Ceasul Citizen Promaster: ceasul de sport pentru profesioniști

Ceasurile Citizen Promaster sunt printre cele mai bune pe care le poate oferi brandul
Distribuiți
LinkedIn

Un ceas pentru profesioniștii lumii. Aceștia întruchipează spiritul de aventură în aer, pe uscat și pe mare. Acestea îndeplinesc parametrii de funcționalitate inovatoare, durabilitate extremă, respectând în același timp planeta. Ceasurile Citizen Promaster sunt pe piață de peste 30 de ani, iar popularitatea lor în rândul clienților nu a scăzut. Care este secretul succesului acestor cronometre sportive profesionale? Vă vom prezenta unul dintre cele mai interesante capitole din povestea celebrului brand Citizen.

Conținutul articolului

Din istoria Citizen Promaster

Ediția Promaster și-a suflat cele 30 de lumânări aniversare în 2019. Dar nașterea popularului ceas a fost precedată de ani de dezvoltare.

Predecesori ai colecției moderne Promaster

Drumul mărcii Citizen către succesul revoluționar a trecut prin primul Citizen Parashock, un ceas durabil introdus în 1956. Trei ani mai târziu, primul ceas de scufundări Citizen, Parawater, a văzut lumina zilei.

Calitatea acestor modele a fost demonstrată de către producător în cadrul mai multor experimente publice. Cetățeanul Parashock a fost aruncat dintr-un elicopter în diverse locații din Japonia. În toate demonstrațiile, ceasurile au rezistat și și-au păstrat buna funcționare chiar și după impact. Modelele Parawater, la rândul lor, au fost ancorate de balize și aruncate de pe puntea unei nave în Oceanul Pacific. Călătoria lor a durat aproximativ un an, iar toate ceasurile au funcționat atunci când au fost recuperate.

Originea colecției Citizen Promaster

Colecția Citizen Promaster a fost lansatăpe piață în anul 1989 cu trei modele: Citizen Aqualand, Citizen Altichron și Citizen cal. C080. Interesant este faptul că unul dintre ele – modelul Aqualand – a debutat înainte de crearea colecției în sine, în 1985. A fost primul ceas de scufundare cu un indicator digital de adâncime. Un alt ceas emblematic Promaster a primit un altimetru și o funcție world time. Colecția este împărțită și astăzi în trei categorii:

  • Promaster Sky,
  • Promaster Marine,
  • Promaster Land.
Citizen Promaster Marine - ceas conceput în principal pentru scafandri

Ceasurile Citizen Promaster în prezent

Ceasurile Citizen Promaster sunt acum echipate cu un modern Eco-Drive alimentat cu energie solară din atelierul producătorului. Se reîncarcă în mod continuu de la orice lumină – naturală sau artificială. În condiții de uzură normală, acestea funcționează practic continuu fără a fi necesară schimbarea bateriei. Rezerva de funcționare este de până la 500 de zile, în funcție de model. Durabilitatea este asigurată de carcasele din titan și oțel inoxidabil și de brățările sau curelele din cauciuc. Toate modelele au un design modern și sportiv. Funcționalitatea de bază variază în funcție de categorie.

Promaster Marine

Ediție special concepută pentru pasionații de sporturi nautice. Ceasurile de scufundare Promaster sunt rezistente la apă până la 200 m și sunt de obicei echipate cu o alarmă de decompresie, un indicator de adâncime sau o curea de extensie pentru a se potrivi într-un costum de scufundare.

Promaster Land

Ceasurile următoarei categorii Promaster sunt concepute pentru aventurierii de pe uscat. Modelele individuale sunt vândute cu o varietate de funcții practice, cum ar fi altimetru, cronograf sau calendar perpetuu. Cele mai multe dintre ele au un nivel de rezistență la apă de cel puțin 100 m.

Promaster Sky

Ceasul aviator Citizen Promaster se remarcă în special prin precizia sa superioară. Multe modele sunt controlate prin semnale radio sau prin satelit GPS. Unele prezintă o abatere maximă de 1 secundă în 1 milion de ani. De asemenea, acestea sunt echipate cu un cronograf sau cu un afișaj al orei în diferite fusuri orare.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole