Ceasuri Biatec: Ceasuri slovace care concurează cu calitatea elvețiană

Ceasuri slovace Biatec
Distribuiți
LinkedIn

„Căutarea perfecțiunii” Acesta este motto-ul companiei slovace care produce ceasuri mecanice de înaltă calitate. În ciuda istoriei sale scurte și a originii sale într-o țară care practic nu are o tradiție în domeniul orologeriei, ceasurile Biatec au ambiția de a concura cu standardul Swiss Made. Compania se bazează pe o combinație de calitate fără compromisuri și preț accesibil, menținând în același timp exclusivitatea modelelor sale. Să aruncăm o privire mai atentă la ceasurile Biatec.

Conținutul articolului

Din istoria Biatec

Brandul Biatec a fost fondat în Slovacia în 2016, ca urmare a muncii antreprenorului pasionat de orologerie Petr Kožár și a designerului Miloš Jakubec. Deși niciunul dintre ei nu este ceasornicar, prin eforturile lor antreprenoriale au dezvoltat treptat o relație strânsă cu mecanica fină.

Peter Kožár, încă din timpul facultății, era implicat în vânzarea pe internet de ceasuri ieftine, pe care le importa în Slovacia din străinătate. Mai târziu, a fondat o companie care a devenit importator exclusiv de ceasuri americane în întreaga Europă. Apoi, când l-a întâlnit pe ingeniosul designer Miloš Jakubec pe un forum de ceasuri, nu a ezitat să își înființeze propria marcă. În ceasurile Biatec, și-a transpus pasiunea pentru mecanică, care îl fascina mult mai mult decât mecanismul cu cuarț.

De ce Biatec?

Biatec este o denumire a monedelor celtice antice bătute pe teritoriul actualei capitale Bratislava în secolul I î.Hr. În același timp, este probabil numele conducătorului care a fost reprezentat pe aceste monede. Pentru fondatorii de la Biatec, denumirea mărcii este o referință la moștenirea lor națională și la propria mândrie națională.

Logo-ul Biatec, care reprezintă o cruce pe scut, este o combinație de elemente ale emblemei naționale slovace, ale mesajului creștin și ale culturii celtice. Producătorul are logo-ul său afișat pe cadran în poziția de la ora 12, pe coroană și pe partea din spate a carcasei ceasului.

Mai multe despre ceasurile Biatec

Ceasurile Biatec sunt cronometre mecanice de înaltă calitate. Acestea sunt echipate cu mecanisme elvețiene, cutii din oțel și curele din piele de calitate sau brățări din oțel. Puteți conta pe o înfășurare automată, rezistență la apă la 10 ATM și un cristal de safir rezistent. Excepție fac modelele pentru scufundări, cu o rezistență la apă de 30 ATM.

În ceea ce privește designul, ceasurile Biatec pot fi clasificate în mare parte ca modele clasice atemporale. Acestea au un cadran simplu cu cifre arabe și o coroană distinctivă cu logo-ul producătorului. Designul este desăvârșit cu indici și ace argintii sau aurite. Capacul din spate al carcasei este format dintr-un cristal de safir transparent, sub care este găzduit un motiv de monedă argintie. Excepția este din nou un ceas de scafandru cu un aspect sportiv mai robust.

Colecțiile de ceasuri Biatec

Cu excepția unor ediții limitate exclusive, producătorul oferă ceasurile Biatec în patru ediții de bază.

Biatec Corsair

Un ceas inspirat de legendarul avion de vânătoare F4U Corsair, considerat unul dintre cele mai bune avioane de luptă americane din toate timpurile. Ceasul pilot Corsair este un cronometru de mare precizie și confort, echipat cu un mecanism elvețian Sellita SW200-1 cu o rezervă de putere de 38 de ore. Acestea prezintă sub capacul din spate o monedă de argint cu motivul unui avion de vânătoare Corsair.

Biatec Majestic

Un ceas inspirat în primul rând de monedele originale Celtic Biatec. Este un cronometru elegant, cu o curea din piele cu model de aligator. Bineînțeles, aici se regăsește și calibrul automat elvețian Sellita SW200-1 cu o rezervă de putere de 38 de ore. Ceasul are sub fundul carcasei o monedă argintie placată cu aur cu motiv Biatec.

Biatec Marine

Ceasurile marine sunt inspirate de cronometrele marine care erau folosite cândva pentru a determina poziția unei nave. Culorile albe și albastre, tipice pentru yachting, sunt o trăsătură caracteristică. Acest ceas pentru bărbați este echipat, de asemenea, cu un mecanism automat elvețian Sellita SW200-1. Sub capacul din spate al ceasului este plasată o monedă cu un motiv de ancoră nautică.

Biatec Leviathan

Ceasul de scufundări Biatec poartă numele unui monstru uriaș, înfricoșător și periculos din adâncurile mării, teroarea tuturor marinarilor. Cronometrele Leviathan sunt construite pentru a face față chiar și celor mai dure condiții subacvatice. Durabilitatea lor este garantată de tehnologia specială NanTec. O caracteristică sportivă distinctivă este luneta rotativă unidirecțională. Bineînțeles, rezistența la apă la nivelul de 30 ATM și o mișcare automată elvețiană sunt, de asemenea, caracteristici 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole