Aceste ceasuri neconvenționale vă vor impresiona prin caracteristicile și designul său

Ce ceasuri neconvenționale sunt în prezent pe piață?
Distribuiți
LinkedIn

Să te implici în industria orologieră, unde aproape totul a fost inventat, este, fără îndoială, o sarcină dificilă. În plus, ceasornicarii își concentrează majoritatea eforturilor asupra unor modele practice care au ca scop să mulțumească un procent mare de utilizatori și, în cele din urmă, să maximizeze vânzările. Cu toate acestea, chiar și în această industrie există unele dintre acele fiare de călcat care au fost destinate să iasă în evidență în mulțime. Dacă vă place să pășiți pe cărări nebătute, veți fi interesați și de ceasurile neconvenționale din articolul nostru. Vă oferim sfaturi despre modelele care și-au pus amprenta pe piața ceasurilor în ultimele decenii.

Conținutul articolului

Ceasuri neconvenționale: Impresionează prin caracteristici și design

Designerii care caută soluții neconvenționale pentru lumea ceasurilor au practic doar două opțiuni. Încântă cu caracteristici originale sau cu un design neobișnuit. Adevărul este însă că, într-o eră a ceasurilor inteligente care pot face deja aproape orice, este extrem de dificil să inventezi o nouă funcție și să o integrezi în mecanica tradițională a ceasului. De aceea, eforturile de originalitate ale ceasornicarilor se concentrează în primul rând pe tratamentele de design, inclusiv pe afișarea neconvențională a orei.

Ceasuri Casio Fishing Gear pentru pescari

Ceasurile de pescuit nu sunt tocmai o categorie tradițională. Compania Casio a venit odată cu o colecție originală adaptată pentru pasionații de pescuit. Ceasurile pentru pescari se deosebeau prin modul de pescuit, care servea la evaluarea adecvării unei anumite date și ore pentru capturarea peștelui. De asemenea, ceasul oferea informații despre faza lunii. Sunt mai greu de găsit pe piața actuală, dar Casio a punctat la poarta funcțiilor originale cu ele.

Netradiționalele ceasuri Casio din ediția Fishing Gear sunt apreciate în special de pescari
Sursa: hodinkee.com

Design original din atelierul Storm

Storm este un brand de modă londonez care oferă bijuterii și accesorii de modă, pe lângă ceasuri. Cu toate acestea, în special pentru piața de ceasuri, acesta punctează cu modelele sale originale, cu un design neconvențional. Ceasurile neconvenționale din atelierul Storm sunt moderne, futuriste și inovatoare. Acestea se remarcă prin combinații neobișnuite de forme, culori și moduri neobișnuite de afișare a orei.

Ingeniozitatea designerilor este perfect demonstrată de ceasul Fibon-X, cu designul său revoluționar. Mâna curbată indică ora cu destulă precizie, dar citirea acesteia de pe cadran va necesita ceva practică. Din fericire, mâna orei este în mod tradițional dreaptă.

Ceasul transparent Fossil Townsman

Pe lângă ceasuri, producătorul american Fossil se concentrează și pe accesorii de modă. În industria orologieră, are reputația de a produce ceasuri la modă, menținând în același timp o calitate orologieră decentă. Designerii au adus un omagiu meticulozității meșteșugului orologeriei cu ediția Townsman. În el veți găsi un ceas neconvențional, cu un cadran transparent care vă permite să aruncați o privire asupra mecanicii complicate și precis lucrate a mișcării. Ceasul are o unitate automată.

Ceasuri Mr Jones Watches cu simț pentru umor

Londra pare să fie leagănul extravaganței orologiere. Este, de asemenea, casa producătorului original Mr Jones Watches, ale cărui modele nu sunt de neglijat. Filozofia brandului se bazează pe convingerea că ceasurile pot face mult mai mult decât să arate ora. Designerii se străduiesc să distreze și să inspire purtătorul. Pentru a face acest lucru, ei se folosesc de creativitate și de umorul tipic britanic. Ceasurile lor se remarcă prin cadranele originale, adesea bogat colorate, și prin modul în care arată ora.

Înainte de toate, menționam extrem de popularul Cyclops care este un ceas neconvențional, cu un cerc negru în loc de mâini. Acesta se deplasează treptat între cercurile colorate care reprezintă orele individuale. Producătorul vorbește despre așa-numita „cronometrare relaxată”, care nu vă va limita cu numere. De fapt, cu acest ceas, este dificil de citit ora exactă.

Ceasurile mărcii Mr. Jones cu cadrane originale

Ceasuri de designer Philippe Starck

Poate că ați auzit de faimosul arhitect și designer francez, care, pe lângă proiectarea de clădiri și interioare, s-a făcut remarcat și prin obiecte de uz cotidian originale. Philippe Starck este creatorul de scaune, periuțe de dinți și ceasuri neobișnuite.

Probabil că cel mai cunoscut model al său este ceasul neconvențional Philippe Starck O Ring Digi, care nici măcar nu arată ca un ceas. Este un ceas digital care arată ora pe un afișaj în formă de inel. În timp ce ora este afișată ca un număr, minutele sunt prezentate sub formă de segmente. Pe măsură ce trece timpul, segmentele formează un cerc complet. Partea centrală a ceasului este transparentă.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole