Știți cum funcționează ceasul automatic?

Mecanismul ceasurilor automatice
Distribuiți
LinkedIn

Purtarea unui ceas de mână aduce în viața celor care îl poartă o anumită exclusivitate, care, printre altele, poate contribui semnificativ la creșterea încrederii în sine. O categorie specifică în acest caz, sunt ceasurile automatice. De ce? Deoarece își obligă proprietarii să se gândească la cum funcționează defapt. O înțelegere ulterioară a acestor procese unice duce la o percepție complet diferită a ceasurilor. Nu credeți? Convingeți-vă împreună cu noi.

Conținutul articolului

Cum funcționează ceasurile automatice?

Ceasurile sunt mecanisme a căror nucleu este mecanismul ceasului. În ceea ce privește ceasurile automatice, este de remarcat faptul că se compun din piese complexe aranjate conform unei scheme sistematice. Printre cerințele de bază ale unui ceas automatic calitativ fac parte:

  • exactitate
  • precizie

Aceste atribute ale ceasurilor automatice ar trebui să fie baza pentru fiecare producător ale acestor ceasuri.

Știață că multe ceasuri automatice au spatele ceasului transparent? Datorită acestui fapt este posibil să se vadă în interiorul mecanismului?

Mecanismul ceasurilor automatice

Respectivul mecanism al ceasurilor automatice constă de obicei din angrenaje, arcuri de acționare, butoane și alte componente importante. Toate componentele ceasului automatic funcționează așa încât arătătoarele să se miște într-un ritm controlat.

Ceasurile automatice adesea se caracterizează și ca ceasuri cu tragere automată. De ce? Funcționează totuși pe principiul auto-tragerii – datorită mișcării mâinii celui care poartă ceasul. Pur și simplu, energia din mișcările voastre zilnice este stocată și acumulată în motorul de acționare. Rezultatul? Este acela de acționare a mișcării rotorului și a celorlalte mecanisme din interiorul ceasului.

De reținut: Spre deosebire de ceasurile mecanice, se elimină necesitatea de tragere manuală prin rotire și de împingere ulterioare a coroanei.

Ceasurile automatice se compun din diferite componente

Mărci, care produc ceasuri automatice

Ceasurile automatice pot fi găsite astăzi în ofertele multor mărci renumite. Ca exemplu putem menționa fie compania Zeppelin, Vostok Europe și Seiko, producători renumiți precum Orient și Citizen.

Ceasul automatic Zeppelin

Ceasul automatic Zeppelin este prezentat în lista noastră ca primul dintr-un motiv simplu – automatizarea i se potrivește perfect. În combinație cu designul clasic de aviator conferă ceasurilor Zeppelin o notă originală unică.

Ceasul automatic Vostok Europe

În ceea ce privește acest subiect, cu siguranță merită menționat și ceasul automatic pentru bărbați Vostok Europe. Da, ne referim la acele modele populare, care sunt referințe directe la cele mai faimoase invenții tehnologice din era sovietică. Mai concret putem menționa colecțiile Rocket N-1, Gaz-14 Limouzine sau Almaz Space.

Ceasul automatic Seiko

Când vine vorba de automatizare, nu pot fi omise nici ceasurile automatice Seiko. Dezvoltatorii brandului iconic japonez l-au prezentat pentru prima oară sub denumirea Seiko A.G.S încă în anul 1988. Astăzi este urmat de ediția Seiko Kinetic.

Ceasul automatic Orient

Modelele automatice pot fi găsite și în portofoliul companiei Orient. Din punct de vedere istoric, compania Orient și-a spus punctul de vedere ceva mai târziu decât marca Seiko. Acest lucru s-a întâmplat mai exact între anii 1997 – 2000.

Ceasul automatic Citizen

Iar la final nu am putut păstra nimic altceva decât modelele pentru bărbați Citizen, printre care puteți găsi de asemenea ceasuri automatice excelente. Dacă sunteți familiarizați cu lumea ceasurilor măcar puțin, cu siguranță nu vă este străin renumitul mecanism Eco-Drive. Acesta face parte printre modelele produse de atelierul gigantului japonez de ceasuri Citizen.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole