Ceasurile Certina: calitate elvețiană la un preț relativ bun

Ceasurile Certina sunt unul dintre cele mai bune branduri de ceasuri elvețiene.
Distribuiți
LinkedIn

Fără compromisuri în ceea ce privește aspectul și acuratețea ticăirii. Ceasurile Certina se remarcă prin combinația dintre calitatea elvețiană și designul sportiv. Acestea sunt durabile, fiabile și inovatoare. Marca Certina este dedicată artei orologiere de peste 130 de ani. Acesta pune un mare accent pe respectarea unor criterii stricte de calitate, menținând în același timp o ușurință relativ bună de utilizare.

Conținutul articolului

Din povestea mărcii Certina

Marca cu popularitate mondială și-a început povestea în 1888, când frații Kurth au deschis un mic atelier de ceasornicărie în orașul elvețian Grenchen. A fost nevoie de 18 ani pentru a lansa pe piață primul lor ceas de mână, pe atunci sub marca Grana.

Certina egal cu certitudinea

În anii 1930, compania a început să folosească mai des marca Certina pentru ceasurile sale, dintr-un motiv pur practic: este ușor de pronunțat în toate limbile și se bazează pe latinescul „certus”, care înseamnă certitudine. Familia Kurth a înregistrat oficial marca în 1939 și, un deceniu mai târziu, își lansa toate ceasurile exclusiv sub sigla Certina.

Robust și durabil ca și carapacea de broască țestoasă

În anii 60, marca Certina a adoptat ca logo o carapace de broască țestoasă. Este un simbol al robusteții, durabilității și longevității – caracteristici care caracterizează ceasurile Certina. Acesta poate fi găsit și astăzi pe aproape toate modelele și pe logo-ul oficial al producătorului.

Ceas Certina din ediția DS Podium

Nașterea conceptului DS

Următoarea piatră de hotar în dezvoltarea Certina a fost în 1959, când marca a lansat primul său ceas cu conceptul DS (Double Security). Dubla securitate înseamnă că ceasurile Certina sunt și mai rezistente la influențele mecanice, inclusiv la apă. Certina DS are un nivel de rezistență la apă de cel puțin 200 de metri. Astfel, marca a stabilit noi standarde pentru toate generațiile viitoare ale ceasurilor sale.

Certina ca parte a Swatch Group

Anul 1968 a început să scrie un capitol cu totul nou în istoria ceasurilor Certina. Marca s-a alăturat grupului SMH, care a fost redenumit Swatch Group în 1999. Ceasurile Certina fac parte din categoria de preț mediu a corporației, asemănătoare cu marca Tissot, Mido sau Calvin Klein.

Noua Certina

Cu ocazia celei de-a 125-a aniversări din 2013, Certina și-a prezentat noua identitate lumii orologere. Printre acestea se numără o nouă mișcare automată, Powermatic 80, cu o rezervă de putere de 80 de ore, sau mișcarea cu cuarț Precidrive, a cărei precizie depășește standardul actual de 10 ori mai mare.

Ceasuri Certina care au făcut istorie

Precizia și durabilitatea stau la baza popularității mărcii Certina în lumea sporturilor extreme. Pe lângă faptul că sunt purtate la încheieturile sportivilor de top, ceasurile bărbătești Certina, modele din atelierul acestei mărci elvețiene au devenit un element de bază la multe evenimente de profil înalt. Să menționăm doar câteva dintre ele:

  • Ceasul Certina DS a însoțit o expediție internațională în prima ascensiune reușită a vârfului Dhaulagiri din Himalaya, înalt de 8 167 de metri, precum și Marina SUA în explorarea subacvatică în cadrul proiectului Sealab II.
  • Ceasul Certina Super PH 500M a făcut parte dintr-un experiment de scufundări în care patru oameni de știință au trăit timp de două luni în bazine de viață subacvatice sub supravegherea NASA.
  • Ceasul Certina Biostar a fost primul ceas din lume care a afișat bioritmurile zilnice ale purtătorului.
  • Ceasul Certina DS Diamaster a fost purtat în mod obișnuit de celebrul boxer american Muhammad Ali, la încheietura mâinii. Era un model extrem de robust și foarte durabil, rezistent la zgârieturi.

Ceasurile Certina din secolul 21

Marca Certina nu a stagnat în istoria sa ilustră, iar în noul mileniu a adus pe piață o serie de inovații care au fost pe placul clienților.

Ceasuri Certina DS-3 1 000M

Cu Certina DS-3 1 000M, brandul și-a confirmat măiestria în domeniul cronometrelor de scufundări. Ceasul automat este rezistent la apă până la 1.000 m.

Ceasuri Certina DS Podium

Extrem de popular și de succes Certina DS Podium a fost inițial o celebrare a succesului mărcii în lumea sporturilor cu motor. Designul sportiv al ceasului și precizia ridicată au făcut din acesta unul dintre cele mai populare modele Certina.

Marca s-a bazat pe acest succes și a adus pe piață în 2014 cronograful DS Podium Chronograph. Fabricat din aluminiu ultraușor și robust, ceasul a captivat lumea cu combinația sa de design elegant și calitate tehnică ridicată.

Ceasuri Certina DS PH200M

Ceasurile Certina DS PH200M sunt o reînviere a ceasului de scafandru din 1967. Marca a combinat designul atemporal al modelului original cu mișcarea automată puternică de ultimă generație și a captivat lumea orologeră.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole