Ceasuri solare: Totul ce trebuie să știți despre ele

Aflați toate faptele importante, care se referă la ceasurile solare
Distribuiți
LinkedIn

Unul dintre avantajele sale este, că niciodată nu li se poate descărca bateria. Ce fel de funcții și caracteristici au ceasurile solare și de ce ar trebui să le achiziționați?

Conținutul articolului

Ceasuri solare

După cum sugerează deja și numele, ceasurile solare își extrag energie din lumina soarelui. Pe lângă acest lucru, funcționează, însă, și cu lumina artificială, și de aceea nu se poate întâmpla, ca într-o încăpere întunecată nu va funcționa ceasul.

Istoria ceasurilor solare

Dacă vă uitați la istoria ceasurilor solare, veți afla, că despre primul ceas solar a început să se discute deja în anul 1976. În acea vreme, compania Citizen a creat primul mecanism solar Citizen Eco-Drive, care alimentează ceasurile sale solar până în prezent. Această denumire este derivată din cuvintele Ecology Drive, care sunt caracterizate tocmai de avantajele unice ale ceasurilor solare – mai exact:

  • au consum mic de energie
  • se caracterizează prin durată lungă de viață
  • sunt prietenoase cu lumea, societatea și mai ales cu mediul înconjurător.

În afară de brandul Citizen, însă, în ceea ce privește tema respectivă, trebuie să menționăm și brandul Seiko, care produce ceasuri solare extraordinare din anul 1978. Și aceiași atenție o merită și renumitele ceasuri solare Casio.

Ceas solar Casio GX-56BB-1ER

Tot, ce trebuie să știți, despre ceasurile solare

În următoarele rânduri vă vom ghida printre cele mai importante lucruri, care merită să le cunoașteți înainte să achiziționați un ceas solar. 

Cum funcționează un ceas solar?

Ceasurile încărcate solar sunt alimentate de energia solară, care acționează pe panoul solar – cel mai adesea situat pe partea frontală a ceasului. Acest panel absoarbe atât lumina solară cât și cea artificială, care ulterior o transformă în energie. Prin faptul că stochează energia într-o celulă încărcabilă, ceasul funcționează și în întuneric. 

Cât de mult durează încărcarea unui ceas solar?

Încărcarea unui ceas solar este influențată mai ales de trei factori, și anume:

  • tipul lumii – lumina solară încarcă mai repede ceasul decât cea artificială,
  • intensitatea luminii – lumina solară clară încarcă mai rapid ceasul, decât cea ce este propagată de sub nori,
  • absorbția energiei solare a ceasului– deoarece ceasurile solare de calitate mai bună folosesc tehnologie mai bună și sticlă solară, vor rezista mai mult timp încărcate.

Ce caracteristici și beneficii are un ceas solar?

Ceasurile solare sunt ecologice și cumpătate în ceea ce privește mediul înconjurător. Adesea au un design modern foarte frumos, se folosesc simplu și se încarcă confortabil. În competiție cu alte ceasuri se caracterizează prin fiabilitate și precizie. 

Ce funcții are un ceas solar?

Unicitatea ceasurilor solare constă și în funcționalitatea lor. Pe piață pot fi găsite diverse ceasuri solare, care dispun de cronometru, au funcția afișării mai multor fusuri orare, eventual sunt impermeabile până la 200 metri. Veți întâlni și cu ceasuri solare, care sunt echipate cu busola, GPS, termometru, barometru, altimetrul sau chiar un afișaj LCD. Bineînțeles, numărul funcțiilor este reflectat și în prețul ceasului

Care este cel mai bun ceas solar?

Dacă într-adevăr sunteți în căutarea unui ceas ecologic calitativ cu un design frumos, atunci cu siguranță nu ratați ceasurile solare de damă și bărbați Seiko, modelele Citizen Eco-Drive, produsele solare Casio, eventual modelele alese de la companiile Pulsar sau Tissot.

Sfatul nostru: Ceas solar controlat radio Citizen Radio Controlled cu seria de produs CA0690-88L.

Ceas solar Citizen CA0690-88L

Cu un ceas solar nu veți da greș niciodată

Tehnologiile și designul ceasurilor solare avansează în mod constant. Indiferent dacă alegeți un ceas solar de bărbați sau de damă, cu siguranță nu veți da greș!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole