Ceasurile Junkers: calitate germană cu ambiția de atemporalitate

Ceasurile Junkers sunt strâns legate de aviație
Distribuiți
LinkedIn

Un ceas care oglindește istoria industriei aviatice. Poartă numele celebrului inventator și proiectant de aeronave german și este un simbol al designului clasic și atemporal. Legătura directă cu aviația sugerează că colecțiile Junkers sunt în mare parte ceasuri de aviație sofisticate din punct de vedere tehnic și funcționale. Cu toate acestea, există, de asemenea, modele cu un aer de clasicism elegant, al căror design reflectă influența Bauhaus. Ceasurile Junkers sunt într-adevăr o alegere de calitate și de gust?

Conținutul articolului

Povestea mărcii Junkers

Originile poveștii brandului Junkers au început cu un stilou foarte diferit. Compania originală a fost fondată de Hugo Junkers însuși, un inventator și designer german, considerat un vizionar în epoca sa. Numele său este asociat cu realizări uriașe în segmentul aviației civile. Junkers a fost cel care a reușit să demonstreze că metalul poate fi folosit în scopuri aeronautice și că este capabil să transporte în siguranță încărcături grele și pasageri pe distanțe lungi. Astfel s-a născut primul avion civil, iar Hugo Junkers și-a fondat propria companie, numită Junkers, în 1895. În anii 1920 și 1930, aeronavele Junkers au fost folosite de aproape toate companiile aeriene importante din lume.

Interesant este faptul că Junkers a fost un susținător și promotor puternic al mișcării de design Bauhaus în timpul vieții sale. Le-a pus la dispoziție spații pentru a-și realiza ideile și a încorporat filosofia Bauhaus în propriile proiecte. Rezultatele acestei colaborări fructuoase se regăsesc în arta și arhitectura din întreaga lume. Iar acestea se reflectă și în ceasurile populare Junkers.

Fondatorul brandului Junkers - Hugo Junkers

De la avioane la ceasuri: Cum au apărut ceasurile Junkers

Se poate spune că ceasurile Junkers au fost create pentru a sărbători realizările lui Hugo Junkers și ale companiilor asociate acestuia. Wilhelm Birk, fondator al societății POINTtec, o companie independentă care produce și ceasurile brandului Zeppellin, a stat la baza nașterii lor. El l-a ales ca partener pe nimeni altul decât pe nepotul celebrului inventator, Bernd Junkers. El este creditat cu proiectarea unui ceas care este un simbol al designului clasic și atemporal în întreaga lume. Primele ceasuri Junkers au fost puse în vânzare în 2003.

Mai multe despre ceasurile Junkers

Marca germană este acum ferm stabilită pe piața mondială, iar colecțiile sale sunt extrem de populare. Gamele de modele poartă numele aeronavelor Junkers sau al unor evenimente importante.

Cum sunt ceasurile Junkers?

Ceasurile de aviație ale mărcii germane beneficiază nu doar de numele de inspirație, ci și de calitatea și designul atemporal cu caracteristici aeronautice. Acestea sunt emise în serii mai mici, ceea ce indică originalitatea lor. Acestea se bazează pe un design minimalist, funcționalitate îngustă și calitate ridicată. Marca mizează pe carcase din oțel inoxidabil cu sticlă minerală sau cu cristal de safir. Ceasurile sunt disponibile în cea mai mare parte cu mișcări mecanice sau cu cuarț de înaltă calitate. Unele modele se mândresc chiar cu cadrane complet luminescente.

Ceasurile Junkers au fost, de asemenea, influențate de învățăturile Bauhaus.

În ceea ce privește clasicia aviație se află colecțiile inspirate de stilul german Bauhaus. Aceste game arată de parcă nici măcar nu ar aparține mărcii Junkers. Designul acestora beneficiază de colaborarea dintre Junkers și artistul Marcel Breuer. Învățăturile Bauhaus se reflectă în carcasele mai subțiri, în elementele elegante și, în cazul modelelor pentru femei, chiar și în aplicațiile strălucitoare din cristal Swarovski.

Unde sunt fabricate ceasurile Junkers?

Deși este vorba despre ceasuri germane, în conformitate cu diviziunea internațională modernă a muncii, componentele individuale sunt fabricate în diferite țări din întreaga lume. Junkers importă din Japonia și Elveția, de exemplu. Cu toate acestea, ceasurile în sine își primesc forma finală în fabrici germane și, prin urmare, vorbim despre un produs german.

Cine produce ceasurile Junkers?

Ceasurile Junkers continuă să fie fabricate de compania POINTtec. Nimic nu s-a schimbat în filozofia brandului sau în modul în care funcționează ceasurile de la începuturile lor. Chiar și astăzi, ceasurile continuă să prezinte o valoare distinctivă care reflectă designul ingineresc german și măiestria onestă a meșteșugarilor.

Ceasurile Junkers pot fi găsite și astăzi sub numele de Iron Annie

Compania POINTtec a decis recent să redenumească ceasul Junkers în Iron Annie. Familia Hugo Junkers rămâne în spatele mărcii și al produselor sale. Noul nume este preluat de la seria de avioane JU52, care a fost redenumită ulterior Iron Annie. Cu toate acestea, ceasul în sine rămâne fidel omonimului său original, fiind un simbol al calității, durabilității, inovației și designului atemporal atractiv.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole