Ceasuri din titan: merită să investești în materialul viitorului?

citizen-cc9020-54e
Distribuiți
LinkedIn

Și-a găsit locul nu numai în producția de nave spațiale și aeronave militare, ci și ca o constantă în lumea modei și a accesoriilor de design. Vorbim despre titan, un metal care, datorită rezistenței sale extreme, își ia numele de la zeii greci antici, titanii. Este puternic, ușor și rezistent la coroziune. Acestea sunt principalele motive pentru care ceasornicarii au început să folosească acest metal remarcabil. De ce sunt ceasurile din titan atât de populare în zilele noastre? Materialul viitorului are vreun dezavantaj? Vă prezentăm lumea ceasurilor din titan.

Conținutul articolului

Din istoria ceasurilor de titan

Titanul, ca element chimic nou, a fost identificat pentru prima dată de geologul amator William Gregor în 1791. Deoarece acest material argintiu se caracteriza prin rezistența sa ridicată, a fost denumit după titanii mitologici greci.

Primul ceas din titan din lume a fost lansat pe piață de producătorul japonez Citizen în 1970. Inovația sa a influențat în mod semnificativ întreaga industrie a ceasurilor, iar multe mărci de renume mondial au început să folosească carcasa sau brățara din titan în colecțiile lor. Printre cele mai populare se numără ceasurile din titan Festina, Viceroy, Tissot, Certina și Casio. Renumitele ceasuri din titan, continuă gigantul japonez Citizen, de asemenea, să le producă.

Sfatul nostru: O alegere excelentă printre ceasurile Citizen din titan este modelul cu numele de produs JY8020-52E. Acesta se caracterizează printr-o combinație de calitate japoneză de top și preț accesibil.

Ceasurile din titan sunt, de asemenea, reprezentate din abundență de Citizen

De ce sunt populare ceasurile din titan?

Titanul se bucură de o mare popularitate în industria orologieră de astăzi. Mai ales ceasurile pentru bărbați realizate din acest metal unic sunt extrem de populare. Acestea se datorează combinației de calitate și design distinctiv. Deci, care sunt exact principalele avantaje ale ceasurilor din titan?

Greutate extrem de redusă

Titanul este cunoscut pentru greutatea sa redusă, ceea ce le oferă producătorilor posibilitatea de a lansa pe piață modele mari, puternice și totuși ușoare. În trecut, ceasurile de titan pentru femei, în special, au beneficiat de acest avantaj. Mai târziu, însă, a devenit clar că și bărbații preferă modele mai ușoare, care nu îi limitează în activitățile fizice intense. Piața a fost inundată de ceasuri bărbătești din titan, care sunt acum extrem de populare.

Rezistență ridicată

Ceasurile din titan sunt printre cele mai puternice produse vreodată. Multe dintre ele sunt tratate cu tehnologii de ultimă generație pentru a asigura, de asemenea, rezistența la zgârieturi.

Știați că rezistența titanului este cu 30% mai mare decât cea a oțelului inoxidabil?

Cu toate acestea, este aproape imposibil ca un ceas din titan să ruginească. Titanul rezistă tuturor acizilor fără a se deteriora, cu excepția acidului azotic, care este extrem de rar în viața de zi cu zi. Rezistența sa față de coroziune este comparabilă cu cea a platinei rare.

Ideal pentru alergici

Titanul este un metal hipoalergenic. Probabilitatea ca pielea dvs. să reacționeze la un ceas din titan cu vreo iritație este literalmente mică spre deloc. Spre deosebire de oțelul inoxidabil, titanul nu conține nichel.

Design unic

Ceasurile din titan se caracterizează prin culoarea lor modernă, chiar neobișnuită. În comparație cu oțelul inoxidabil, acestea sunt mai întunecate și mai mate, putând fi descrise ca fiind gri-argintiu. La prima vedere, designul lor original nu este doar atractiv, ci și foarte durabil.

Confortabil de purtat

O proprietate fizică interesantă a titanului este rezistența sa termică foarte ridicată. Datorită acestui fapt, ceasurile din titan păstrează o temperatură confortabilă chiar și în condiții extreme. Astfel, acesta rămâne cald chiar și într-o noapte rece și, dimpotrivă, nu se arde atunci când este expus la soare.

Ecologice

Nu aruncați un ceas din titan la gunoi după o lună sau un an de purtare. Materialul este atât de durabil încât ceasurile din titan pot fi expuse chiar și la condiții dure și pot împodobi încheietura mâinii proprietarului lor timp de ani de zile. Ca atare, titanul este, de asemenea, extrem de ecologic și poate fi ușor de reciclat.

Boccia Titanium to marka zegarków, która skupia się wyłącznie na produkcji zegarków tytanowych

Dezavantajele ceasurilor din titan

Dacă te gândești să cumperi un ceas din titan, cu siguranță te întrebi și despre neajunsurile sale. Ce puncte negre câștigă titanul?

Preț mai mare

Producția titanului este mai dificilă și, de asemenea, mai scumpă în comparație cu cea a oțelului inoxidabil. Prin urmare, ceasurile realizate din acest metal unic sunt de obicei mai scumpe, dar sunt totuși disponibile pe scară largă.

Necesitatea unui tratament special anti-zgârieturi

Deși titanul este mai puternic decât oțelul, nu este la fel de dur. Astfel, materialul mai moale este, în mod natural, mai sensibil la zgârieturi. Prin urmare, ceasurile din titan au nevoie de un tratament special al suprafeței, care le face să atingă și rezistența dorită la zgârieturi.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole