5 sfaturi despre cum să aveți grijă de ceas

Cum să îngrijim ceasurile

Ceasul poate rezista destul de mult, mai ales când vine vorba de utilizarea zilnică în condiții normale. Dacă alegeți un ceas durabil, acesta poate suporta cu ușurință șocurile, o ședere mai lungă în condiții nefavorabile sau înotul și scufundările. Cu toate acestea, fiecare ceas necesită un anumit nivel de îngrijire.Noi vă arătăm 5 principii simple despre cum să aveți grijă de ceas și așa să-i asigurați longevitatea acestuia. Așadar, cum să îngrijim un ceas?

Conținutul articolului

Mențineți ceasul curat

Se spune că, curățenia e jumătate din viață.Bineînțeles, acest lucru se aplică și în cazul ceasurilor.Deși poate nu pare, ceasul se poate murdări ușor și în timpul utilizării normale. Carcasa și cureaua ceasului sunt amenințate de transpirație, grăsime, umezeală și diverse impurități ale mediului exterior. O cârpă moale cu puțină apă este suficientă pentru curățarea normală.Cu toate acestea, asigurați-vă că găsiți timp pentru o îngrijire mai precisă, care va include o curățare mai aprofundată a diferitelor locuri greu accesibile din ceas.

Deci, dacă vă pasă de strălucirea perfectă și curățenia ceasului, trebuie să le oferiți în mod regulat o curățare aprofundată.Pentru asta trebuie să vă pregătiți o pensulă sau cea mai fina periuță de dinți.Datorită acestor instrumente, puteți să ajungeți să curățați în fiecare colțișor al ceasului.Când curățați mai aprofundat, nu trebuie să uitați să curățați și cureaua și piesele care se atașează la carcasa ceasului.Nu folosiți niciun instrument cu care ați putea zgâria ceasul.

Ceasurile care nu se tem de noroi și murdărie - Casio Master of G "Mudmaster"​

Atenție la agenții de curățare și substanțele chimice

Al doilea punct are legătură cu primul punct.Asigurați-vă că pentru curățare nu folosiți săpunuri sau detergenți.Aceste mijloace pot intra cu ușurință în spațiile înguste, iar în cazul expunerii prelungite, ele pot provoca daune grave.Așadar, utilizați puțină apă atunci când îl curățați, chiar dacă sunteți sigur de etanșeitatea coroanei și a altor părți ale ceasului.

La folosirea substanțelor chimice nu trebuia să aveți grijă doar când curățați ceasul. Dacă aveți de gând să folosiți orice fel de substanțe chimice sau începeți reparații mai complexe (cum ar fi reparația mașiniii, reparații la serviciu sau acasă), asigurați-vă că v-ați dat ceasul jos de pe mână. Diverșii acizi, uleiurile și alte substanțele chimice pot deteriora ireversibil ceasul.

Păstrați ambalajul original al ceasului

Unde să depozităm ceasul? Dacă dați ceasul jos de pe mână pe timp de noapte, îi va fi bine și pe noptieră. În cazul în care periodic schimați ceasurile și hotărâți să le puneți deoparte pentru o perioadă mai lungă, cea mai bună alegere este ambalajul original al ceasului. Cutia originală este de obicei foarte bine adaptată în acest scop, iar ceasul va fi suficient de protejat de praf și alte influențe externe.

Colecție de cutii ale ceasurilor Fossil

Lăsați să vi se verifice etanșeitatea ceasului

Testul de etanșeitate al ceasului trebuie efectuat de fiecare dată când carcasa ceasului a fost deschisă. Așadar și la o simplă înlocuire a bateriei. Există totuși și alte cazuri, când este necesare să se efectueze acest test de etanșeitate. Dacă intenționați să faceți adesea înot sau scufundări în adâncime cu ceasul, vă recomandăm să efectuați testul de rezistență la apă în mod regulat, chiar și în cazul unui ceas de scufundare. Fiecare ceas însă își poate pierde cu timpul gradul de rezistență la apă și presiune.

Ceasul nu îl reparați singuri

Deși acest lucru poate fi tentant pentru multe ppersoane, nu încercați să vă reparați singuri ceasul.Dacă aveți un ceas cu mecanism automatic, acesta este un mecanism complex care este greu de reparat fără echipamentul adecvat și mai ales experiență. Indiferent de ceasul pe care îl aveți, întotdeauna contactați un service profesionist.

Sperăm că, toate sfaturile noastre legate de modul de îngrijire a ceasurilor v-au adus informații utile și că datorită lor piesele voastre preferate de ceas vor dura cât mai mult posibil. Rețineți că, tocmai ceasurile sunt unul dintre lucrurile la care oamenii își aruncă prima oară privirea atunci când vă întâlniți. Iar Dvs. cu siguranță nu vă doriți ca ceasul să fie văzut murdar, neglijat sau defect. Așa că aveți grijă de el și tratează-l cu aceeași seriozitate ca, de exemplu, bijuteriile voastre preferate. Indiferent din ce categoria de preț este ceasul Dvs., cu siguranță merită o îngrijire adecvată. 🙂

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole