Știți ce fel de istorie însoțește ceasul cu mecanism solar pentru bărbați?

Ne-am uitat mai în detaliu la mărci, care produc ceasuri solare
Distribuiți
LinkedIn

Vă mai aduceți aminte de acele calculatoare legendare cu „dungă neagră“? Fiind sinceri, de la acea vreme utilizarea energiei solare a avansat cu mii de ani înainte. Pe de altă parte, să susținem că astăzi reușim să scoatem maximul din razele solare, probabil ar fi ridicol. Și în ciuda acestui fapt, inimile noastre care bat pentru ceasuri, de fiecare dată dansează când intră în confruntare directă cu produsele solare. Și tocmai acelor vom dedica următoarele rânduri. Știți ce fel de istorie însoțește acest ceas cu mecanism unic?

Conținutul articolului

Ceas cu mecanism solar pentru bărbați și istoria lui

Puteți estima în ce perioadă ajung primele descoperiri ale ceasurilor cu mecanism solar? Și în afară de asta, ce mărci și-au câștigat întâietatea în acest domeniu?

Ceasul solar Synchronar 2100

Primul ceas solar a văzut lumina zilei încă în anii 70 a secolului trecut. În spatele nașterii a stat Roger W. Riehl și trebuie să recunoaștem, că pentru acea vreme era vorba mai mult decât de un produs futuristic. Designul atemporal îi era conferit nu doar de cele două panouri solare montate în locurile unde suntem obișnuiți să vedem cadrane, dar și un afișaj LED lateral cu arătătoare digitale a datei. Și după cum reiese și din titlul de mai sus, a purtat numele de Synchronar 2100.
Primul ceas cu mecanism solar - Synchronar 2100

Ceas cu mecanism solar pentru bărbați de la marca Citizen

Creația lui Roger W. Riehl a fost urmată fără probleme de compania Citizen. Da, acel brand, care în prezent este extrem de populară și datorită mecanismului solar Eco-Drive. Cine știe, dacă principalii protagoniști ai companiei Citizen aveau ideea, unde îi va duce primul ceas bărbătesc cu mecanism solar care poartă azi numele deja nostalgic de Crystron. În comparație cu ceasul Synchronar 2100, nu i se poate refuza o schimbare radicală de proiectare. Deși Citizen Crystron avea 4 panouri solare deasupra, dar în acest caz ele făceau parte dintr-un cadran clasic analogic. Pentru acea vreme categoric o bombă, dar când comparăm cu actualul ceas bărbătesc Citizen, atunci sunt o mie și una.

Primul ceas solar Seiko

Chiar dacă majoritatea primelor ceasuri solare nu arătau tocmai atrăgătoare, din cauza acelor dungi solare gri, resp. negre, designul lor s-a schimbat treptat. În legătură cu acest lucru, nu putem să nu amintim nici de primul ceas solar Seiko din anul 1978. Avea un afișaj digital iar prin designul său ne amintește unele dintre ceasurile retro Casio. Și când menționăm compania japoneză Casio, nu putem să nu tragem o privire și asupra portofoliului său solar. În oferta mărcii Casio cu siguranță puteți găsi ceas cu mecanism solar pentru bărbați accesibil la preț. Ca exemplu putem să menționăm ceasul Tough Solar cu marcajul AQ-S800W-1BVEF.
Casio Tough Solar

Care ceas bărbătesc cu mecanism solar să alegem?

Deoarece nu trăim în anii 70 iar pe piață puteți găsi o varietate de modele solare, pe care să-l alegem?Din punctul nostru de vedere, va fi o alegere potrivită, oricare model ați alege dintre mărcile amintite mai sus – fie Citizen, Seiko sau Casio. În afară de asta, ceas cu mecanism solar pentru bărbați produce și Tissot. Alegerea finală vă aparține doar Dvs. Putem doar să vă recomandăm, ca alegerea să fie mai plăcută, să citiți complexele articole despre istoria ceasurilor solare. Și care sunt cele 5 motive, pentru care merită să achiziționați un ceas cu mecanism solar? Despre asta mai multe în acest video:

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole