Cum alegem un ceas pentru un pensionar

Vă sfătuim cum să alegeți ceasul potrivit pentru un pensionar
Distribuiți
LinkedIn

O generație care, la întrebarea „cât e ceasul?” se vor uita în continuare la încheietura mâinii și nu la ecranul smartphone-ului, este marele noroc al timpurilor moderne. În timp ce pentru majoritatea tinerilor un ceas este mai mult un accesoriu elegant decât un instrument practic, mulți pensionari nu își pot imagina ziua fără a avea ora exactă la încheietura mâinii. Problema apare atunci când un model vechi preferat devine învechit și este timpul să căutați un ceas nou. Ce parametri ar trebui să îndeplinească un ceas pentru un pensionar? Pe ce merită să vă concentrați atunci când cumpărați și care sunt caracteristicile moderne cu care pensionarii se înțeleg cel mai bine?

Conținutul articolului

Cel mai important parametru: un ceas pentru un pensionar trebuie să fie ușor de citit

Pe măsură ce îmbătrânim, acuitatea vizuală scade în mod natural. Majoritatea persoanelor în vârstă suferă de hipermetropie, iar citirea orei de pe un cadran opac poate fi problematică pentru acestea. Ce caracteristici ale unui ceas asigură o citire ușoară chiar și pentru persoanele cu vedere slabă?

Un ceas pentru un pensionar ar trebui să aibă un cadran mai distinctiv

Cadran și carcasă mai mare

Dacă alegeți un ceas pentru un pensionar, concentrați-vă cu siguranță pe modelele cu o carcasă distinctivă. Pentru ceasurile pentru bărbați, recomandăm un diametru minim de 40 mm. Modelele pentru femei cer mai mult rafinament și o carcasă mai subțire, în mod ideal între 33 și 35 mm. Un caz mai masiv este asociat în mod natural cu indecși mai mari.

Cadran clar

În acest caz, se aplică vechea zicală – mai puțin înseamnă mai mult. Ceasurile moderne se mândresc cu cadrane complicate, uneori chiar supradimensionate, cu o multitudine de indicatori, ferestre, subcadrane și lunetă rotativă. Clasicele ceasuri pentru pensionari se mulțumesc cu un cadran analogic simplu și o fereastră pentru dată. Numerele arabe oferă cea mai ușoară lizibilitate.

Culori contrastante

Auriul pe negru arată elegant, dar lizibilitatea sa este redusă. Și pentru că seniorii nu caută o notă de eleganță, ci funcționalitate practică, vă recomandăm să alegeți cadrane în culori contrastante dintr-o gamă largă de produse. Numerele negre pe un fundal alb sau indicii argintii strălucitori pe un fundal negru sau albastru închis sunt ideale. Evitați combinațiile de culori extravagante.

Luminescență și iluminare

Arătătoarele și indecșii cu acoperire luminescentă asigură o mai bună lizibilitate, în special în condiții de vizibilitate redusă. Pentru mulți seniori, afișajul retroiluminat ajută la citirea orei chiar și în condiții normale de lumină naturală. Cu toate acestea, deoarece crește consumul de baterie, vă recomandăm să analizați cu atenție necesitatea acestuia.

Carcasă impermeabilă

S-ar putea spune că pensionarii nu mai fac scufundări, iar mulți dintre ei nici măcar nu mai merg la înot. Cu toate acestea, rezistența la apă este extrem de importantă atunci când alegeți un ceas pentru bunici. Mai ales dacă au tendința de a fi ușor distrași sau dacă memoria nu le mai servește 100%, ceea ce nu este o rușine. Se întâmplă adesea ca persoanele în vârstă să intre în duș sau în baie cu un ceas. În acest caz, o rezistență la apă de 100 m va fi suficientă, iar ceasul își va păstra în mod fiabil funcționalitatea.

Brățară durabilă și hipoalergenică

Deși unii seniori vor prefera cu siguranță o curea clasică din piele, o brățară metalică pare a fi soluția ideală pentru un ceas pentru vârstnici. Vă recomandăm oțel chirurgical sau titan, care sunt hipoalergenice și extrem de durabile.

Utilizare simplă

Pe lângă faptul că majoritatea persoanelor în vârstă nu se simt confortabil cu tehnologia complicată, trebuie să ne amintim și faptul că degetele lor nu mai sunt la fel de delicate și îndemânatice ca în tinerețe. Prin urmare, o simplă coroană mai masivă este în ordine.

Ceasurile smart pot deveni un excelent companion de zi cu zi pentru un pensionar

Ceasuri smart pentru pensionari

Nu toți vârstnicii fac ravagii din cauza tehnologiei inteligente. Mulți urmăresc cu interes progresele tehnologice, iar caracteristicile inteligente îi surprind și îi încântă. Totuși, ar trebui să fiți mai atent atunci când alegeți un smartwatch pentru un pensionar. Căutați o interfață mai simplă, o durată de viață ridicată a bateriei și funcții practice pentru persoanele în vârstă. Printre acestea se numără:

  • localizarea locației,
  • butonul SOS,
  • monitorizarea sănătății,
  • monitorizarea activității fizice.

În concluzie, un sfat simplu și practic: alegeți un ceas pentru pensionar pe care fiecare senior îl va purta cu plăcere și fără griji. Unii seniori se pot descurca mai bine cu caracteristicile moderne sau cu designul la modă, alții preferă clasicii atemporali. Dacă nu le satisfaceți preferințele, chiar și cel mai frumos ceas va sfârși în sertarul de pe noptieră.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole