Ochelari de soare Oakley: vârful în lumea ochelarilor de sport

Ochelarii de soare Oakley aparțin de vârful din domeniul lor
Distribuiți
LinkedIn

Sunt buni, sunt răi și apoi mai există Oakley. În lumea ochelarilor de soare sport, sute de modele de mai multe mărci au fost lansate în ultimii ani. Cu toate acestea, ochelarii de soare Oakley rămân în continuare în topul clasei lor. Ei au ajutat legendele sportului să își graveze numele în cărțile de istorie a sportului și au atras și publicul larg. Astăzi, vă vom oferi o privire mai atentă. În ciuda faptului că suntem dedicați în primul rând ceasurilor, considerăm că ochelarii de soare Oakley sunt un accesoriu vestimentar de excepție, care nu este doar un moft.

Conținutul articolului

Din povestea mărcii Oakley

Oakley a fost fondată în anul 1975 de Jim Jannard în garajul său din California. Acesta a investit 300 de dolari în afacere și a numit marca după câinele său, Oakley Anne. Și-a început visul făcând mânere pentru motociclete de motocros, pe care le vindea direct din duba sa la evenimentele de motocros. Mânerele sale erau fabricate dintr-un material special creat și brevetat de el însuși, numit Unobtainium. Acesta oferea o aderență fermă atât pentru mănușile pilotului, cât și pentru mâinile goale și a avut un mare succes.

De la mânere la ochelari de soare

După cinci ani de succes în producția de accesorii pentru motocross, Oakley s-a extins în domeniul ochelarilor de motocicletă, BMX și schi. La scurt timp după aceea, în 1983, Jannard a început să lucreze la dezvoltarea ochelarilor de soare. Se spune că a fost inspirat de o călătorie cu mașina pe care a făcut-o la Los Angeles, chiar în momentul în care soarele apunea peste Oceanul Pacific din stânga sa. Deoarece razele veneau din lateral, ochelarii de soare tradiționali erau inutili în acel moment.

Ca un rezolvator de probleme, Jannard și-a propus să creeze ochelari care să ofere o acoperire suplimentară. S-a ascuns în garajul său, a luat niște lentile de ochelari, le-a tăiat, a îndoit niște fire și a lipit totul cu bandă adezivă. Versiunea finală a acestui prototip a fost lansată mai târziu sub numele de Oakley Eyeshades. Aceștia au fost aceiași ochelari de soare cu care Greg Lemond a terminat pe locul al doilea în Turul Franței din 1985.

Brandul Oakley se dedică și producției de ochelari de sport de iarnă.

Oakley astăzi

În prezent, Oakley este o marcă de sport și de stil de viață care funcționează ca o filială autonomă a companiei Essilor Luxottica, cu sediul în California. Aceasta își definește produsele, în principal accesorii pentru sportivi, ca fiind intersecția dintre știință și artă. Produce și distribuie ochelari de soare de înaltă performanță, lentile și rame dioptrice, ochelari, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii sportive. De-a lungul istoriei sale, Oakley a încheiat parteneriate cu Fox Racing pentru a produce ochelari pentru multe echipe sportive, inclusiv pentru echipe de top.

În dezastrul minier din anul 2010 din Chile, tocmai compania Oakley a fost cea care a donat ochelari pentru 33 de mineri prinși în capcană. Ochelarii de sport Radar au fost echipați pentru a le proteja ochii după săptămâni întregi petrecute în întuneric.

Prin ce sunt ochelarii de soare Oakley speciali: Cele mai importante inovații tehnologice ale mărcii

Ochelarii de soare Oakley se bazează pe o combinație de stil și funcționalitate. Fiecare model este conceput pentru a oferi protecție oculară de calitate, confort maxim și un stil impecabil. Compania a dezvoltat mai multe tehnologii inovatoare care fac din ochelarii săi un lider de piață.

Oakley Prizm

Prizm din atelierul Oakley este o tehnologie de evidențiere a culorilor care vă permite să vedeți lumea mai strălucitoare și mai vie. În esență, este vorba despre controlul cantității de lumină și a spectrelor de lumină care trec prin lentilă, maximizând culoarea și contrastul diferitelor medii. Acest lucru îi ajută pe bicicliști, de exemplu, să detecteze denivelările subtile de pe șosea, fisurile sau cioburile de sticlă chiar și la viteză mare. Jucătorii de golf, pe de altă parte, pot vedea întregul teren cu un contrast mai mare atunci când aleg lentilele potrivite, permițându-le să vadă mingea chiar și în aer.

O-Matter

Ochelarii de soare Oakley sunt confecționați din material special din atelierul producătorului. În comparație cu materialele folosite în mod obișnuit, O-Matter este de două ori mai rezistent și cu 25% mai ușor.

Arhitectură specială a rame

Construcția ochelarilor de soare Oakley este concepută pentru a se menține în siguranță chiar dacă brațele nu ating urechile. Punctul de contact este concentrat doar pe podul nasului, astfel încât ochelarii pot fi folosiți simultan cu alte accesorii sportive, cum ar fi căștile sau șepcile. Ochelarii de soare Oakley, așadar, nu vor cădea de pe cap chiar dacă nu se potrivesc peste urechi.

Unobtainium

Oakley folosește un material special dezvoltat atât pentru mânerele de motocicletă, cât și pentru ochelarii lor. Acesta îmbracă atât brațele, cât și podul nasului. Unobtainium este excepțional prin faptul că nu alunecă nici măcar atunci când este expus la apă. Astfel, ochelarii de soare Oakley nu vor cădea chiar dacă sportivul devine foarte transpirat.

Cele mai faimoase ediții de ochelari Oakley

Oakley este un magnat care produce unii dintre cei mai buni ochelari de soare de pe piață. De-a lungul anilor, brandul și-a făcut un nume nu doar în lumea sportului, ci și în industria modei. Acesta datorează acest lucru colecțiilor sale de ochelari de soare eleganți și funcționali. Cele mai populare ediții Oakley vă sunt prezentate acum.

Oakley Sutro

Ochelari de soare concepuți în primul rând pentru bicicliști, cărora le oferă o vedere panoramică. Durabilitatea lor și confortul de purtare pe tot parcursul zilei sunt asigurate de materialul O-Matter și de plăcuțele nazale Unobtainium. Bineînțeles, sunt incluse și lentilele Prizm. Ochelarii de protecție sunt disponibili în mai multe culori.

Oakley Halbrook

Ochelari cu un design inspirat de vedetele de cinema din anii 40 – 60. Sunt atemporali, dar sunt dotați cu tehnologia modernă Oakley. Atât confortul la purtare, cât și calitatea sunt garantate de materialul O-Matter. Ochelarii sunt dotați cu 6 lentile de bază cu HDO la bază, dar sunt disponibili și cu lentile polarizate și dioptrice Iridium sau cu lentile Prizm.

Oakley Frogskins

Ochelarii de soare Oakley Frogskins sunt resurecția modelului din anii 1980 și, fără îndoială, cei mai de succes ochelari de soare ai mărcii din toate timpurile. Se zvonește că lui Jannard nu i-au plăcut pentru că erau prea simpli. Cu toate acestea, au câștigat o popularitate uriașă în lume și din 2007 sunt din nou pe piață. De asemenea, la fabricarea lor a fost folosit materialul O-Matter, ușor și durabil. Îi puteți găsi cu 4 lentile HDO, dar și cu lentile Iridium polarizate și dioptrice sau cu lentile speciale Prizm.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole