Ceasurile elvețiene: un simbol al calității și al preciziei

Mărci de ceasuri elvețiene de lux - Tissot, Longines, IWC
Distribuiți
LinkedIn

În lumea orologeriei, nu există un termen care să rezoneze mai mult în urechile publicului larg. Ceasurile elvețiene au ieșit demult din cercul terminologiei orologiere și au devenit un simbol universal al preciziei. Eticheta „Swiss made” este o marcă de calitate acceptată la nivel internațional, bazată pe valori dovedite de istorie. Știți ce condiții trebuie să îndeplinească un ceas pentru a obține statutul de calitate elvețiană? Haideți să aruncăm o privire la originile orologeriei elvețiene și să aflăm cum au cucerit ceasurile elvețiene lumea.

Conținutul articolului

Istoria ceasurilor elvețiene

Elveția este o țară mică, presărată cu lacuri de un albastru intens și munți impunători. Cum a ajuns o țară atât de mică să domine industria mondială a orologeriei?

Originea calității orologiere elvețiene

Primii lideri ai industriei orologiere au fost francezii și olandezii. După ei au venit germanii cu inovația ceasului portabil. Reforma protestantă a fost un moment de cotitură important în istoria orologeriei. O serie de revoluții religioase extrem de violente și războaie în Germania și Franța nu au favorizat dezvoltarea ulterioară a orologeriei în aceste țări.

Deoarece Elveția are reputația de țară neutră și stabilă, mulți ceasornicari francezi au fugit la Geneva din cauza violențelor din țara lor. Afluxul de ceasornicari calificați din Franța a stimulat dezvoltarea industriei orologiere elvețiene. Începând cu secolul al XVI-lea, Geneva a început să își construiască reputația de centru al orologeriei elvețiene de înaltă calificare.

Ceasul ca înlocuire de bijuterie

Printr-o coincidență interesantă, purtarea bijuteriilor a fost interzisă la Geneva în timpul afluxului de ceasornicari francezi în Elveția. Bijutierii și bijutierii calificați care și-au pierdut locurile de muncă și-au găsit un loc de muncă în industria în plină dezvoltare a orologeriei. Ceasurile elvețiene de înaltă calitate au primit astfel ștampila unui accesoriu de modă de lux. Această combinație de frumusețe și precizie a fost cea care a dat naștere faimoasei orologerii elvețiene. De atunci, ceasornicarii elvețieni au fost în fruntea multor descoperiri și inovații importante.

Ce este un ceas elvețian? Un simbol al calității și al luxului

Ce este un ceas elvețian?

Atât de simplu, veți spune. La urma urmei, un ceas elvețian este un ceas fabricat în Elveția. În realitate, însă, acest lucru nu este în întregime adevărat. Cu toate acestea, eticheta Swiss made indică de fapt faptul că ceasul îndeplinește anumite standarde conform legislației elvețiene în vigoare privind mărcile comerciale. Regulamentul inițial al legii a fost adoptat în 1971. În prezent, este în vigoare un amendament din 2017, care a înăsprit condițiile de acordare a statutului Swiss made.

Ce condiții trebuie să îndeplinească ceasurile elvețiene?

  • Cel puțin 60% din componentele ceasului sunt dezvoltate și fabricate în Elveția.
  • Ceasul are un mecanism elvețian.
  • Producătorul are sediul în Elveția.
  • Fabricarea și inspecția finală a ceasurilor are loc în Elveția.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un mecanism elvețian?

  • Cel puțin 60 % din costurile de producție trebuie să fie de origine elvețiană.
  • Mecanismul trebuie să fie fabricat și inspectat în Elveția.
Rolex este un reprezentant bine-cunoscut al ceasurilor elvețiene

Mărci care se mândresc cu statutul de ceasuri elvețiene

Elveția își menține dominația de nezdruncinat pe piața ceasurilor, în special în sectorul de lux. Cu siguranță nu sunteți străin de mărci precum Rolex, Chopard, TAG Heuer, Omega sau IWC. Cu toate acestea, veți găsi, de asemenea, ceasuri elvețiene mai accesibile sub eticheta Swiss made. În multe cazuri, acestea reprezintă un fel de punct de intrare pentru utilizatori în lumea calității elvețiene, determinându-i să stârnească entuziasmul și, în consecință, să investească într-un model mai scump.

Ceasurile elvețiene sunt supuse unor controale stricte pentru a fi considerate ca fiind fabricate în Elveția. Astfel, aceștia le promit purtătorilor lor o manoperă de înaltă calitate, performanțe excelente și o durată de viață lungă.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole