Dacă ceasuri aviator, atunci recomandăm aceste mărci!

Am selectat cele mai cunoscute mărci de ceasuri aviator - mărcile Longines, Breitling, Zeppelin, Vostok Europe
Distribuiți
LinkedIn

Nu cu mult timp în urmă, prin intermediul revistei noastre, am selectat ceasuri aviator fiabile. Și într-un mod similar vom continua și în acest articol. De data aceasta însă vom acorda atenție ceasurilor aviator, altfel cunoscut și sub numele de pilot. Știți, care este istoria lor? Cunoașteți mărci, care produc cele mai bune ceasuri aviator? Răspunsuri și la aceste întrebări le găsiți în următoarele rânduri.

Conținutul articolului

Istoria ceasurilor aviator

Istoria ceasurilor aviator este însoțită de fapte interesante. Nu putem începe cu nimic altceva decât cu faptul că ceasurile pilot au început să fie folosite în perioada celui de-al doilea Război Mondial. Deși în acea vreme nu erau asociate cu nume atât de cunoscute ca și astăzi, era vorba de ceasuri folosite de piloți. Mai concret, le aveau în echipament ca un accesoriu de orientare la hartă, datorită căruia au reușit în acea vreme să înmulțească efectiv viteaza cu timpul. După cum vă este cu siguranță clar, avioanele de atunci nu dispuneau de funcția GPS sau alte tehnologii inteligente.

Ceasurile aviator în prezent

În prezent, ceasurile aviator joacă un rol important în cazul multor mărci de renume mondial. La nivel global, acestea se caracterizează mai ales prin cadranele mari analogice, timpul ușor de citit, coroanele distinctive și elementele adevăratei eleganțe pentru bărbați.

Care ceas pilot să alegem?

După cum am indicat deja, mai multe companii renumite se lasă azi inspirate de aviație, cosmonautică sau astronomie. Mesajele sale ulterior se transformă în produsele sale, datorită cărora se crează și astfel de renumite ceasuri aviator:

Ceasurile aviator Longines

Compania Longines a fost înființată în anul 1832 în localitatea elvețiană Saint-Imier. Direcția întregii mărci a fost influențată semnificativ de anii 80 ai secolului 19, când principalii săi protagoniști și dezvoltatori s-au concentrat asupra asigurării cronometrelor în cadrul diferitelor evenimente sportive. În ceea ce le privește pe acestea a fost mai mult decât de înțeleasă și producția specializatelor ceasuri Longines pentru aviație pentru piloți și navigatori, resp. producția de modele sport pentru diverși cercetători și sportivi.

Ceasurile aviator Longines sunt sinonimul calității ceasurilor calitative elvețiene
Sursa: depositphotos.com

Ceasurile aviator Breitling

În anul 1884, viziunea lui Leon Breitling a fost, ca să spunem așa, de a redefini  măsurarea timpului. Astfel au apărut unicatele și inovativele ceasuri, cunoscute azi ca Breitling. Către cer le-a „ridicat“ însă Willy Breitling prin crearea de cronografe de bord pentru companiile aeriene. Cu toate acestea nu au fost nici pe departe totul. La urma urmei, ceasurile aviator Breitling au ajuns în acea vreme și în spațiu. În ceea ce privește istoria ceasurilor Breitling vă recomandăm să vizitați site-ul oficial al companiei, unde găsiți videoclipuri extrem de interesante și totodată instructive.

Ceasurile Breitling și istoria lor sunt strâns legate cu aviația
Sursa: depositphotos.com

Ceasurile aviator Zeppelin

Articolul despre ceasurile pilot, din punctul nostru de vedere, nu ar avea nici o greutate, dacă nu am menționa în el ceasurile aviator Zeppelin, care au venit pe piață în anul 2002. Denumirea sa caracteristică o poartă după aristocratul german Ferdinand von Zeppelin. Acesta a fost inovatorul dirijabilelor de la începuturile secolului 20. Da, și de aceea puteți vedea dirijabile nu doar în logo-ul companiei, dar și pe ceasurile aviator Zeppelin.

Ceasurile aviator Zeppelin au o istorie bogată asociată cu renumitele dirijabile
Sursa: Producția proprie

Ceasurile aviator Vostok Europe

Și dacă menționăm cele mai dorite ceasuri pilot de pe piață, nu putem să nu amintim ceasurile aviator Vostok Europe. Deși marca lituaniană VE nu este specializată pe producția de ceasuri aviator după modelul celor mai căutate caracteristici de design, totuși în portofoliul ei găsiți mai multe modele și serii întregi, care fac referire direct la tematica aeriană sau la tehnologia spațială sovietică. Ca exemplu putem menționa colecția de ceasuri Rocket N-1. Cu siguranță merită menționate și alte cunoscute ediții de ceasuri Vostok Europe.

Marca lituaniană Vostok Europe produce câteva modele interesante, care sunt asociate cu aviația
Sursa: Producția proprie

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole