Cele mai bune mărci europene de ceasuri – Partea 1

Printre cele mai calitative mărci europene de ceasuri, cu siguranță face parte Vostok Europe
Distribuiți
LinkedIn

Mărcile europene de ceasuri excelează prin modele de calitate fină și măiestrie tradițională. Deși statutul de Mecca a orologeriei este de neegalat pe bătrânul continent, industria orologieră își are, de asemenea, simbolurile sale în multe alte țări europene. Germania, de exemplu, este renumită pentru ceasornicăria sa de calitate. Interesant este faptul că o companie europeană renumită își are originile în Rusia. Așadar, în prima parte a seriei noastre despre cele mai bune mărci europene de ceasuri, vom privi dincolo de Elveția și Germania.

Conținutul articolului

Mărci de ceasuri europene: Elveția

Asocierea dintre Elveția și ceasurile de calitate a fost făcută chiar și de către profani. Centrul orologeriei elvețiene este Geneva, în sens mai larg, partea dintre Geneva și Basel. Aceste orașe sunt, de asemenea, scena celor mai importante expoziții de ceasornicărie.

Zenith

Să începem cu luxul elvețian. Fondată în 1865 în Le Locle, Zenith se mândrește acum cu statutul de unul dintre cei mai vechi ceasornicari din lume care funcționează continuu. În 1999, a fost preluată sub aripa sa de LVMH. Ceasurile Zenith sunt renumite pentru calitate în detrimentul cantității și precizie ridicată. Este alegerea ideală pentru purtătorii pretențioși care doresc să iasă în evidență în mulțime. În acest caz, prețul pentru calitatea elvețiană este de ordinul miilor de euro.

Omega

Vom rămâne pe piața elvețiană pentru o vreme. Marca Omega a început să vândă cronometrele sale în 1848 ca un mic atelier de ceasornicărie în Le Chaux de Fonds. Calitatea ceasurilor Omega este evidențiată de faptul că marca este cronometrul oficial al diferitelor evenimente sportive, inclusiv al Jocurilor Olimpice, și a încheiat un parteneriat cu NASA. Atelierul de designeri Omega produce mai ales modele de lux și sportive dotate cu tehnologie de ultimă oră. Prețurile se ridică la mii de euro.

Ceasurile Omega sunt printre cele mai bune mărci de ceasuri europene

Mido

O marcă elvețiană de lux, dar la prețuri accesibile. Ceasurile Mido au apărut pe piață imediat după terminarea anilor de război. Marca a fost fondată în 1918 de Georges G. Schaeren în faimosul Le Locle. Producătorul păstrează calitatea tipic elvețiană, pe care o combină inteligent cu inovația și designul de bun gust. Colecțiile sunt adesea inspirate de opere arhitecturale majore, cum ar fi Colosseumul roman, Royal Albert Hall sau Muzeul de Știință și Artă din Singapore. Gama include în principal ceasuri mecanice cu mișcări manuale sau automate. Prețurile variază de la sute la mii de euro.

Mărci de ceasuri europene: Germania și Lituania

Când vine vorba de arta ceasornicăriei, Germania se situează imediat după Elveția. Se poate spune că ceea ce Geneva este pentru elvețieni, Glashütte este pentru germani. În acest oraș s-a născut orologeria germană tradițională, iar astăzi aici se află cele mai mari mărci săsești.

NOMOS Glashütte

NOMOS Glashütte este bijuteria pieței germane de orologerie. Brandul a fost fondat în 1990 și, pe parcursul scurtei sale istorii, a reușit să câștige zeci de premii pentru designul și calitatea ceasurilor sale. Designul inspirat de școala Bauhaus este cel în care ceasurile NOMOS excelează în mod clar. Din 2014, marca a început să producă toate componentele mișcării în propriile ateliere și să echipeze cu acestea majoritatea liniilor sale de modele. În portofoliu, veți găsi, de asemenea, ceasuri sport de înaltă calitate, alături de piese elegante. Prețurile sunt de ordinul miilor de euro.

Vostok Europe

Cele mai populare ceasuri Vostok Europe sunt fabricate în Vilnius, Lituania, dar au rădăcini rusești solide. Compania originală Vostok a fost fondată în 1942 în Čistopoli. După prăbușirea fostei Uniuni Sovietice, s-a trezit inițiativa de a oferi cronometre extrem de populare lumii occidentale. Acest lucru s-a întâmplat datorită fuziunii dintre Vostok și Koliz în 2003. Au luat naștere ceasurile Vostok Europe, care au devenit un concurent puternic pentru renumitele mărci de ceasuri europene. Un preț accesibil a jucat în favoarea Vostok, alături de care aceste cronometre au putut să-și mențină calitatea excelentă. Destinate purtătorilor pretențioși, acestea nu se tem de culori sau modele îndrăznețe și se bazează pe durabilitate și precizie. Puteți cumpăra un ceas Vostok Europe pentru doar câteva sute de euro.

Ceas Vostok Europe în varianta pe negru

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole