Ochelari de soare Ray-Ban: Ochelarii care au cucerit lumea

Ochelarii de soare au cucerit lumea
Distribuiți
LinkedIn

De la președinți, vedete de film și sport, la utilizatori obișnuiți. Pe lângă ceasurile de lux, puține accesorii de modă au câștigat un public atât de larg și un loc atât de important în contextul cultural și istoric precum ochelarii de soare Ray-Ban. Prin urmare, vă invităm să cunoașteți povestea brandului, al cărui nume este cunoscut tuturor generațiilor de astăzi. Cum a cucerit Ray-Ban lumea și ce modele au fost iubite de mulțimi?

Conținutul articolului

Din istoria Ray-Ban

La fel ca multe ceasuri de top, primul model de ochelari de soare Ray-Ban a fost dezvoltat pentru nevoile armatei. Acestea au fost fabricate în 1937 de compania americană Bausch & Lomb pentru piloții de război. Armata americană căuta ochelari de soare care să protejeze piloții de razele nocive și, în același timp, să arate frumos și elegant. Astfel de ochelari au devenit emblematicii Ray-Ban Aviator, ochelari de soare cu lentile anti-reflex verzi, cu o protecție excelentă împotriva razelor UV și o ramă ușoară.

De la cabina de pilotaj la ecranul de film: Cum au câștigat popularitate ochelarii de soare Ray-Ban

Primul model al așa-numiților „piloți” a primit momentul său de faimă de către generalul Douglas MacArthur, a cărui fotografie în ochelari de soare Ray-Ban din Filipine a făcut înconjurul lumii. Marca s-a extins rapid de la începuturile sale pragmatice la scena modei americane și în cercurile pop-culturale. Acest lucru s-a întâmplat în 1952, când a apărut pe piață modelul Ray-Ban Wayfarer. Ochelarii de soare cu o ramă din plastic dur și un design revoluționar care a flatat fiecare față au câștigat literalmente piața de masă. În ciuda faptului că au fost realizate pentru bărbați, au devenit celebre de către Audrey Hepburn în filmul Micul dejun la Tiffany.

Ochelari Ray-Ban care au supraviețuit decenii în lumina reflectoarelor

În anii 1950 și 1960, ochelarii de soare Ray-Ban au fost foarte populari. Le-au purtat celebrități precum Bob Dylan, Andy Warhol, James Dean, Marilyn Monroe și John Lennon. Erau purtate de oamenii de rând și de adolescenții americani care doreau să arate cool pe plaje. Designul Ray-Ban Wayfarer însă, nu și-a pierdut popularitatea nici în ultimele decenii. În anii 1980, au fost văzuți la vedete precum Tom Cruis, Madonna, Michael Jackson, membrii U2 și Jack Nicholson. În timp ce tendințele modei vin și pleacă, ochelarii Ray-Ban sunt aici cu unele variații până în prezent.

Ochelari de soare Ray-Ban: Caracteristici și cele mai populare modele

Ochelarii de soare Ray-Ban sunt populari nu numai pentru designul lor sofisticat, ci și pentru proprietățile lor funcționale. Publicul larg s-a îndrăgostit de ei ca de niște ochelari de calitate, cu lentile care oferă culori strălucitoare, un strat antireflex special și, prin urmare, o imagine clară în toate condițiile de lumină. O ramă solidă, cu șapte straturi de fibră de carbon, este doar un bonus. Datorită acestui lucru, ochelarii rămân ușori, confortabili de purtat și, în același timp, foarte puternici și flexibili. ÎPe lângă modelele foarte populare, Ray-Ban oferă, de asemenea, game speciale pentru sezonul de iarnă, sport sau conducere.

Ray-Ban Original Wayfarer

Un model iconic, ușor de recunoscut, este considerat un simbol al mărcii. Ochelarii de soare Wayfarer au devenit celebri nu numai pentru istoria lor bogată, ci și pentru designul lor progresiv, care este considerat cel mai versatil din lumea ochelarilor de modă. Pur și simplu se potrivește tuturor. În prezent, pe piață există ochelari de soare Ray-Ban Original Wayfarer cu lentile de diferite culori și tipuri din care puteți alege, inclusiv cele polarizate.

Ray-Ban New Wayfarer

Modelul Noul Wayfarer a fost introdus de brand în 2002 ca o versiune actualizată a originalului. Acești ochelari își păstrează forma populară, dar sunt puțin mai mici și au o ramă mai largă în comparație cu modelul original. Totodată, cadrul are o înclinație verticală mai mare, ceea ce face ca noul model să fie mai puțin unghiular și să se așeze mai bine pe față. Desigur, puteți alege între mai multe culori și lentile.

Ray-Ban Aviator

Modelul original pilot, care pe lângă armată este asociat și cu ofițerii de poliție, este pe piață încă și astăzi. Are un design aerodinamic care se potrivește în special fețelor ovale și rotunde. Ray-Ban Aviator prezintă astăzi mai degrabă un stil atemporal clasic. Îi veți găsi într-o varietate de modele, de la lentile polarizate la lentile moderne în combinații jucăușe de rame și culori de lentile.

Ray-Ban Clubmaster

Ray-Ban Clubmaster este un alt model popular pe care marca îl oferă încă din anii 1980. Acestea se caracterizează prin atractivitate intelectuală, de care ambele sexe s-au îndrăgostit rapid. În acest caz, rama metalică este combinată cu partea superioară a ramei din plastic, trecând până la părțile laterale. Lentilele care inițial erau pătrate pot fi găsite pe piață astăzi în mai multe modele modernizate. Ochelarii de soare sunt mai potriviți pentru fețele de dimeniuni medii și mari și sunt considerați atemporali.

Câteva date interesante despre marca Ray-Ban

  • Între 1982 și 1985, ochelarii de soare Ray-Ban au apărut în peste 60 de filme și emisiuni TV.
  • În 2021, brandul Ray-Ban și-a prezentat primii ochelari smart. Ray-Ban Stories au încorporată o cameră și căști Bluetooth.
  • Ochelarii de soare Ray-Ban sunt cei mai contrafăcuți ochelari din lume.
  • Chiar și celebritățile moderne poartă ochelari Ray-Ban. Îi poartă de exemplu Penelope Cruz, Beyonce, George Clooney și David Beckham.
  • Astăzi, ochelarii de soare Ray-Ban sunt fabricați în Italia și China. Modelele fabricate în Italia au denumirea „Handmade in Italy” pe ramă. Modelele de producție chineză nu sunt marcate.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole