește o istorie comună, dar unul dintre ei este semnificativ mai tânăr. Care este dintre ei?

Conținutul articolului

Ceasurile inițiale rusești Vostok

Renumitele ceasuri Vostok (în rusă Восток) din localitatea Chistopol datează încă din anul 1942. Așa precum și multe alte ceasuri rusești (Poljot, Raketa), originea numelui îl putem căuta în perioada Războiului rece, mai concret în denumirea renumitei rachete rusești Vostok. În vremurile grele ale guvernării Uniunii Sovietice comuniste a devenit această marcă predominant al ceasurilor militare și de scufundare, devenit în acea vreme distribuitor exclusiv pentru ministerul apărării. În anul 1965 a văzut lumina zilei, unul dintre cele mai iconice modele, ceasul pentru scufundare din oțel Vostok Amphibia.

În ciuda regimului comunist strict, ceasurile au debutat și pe piețele mondiale și s-au deosebit prin folosirea unor materiale calitative. Despre succesul mărcii dovedește și faptul, că în anul 1972 a fost exportată în 54 de țări din întreaga lume. În furtunoșii ani optzeci și nouăzeci ai secolului 20, care au fost marcați de inevitabila cădere a regimului Sovietic, s-a înrăutățit și calitatea producerii ceasurilor Vostok. În ciuda vremurilor deloc ușoare acest producător a lansat pe piață ceasul care reproducea anii 40 a secolului trecut cu denumirea  Kirovskie K-43, dar și luxuriantul ceas cu denmirea Kremlevskie.

Legendarul ceas rusesc Vostok Amphibia
Sursa: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vostok_Amphibia_090916.jpg

Specificații

Perioada între 2003 – 2004 a fost pentru Vostok un moment de cotitură. Tocmai în această perioadă s-a ajuns la un acord reciproc între ceasurile Vostok inițiale și compania lituaniană Koliz, care producea ceasurile Vostok Europe.

Ceasurile Vostok Europe

Vostok Europe Ekranoplan

În fiecare dintre linia de modele de ceasuri Vostok Europe putem găsi aluzii la evenimente importante a erei sovietice sau diverse facilități tehnologice, pe care îl aducea regimul de atunci. Vom menționa ceasurile Vostok Arktika, a cărui denumire se referă la unul dintre cele mai faimoase spărgătoare rusești nucleare de gheață sau ceasul pentru bărbați Vostok Ekranoplan, care este o amintire a renumitului “Monstru caspic”, cum era denumit acest ekranoplan rusesc.

Ceasul negru Vostok Europe Ekranoplan

Ceasurile Vostok Europe Gaz-14

Unul dintre cele mai cunoscute și mai bine vândute modele, ceasul Vostok Europe Gaz-14 Limousine, din nou și-a împrumutat denumirea după cucerirea de atunci a industriei auto rusești, a limuzinei Gaz 14 Limousine, poreclită și Chaika. Acest ceas pentru bărbați este caracteristic pentru designul său sport-elegant, în timp ce este produs într-o varietate de modele. Pe cadranul ceasului Vostok Europe Gaz 14 a fost folosită sticlă mineral iar carcasa este decorată, în afară de materiale de calitate, cu emblema gravată  “Gaz 14 Limousine”. Putem să ne alegem, de exemplu, dintre versiunea cu brățară din piele, alarmele cronograf și arătătoarele fosforescente, sub forma modelului Vostok Gaz-14 Limousine Chrono, sau modelul elegant complet din metal cu cadran negru, și anume ceasul NH35-5651137B.

Ceasul Vostok cu cronograf

Vostok Europe Rocket N1

O altă linie de modele, care ar fi păcat să o ratăm, este ceasul pentru bărbați Vostok Europe Rocket N1. Aceasta pentru denumirea sa a zburat până în îndepărtatul cosmos, deoarece numele său este o referință la proiectul unei super-rachete cu numele de N-1. Un element caracteristic al liniei de modele Vostok Rocket N1, este fără îndoială luneta care are o formă interesantă, și este în formă poligonală. Designul masiv și combinațiile atrăgătoare de culori evidențiază perfect unicitatea și poziția Vostok printre ceasurile pentru bărbați. Extrem de interesantă este combinația carcasei în culoarea aurului roz și a curelei din piele, pe care creatorii au folosit-o la modelul pentru bărbați Vostok Europe Rocket N1 Chrono.

Iluminarea slabă a ceasurilor Vostok

Caracteristica ceasurilor Vostok Europe

Toate ceasurile pentru bărbați Vostok Europe sunt unite, în afară de denumire, care își trage originile din cuceririle Uniunii sovietice, și prin robustețea și masivitatea tipică a elementelor folosite. Cadranul ceasului Vostok, cu excepția modelelor pentru femei, nu are mărima mai mică de 40 mm și deloc mai puțin semnificativă nu este nici grosimea, care la modelele selectate ajunge și la venerabilii 15 mm. Toate  ceasurile Vostok Europe sunt alimentate de mecanisme automate sau cu baterie de înaltă calitate. Nu rămân în urmă nici în ceea ce privește utilizarea celor mai diferite tehnologii, printre care putem include iluminarea ceasului cu tritiu, tahimetru sau a valvei cu heliu. Toate ceasurile Vostok Europe sunt totodată livrate într-o cutie elegantă, rezistentă la șocuri, care în afară de funcția sa de protecție, evidențiază perfect unicitatea acestor piese originale. În cazul în care căutați ceasuri, care să fie într-adevăr originale și care să vă uimească pentru calitatea lor, cu siguranță nu ratați nici alte modele a mărcii Vostok. Pentru a le achiziționa nu trebuie să mergeți până în îndepărtata Lituanie. O ofertă bogată de ceasuri Vostok Europe puteți găsi și în cunoscutul magazin online de ceasuri, Timestore.ro

Cutia pentru ceasurile Vostok Europe
Sursa: www.keepthetime.com

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole