Ceasuri Casio Vintage: o întoarcere la modelele iconice istorice ale Casio

Ceasurile iconice din ediția Casio Vintage
Distribuiți
LinkedIn

A trecut exact o jumătate de secol de când compania japoneză Casio a lansat primul său ceas de mână, lăsând o amprentă de neșters în istoria orologeriei. Casiotron a fost unul dintre primele ceasuri digitale din lume și primul ceas cu funcție de calendar automat. Faptul că japonezii sunt mândri în mod corespunzător de realizările lor și că își respectă originea este evidențiat de colecția Casio Vintage. Aceasta celebrează modele iconice născute în anii 1970 și în deceniile care au urmat. În acest articol, o vom prezenta mai în detaliu.

Conținutul articolului

Momente istorice de inspirație pentru ceasurile Casio Vintage

A trecut exact o jumătate de secol de când compania japoneză Casio  Producția sa era axată în principal pe produse electronice. Sunt sigur că ați auzit deja de calculatoarele, aparatele foto digitale sau tastaturile electronice Casio. Primele ceasuri din atelierul Casio  au apărut la zeci de ani după ce producătorul fusese pe piață și a fost o realizare cu adevărat revoluționară.

1974: Casiotron

Anii ’70 au fost o perioadă de mari revolte. Copiii Florilor au protestat în America, hiturile rock ale trupei Rolling Stones au răsunat în pub-urile londoneze, iar Keith Haring a incendiat lumea artei cu picturile sale de perete. În același timp, în cealaltă parte a lumii, la Tokyo, era pe cale să aibă loc o altă mare revoluție. Casio a făcut o descoperire importantă când, în 1974, a lansat primul ceas de mână din propriul atelier, Casiotron.  Unul dintre primele ceasuri digitale, acesta avea un afișaj LCD, un calendar automat, un design atemporal și era un adevărat unicat tehnologic pentru acea vreme.

Casiotron a fost, fără îndoială, cea mai mare sursă de inspirație pentru ceasurile retro din edicia Casio Vintage.  Designul său inconfundabil poate fi regăsit astăzi în modelul Casio Vintage B640.

Anii 1980:  Tehnologia digitală

În anii ’80, Casio a construit neîncetat pe baza succesului său anterior în domeniul orologeriei. Încă din 1980, a lansat celebrul Casio C-80 Calculator, un ceas digital cu un calculator și o tastatură integrate. Patru ani mai târziu a apărut Casio CD-40 DataBank, care oferea spațiu de stocare pentru 10 numere de telefon, precum și Casio AQ-230, cu cadranul său analogic și digital combinat.

Simbolurile anilor ’80 menționate mai sus pot fi găsite într-o versiune contemporană în colecția Casio Vintage. Producătorul le-a reînviat în versiunea Casio Vintage DBC.

Anii 1990:  ceasuri controlate prin radio și forme iconice

 Într-o perioadă în care hip-hop-ul domina lumea, dezvoltatorii de la Casio lucrau la alte inovații pentru ceasurile lor. Noua serie Casio FKT-100, lansată în 1995, a adăugat o precizie unică de cronometrare la combinația de afișaje analogice și digitale a AQ-230. Aceasta se datorează recepției unui semnal radio. Cu toate acestea, regele scenei la acea vreme era deja Casiotronul renăscut, care, după 20 de ani, dobândise forma tipică a carcasei sale.

Pentru designul său clasic, ceasul cu cuarț retro Casio AQ-230 Vintage,  inspirat de modelul original Casio FKT-100, este în prezent extrem de popular.

Ceasuri unisex Casio Vintage

 Ceasuri retro Casio Vintage: mai multe detalii despre ediție

Dacă sunteți un fan al ceasurilor retro, colecția Casio Vintage este exact ceea ce căutați. Acestea se caracterizează prin designul clasic atemporal al anilor ’70, ’80 și ’90, inspirând stil și excelență în toate privințele. În marea majoritate a cazurilor, este vorba de ceasuri cu brățări metalice de culoare argintie, aurie sau neagră. Există, de asemenea, modele cu cristale încorporate și cadrane cu forme speciale.

Din punct de vedere al designului, ceasurile Casio Vintage  se potrivesc stilului clasic până la cel de business, dar există și modele mai casual, potrivite pentru purtarea de zi cu zi. Interesant este faptul că toate ceasurile vintage din această ediție sunt considerate unisex.

Colecția Casio Vintage

 În prezent, producătorul oferă ceasurile sale retro în cinci colecții:

  • Casio Vintage Iconic

Este vorba de ceasuri care sunt considerate un simbol istoric al designului din atelierul Casio.  Producătorul a păstrat aspectul lor original, care a fost completat cu tehnologie modernă.

  • Casio Vintage Mini

Clasicele Casio într-un design redus, așa cum este ceasul Casio Vintage Mini, care se potrivește în special pentru încheietura mâinii unei femei. Cu toate acestea, producătorul rămâne, de asemenea, la filozofia unisex și oferă carcasele mai mici ca o notă de eleganță masculină.

  • Casio Vintage Round

Pentru cei care preferă carcasa rotundă clasică, există colecția Casio Vintage Round. Ceasurile sale sunt simple, tradiționale, extrem de potrivite pentru ocazii formale.

  • Casio Vintage Edgy

Contrapartea colecției menționate mai sus este Casio Vintage Edgy, cu un design ascuțit și unghiular. Acestea au un aspect foarte distinctiv, elegant și excepțional, cu alte cuvinte, caracteristic istoriei brandului značky Casio.

  • Casio Vintage Premium

Ceasurile Casio Vintage premium, cu aspect luxos, realizate din cele mai bune materiale, încântă cu o combinație de eleganță și funcționalitate. Perfect pentru ocazii speciale și ca un cadou valoros.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole