Cele mai bune mărci europene de ceasuri – Partea 2

Cele mai bune mărci de ceasuri europene provin din Elveția
Distribuiți
LinkedIn

Când ne gândim la mărcile europene de ceasuri, majoritatea oamenilor se gândesc automat la cele elvețiene. Ei bine, nu e de mirare. La urma urmei, Elveția este literalmente o superputere în domeniul orologeriei. Cu toate acestea, pe lângă ceasurile elvețiene, există și alte mărci demne de atenție în Europa – din Marea Britanie sau Franța, de exemplu.

Conținutul articolului

Mărci de ceasuri europene: Elveția

Ceasurile elvețiene, bineînțeles, nu le-am omis în prima parte a celor mai bune mărci de ceasuri europene. Dacă am menționat companii precum Zenith, Omega și Mido, acum vom acorda spațiu pentru Patek Philippe, TAG Heuer și Tudor.

Ceasul Patek Philippe din ediția Nautilus

Patek Philippe

Acest ceas european a devenit un simbol al prestigiului. Știați că este pe piață din anul 1839? Calitatea ceasurilor Patek Philippe se reflectă în preț, iar modelele acestei mărci sunt considerate cele mai scumpe din lume. Succesul cronometrelor se bazează pe o istorie îndelungată, pe o măiestrie de calitate, pe materiale de lux și pe modele atemporale. Ceasurile Patek Philippe sunt fabricate și asamblate manual în număr limitat, iar prețul lor este calculat, de obicei, în zeci de mii de euro.

TAG Heuer

Compania TAG Heuer a fost fondată în 1860 în Saint-Imier, Elveția, dar și-a adoptat numele actual abia în 1985. În prezent, marca se află sub patronajul grupului LVMH, la fel ca multe alte mărci de ceasuri europene de top. Ceasurile TAG Heuer sunt renumite în special pentru parteneriatul lor cu echipa de Formula 1. Gama mărcii este dominată de modele sportive dotate cu cele mai avansate tehnologii. Producătorul este cunoscut pentru eforturile sale de a depăși limitele măsurătorilor de precizie și ale mecanicii orologiere. Acesta surprinde piața cu inovații și excelează în combinarea luxului și a excelenței tehnice. A fost prima dintre mărcile de ceasuri de lux care a intrat pe segmentul ceasurilor smart. Prețurile din cataloage sunt de ordinul miilor de euro.

Tudor

Cu siguranță ați auzit de emblematicul Rolex, un simbol al orologeriei, ale cărui ceasuri nu și le poate permite oricine. Sub același acoperiș ca și Rolex-ul regal, se fabrică și ceasurile Tudor, mai accesibile. Filiala Rolex a captivat piața de ceasuri cu calitatea sa fără compromisuri și designul său distinctiv cu elemente retro. Ceasurile Tudor au servit cândva marina, ceea ce le face extrem de durabile. În atelierele Tudor, rezistența la apă de cel puțin 100 m este considerată esențială. De asemenea, ceasul este foarte rezistent la șocuri și praf. Prețurile sunt de ordinul miilor de euro.

Mărcile europene de ceasuri: Marea Britanie și Franța

Marea Britanie beneficiază în special de moștenirea sa orologieră. Se poate spune că este mai degrabă un „underdog” în orologeria modernă, iar o serie de mărci de ceasornicărie care și-au avut originea pe teritoriul său și-au mutat producția în Elveția menționată mai sus. În mod similar, Franța se află într-o poziție asemănătoare, deși ceasornicarii francezi sunt cei care au avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea orologeriei elvețiene în trecut. Cu toate acestea, francezii încă mai au astăzi câteva piese importante în foc.

Brandul Cartier este una dintre mărcile de ceasuri de lux din Europa

Cartier

Francezul brand Cartier a fost fondat în 1847 sub conducerea bijutierului Louis-Francois Cartier. Deși inițial producția s-a axat exclusiv pe bijuterii de lux, în care Cartier a excelat, descoperirea a avut loc la începutul secolului XX. Louis Cartier, nepotul fondatorului, a acceptat provocarea lui Alberto Santos-Dumton și a produs atât primele ceasuri aviator, cât și primele ceasuri pentru bărbați. Celebrul Cartier Santos a devenit un simbol al mărcii și al întregii industrii orologiere franceze și este încă prezent pe piață și astăzi. Atemporalitatea, alături de eleganță și o doză generoasă de design retro, este ceea ce face ca aceste ceasuri din Europa să iasă în evidență. Prețurile sunt de ordinul miilor de euro.

Bremont

Deși ceasurile britanice nu se află chiar în fruntea lumii actuale a orologeriei europene, țara se mândrește cu o moștenire orologieră extraordinară și cu o serie de inovații revoluționare. Marca Bremont, care se concentrează în principal pe ceasuri de aviație, este construită pe aceste baze. Această companie, una dintre cele mai interesante mărci de ceasuri din Europa, a fost fondată în Henley-On-Thames în 2002. Nu a scos pe piață prima sa colecție decât cinci ani mai târziu. În catalogul Bremont veți găsi excepționalele ceasuri durabile, cu designuri atemporale, potrivite pentru aviația militară. Prețurile variază de la mii la zeci de mii de euro.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole