Ceasurile Tissot: povestea unei mărci elvețiene

Fondatorii mărcii Tissot
Distribuiți
LinkedIn

Un brand cu marca de calitate și fiabilitate elvețiană. Inovații bazate pe o tradiție îndelungată. Ceasuri vândute în peste 160 de țări. Aceasta este semnătura pe care Tissot a reprezentat-o încă de la mijlocul secolului al XIX-lea. Înalta calitate a mărcii a fost recunoscută în mod repetat în lumea sportului. Tissot a fost numit cronometror oficial și partener al NBA, al Turului Franței, al MotoGPTM, al Campionatelor Mondiale de scrimă sau de hochei pe gheață și al multor alte evenimente sportive. Care este povestea din spatele ceasurilor Tissot, care sunt acum considerate poarta de acces la calitatea elvețiană?

Conținutul articolului

Fondatorii mărcii Tissot

Nașterea mărcii: Magicul 1853

Dacă v-ați uitat vreodată mai atent la un cadran Tissot, probabil că nu v-a scăpat logo-ul „Tissot 1853”. Și atunci a început totul…

În 1853, bijutierul Charles-Félicien Tissot și fiul său, ceasornicarul Charles-Émile, și-au unit forțele. Și a fondat atelierul Chs Tissot & Fils. S-a întâmplat în Le Locle, Elveția. Catalogul Tissot de la acea vreme includea o gamă de ceasuri de buzunar și de lanț, majoritatea în carcase de aur cu decor bogat. Calitatea mărcii era deja recunoscută pe scară largă la acea vreme, iar ceasurile Tissot au câștigat mulți fani la expozițiile internaționale și la concursurile cronometrice. Exporturile către Statele Unite și Rusia au început în anii 1950. Ceasurile elvețiene Tissot au ajuns chiar și la curtea țarului rus.

Ceasurile de mână și colecțiile de damă Tissot

În 1907, Tissot a construit o fabrică mare în Le Locle și a început producția în masă de ceasuri calitative. Primele ceasuri de damă Tissot au văzut lumina zilei în anii 1910. Erau modele de brățări de lux din aur și platină, cu diamante încrustate. La scurt timp după aceea, ceasurile pentru bărbați Tissot au fost echipate și ele cu curele practice. Acest lucru s-a întâmplat între cele două războaie mondiale, punând marca în fața tendințelor orologere.

Realizări și repere ale primei jumătăți a secolului 20

În 1930, Tissot și-a unit forțele cu Omega pentru a se consolida reciproc și a oferi clienților o gamă completă de ceasuri elvețiene. Această nouă entitate a fost prima asociație orologieră elvețiană din istorie.

Trei ani mai târziu, Tissot a lansat un plan de marketing inovator care includea multe soluții de viitor pentru deceniile următoare. Pe lângă campaniile publicitare și distribuirea gratuită a cataloagelor de vânzare cu amănuntul, Tissot a început să își diferențieze ceasurile. Colecțiile feminine, în special, au fost extrem de variate. Ceasurile Tissot cu curele din piele au fost concepute pentru activitatea fizică, modelele cu brățări elegante erau potrivite pentru ocazii formale, iar brățările de aur erau potrivite pentru rochii de seară. Clientela masculină de la acea vreme se bucura deja de cronografe și ceasuri automate.

Modele iconice

La scurt timp după fuziunea cu Omega, marca a lansat modelul său revoluționar – Tissot Antimagnétique – primul ceas antimagnetic din lume.

În anii 1950, Tissot a adus un alt ceas iconic în lumea orologeră. Primul ceas produs în serie cu 24 de fusuri orare a apărut sub numele Tissot Navigator.

100 de ani pe piață și mai multe inovații

În 1953, ceasurile Tissot și-au sărbătorit centenarul. Cu toate acestea, marca nu a stagnat în bogata sa istorie orologieră și a continuat să vină cu soluții din ce în ce mai progresiste. În anii ’60 și ’70, a fost prima colecție pentru adolescenți care a prezentat modele extrem de originale. De asemenea, marca a deschis ușa unor noi materiale sintetice, puțin folosite în orologerie, care i-au permis să producă ceasuri colorate și distractive.

Modele iconice

În anul 1971, producătorul a lansat pe piață Tissot Astrolon, cunoscut și sub numele de IDEA 2001. Acesta a fost primul ceas mecanic din plastic din lume.

În anii 1980, marca a atras atenția cu ceasul Tissot RockWatch, fabricat din granit alpin. Un an mai târziu, inovația a venit sub forma unui afișaj dublu – analogic și digital al timpului. Iată cu ce a fost echipat Tissot RockWatch Two Timer.

La scurt timp după aceea, au fost lansate ceasul unic cu perle, Tissot Pearl Watch, și ceasul din lemn, Tissot Wood Watch.

Ceasurile Tissot la începutul mileniului

La sfârșitul anilor 1990, ceasurile pentru femei și cele sportive cu funcții din ce în ce mai avansate dominau gama Tissot. În această perioadă, compania a devenit, de asemenea, cronometrul oficial al mai multor evenimente sportive. Pentru a numi doar câteva, au avut loc Campionatele Mondiale de hochei pe gheață sau CM de ciclism.

Ceasul Tissot T-Touch din anul 1999

Modele iconice

Ceasul Tissot T-Touch din anul 1999 a fost un simbol al începutului de mileniu. A fost primul ceas cu ecran tactil din lume, iar compania Tissot l-a creat ca un răspuns inteligent la potențialul extraordinar al ecranelor tactile în lumea digitală.

O altă premieră mondială de la Tissot a fost T-Touch Expert Solar, care funcționează cu energie solară. Acesta a văzut lumina tiparului în 2014.

Până în prezent, marca Tissot aderă la crezul său „Inovație bazată pe tradiție”. Colecția Tissot Heritage, extrem de populară, este o dovadă în acest sens. Aici veți găsi ceasuri Tissot cu design de epocă, inspirate de simboluri importante din anii trecuți. Tissot este pe bună dreptate mândru de povestea sa.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole