Cum să alegem un ceas smart? Orientați-vă după parametri și funcțiile de bază!

Alegeți un ceas smart? Vă sfătuim ce caracteristici ar trebui să luați în considerare
Distribuiți
LinkedIn

Ceasurile inteligente sunt unul dintre cele mai căutate produse de consum din prezent. În prezent, piața este plină de modele de înaltă calitate și, deși câțiva jucători cheie au devenit proeminenți, o navă emblematică poate să nu fie alegerea ideală pentru toată lumea. Cel mai bun mod cum să alegem un smartwatch este să cunoașteți parametri și caracteristicile de bază. Numai atunci veți putea să evaluați opțiunile și să alegeți un companion inteligent care vă va ușura viața de zi cu zi.

Conținutul articolului

Cum funcționează ceasurile smart

Un smartwatch, sau ceasul inteligent, acționează ca un braț prelungit al smartphone-ului dumneavoastră. Acestea oferă notificări ale mesajelor și apelurilor și vă permit să utilizați aplicațiile și alte funcții mobile în mod convenabil și discret chiar la încheietura mâinii. Pe măsură ce smartphone-urile au devenit o necesitate în ultimii ani, fără de care nu ne mai putem imagina viețile noastre agitate, ceasurile smart au apărut pe piață ca un upgrade practic.

Aproape toate ceasurile inteligente trebuie să se conecteze la telefonul mobil prin Bluetooth și să rămână în raza de acțiune wireless pentru a funcționa pe deplin. În prezent, există doar câteva modele pe piață care au 3G sau LTE și care pot funcționa pe deplin pe cont propriu.

Cum să alegem un ceas smart- cei mai importanți parametri care influențează alegerea

Orinetarea în gama largă de ceasuri smart este departe de a fi o sarcină ușoară. Pentru a vă ajuta să alegeți, iată o scurtă prezentare generală a parametrilor de bază care trebuie luați în considerare.

Sistemul de operare

Ceasurile smart sunt concepute pentru a fi asociate cu telefonul dumneavoastră. Așadar, dacă vă gândiți cum să alegeți un smartwatch care să vă convină, gândiți-vă în primul rând la faptul că trebuie să fie compatibil cu smartphone-ul Dvs. Dacă sunteți posesorul unui iPhone cu iOS, puteți alege orice smartwatch de pe piață, cu excepția Fitbit. Cea mai bună compatibilitate este, desigur, cea cu marca Apple. Dacă dețineți un smartphone Android, puteți alege orice smartwatch, cu excepția celui marca Apple.

Sistemul de operare iOS este unul dintre cele mai populare în rândul ceasurilor smart

Design și afișare

Este important să alegeți un ceas pe care veți dori să îl purtați în fiecare zi. În timp ce domnii pun accentul pe funcționalitate, ceasurile de damă au, de asemenea, statutul unui accesoriu de modă cu drepturi depline. Un mare avantaj în această privință este posibilitatea de a schimba designul cadranului, unde conducerea de neegalat aparține mărcii Apple. Schimbarea ușoară și practică a curelei este, de asemenea, populară. Majoritatea ceasurilor inteligente sunt compatibile cu curele standard de 16, 20 și 22 de milimetri.

Ceasurile inteligente utilizează diferite tipuri de afișaje care diferă în funcție de caracteristicile de utilizare. Afișajele OLED și AMOLED iluminează individual fiecare pixel pentru a crea un contrast ridicat și imagini frumoase. Acestea sunt de obicei mai subțiri și consumă mai puțină energie. În schimb, un afișaj LCD este mai ieftin, are o durată de viață mai lungă și este mai ușor de citit în lumina soarelui.

Rezistența bateriei

Durata de viață a bateriei la fiecare încărcare este unul dintre cei mai monitorizați parametri. Cu toate acestea, doar capacitatea bateriei spune foarte puțin despre durata de viață a acesteia. Tehnologiile și caracteristicile utilizate au un impact semnificativ asupra ratei de descărcare. Cu toate acestea, producătorii oferă informații destul de precise privind durata medie de viață a unei singure încărcări. Apple este cunoscută pentru faptul că oferă autonomie peste noapte și încărcare rapidă. În schimb, alte mărci, cum ar fi Samsung, Honor, Xiaomi sau Huawei, garantează o autonomie realistă a bateriei de câteva zile sau săptămâni.

Comunicare și notificări

Unele ceasuri smart vă vor trimite o notificare a unui apel sau mesaj primit din diferite aplicații. Cu toate acestea, puteți comunica doar cu smartphone-ul propriu-zis. Alte modele vă permit să efectuați apeluri direct prin intermediul ceasului smart, prin apelare Bluetooth sau printr-o cartelă SIM electronică. Unele ceasuri sunt prevăzute cu opțiunea de a răspunde la un mesaj primit cu un text automat, o față zâmbitoare sau prin atingerea directă a mesajului.

Un factor important în alegerea unui smartwatch este reprezentat de diferitele funcții de sănătate și sport

Monitorizarea activității și a sănătății

Mulți utilizatori pun accentul pe capacitatea ceasului inteligent de a urmări activitatea zilnică și parametrii fiziologici aferenți. Cele mai multe ceasuri inteligente vă pot monitoriza în permanență mișcarea și vă pot informa cu privire la numărul de pași pe care i-ați făcut sau la distanța parcursă. Urmărirea caloriilor arse, a ritmului de somn, a ritmului cardiac, a nivelului de stres sau a oxigenării sângelui este, de asemenea, populară. Utilizatorii sportivi pot miza pe un ceas cu funcții și mai avansate, cum ar fi calcularea eficienței antrenamentului, crearea unui plan de antrenament și multe altele.

Într-o perioadă în care multitasking-ul este practic o necesitate, tehnologiile inteligente devin o necesitate. Oricine nu deține deja un asistent inteligent la încheietura mâinii se întreabă probabil cum să aleagă un ceas smart care să i se potrivească perfect. Instrucțiunile par foarte simple: definiți-vă cerințele și căutați un model cu o gamă de caracteristici compatibile cu așteptările dumneavoastră.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole