Cele mai bune caracteristici ale smartwatch-urilor: De la monitorizarea stării de sănătate la controlul asupra locuinței

Acestea sunt cele mai bune caracteristici ale smartwatch-urilor
Distribuiți
LinkedIn

Conceptul unui smartwatch ca un computer pe încheietura mâinii a fost doar o ficțiune fascinantă a romanelor science fiction din secolul trecut. Astăzi, dispozitivele inteligente de purtat au un loc stabil pe piață și le ajung din urmă pe cele analogice clasice. Odată cu ritmul rapid al dezvoltării tehnologice, acestea devin din ce în ce mai accesibile, iar echipamentele lor funcționale se extind în fiecare zi. Smartwatchurile au trecut de mult timp de la pedometre și afișaje de alertă pentru smartphone-uri la gadgeturi utile din toate punctele de vedere. Astăzi vom prezenta pe scurt cele mai interesante și utile caracteristici.

Conținutul articolului

Funcții Smartwatch pentru monitorizarea stării de sănătate

Smartwatchurile sunt de obicei echipate cu o gamă completă de senzori corporali, datorită cărora devin o parte populară a echipamentelor nu numai pentru sportivi, ci și pentru persoanele cu probleme de sănătate sau vârstnici. De exemplu, pot monitoriza continuu ritmul cardiac, oxigenarea sângelui sau pot ține evidența somnului și a activității. Cu toate acestea, producătorii au oferit unele modele cu caracteristici de sănătate cu adevărat de top.

Detectarea căderii

Când smartwatchul detectează o cădere, declanșează o alarmă și afișează o alertă. Dacă nu dezactivați funcția, acesta va apela automat serviciile de urgență și contactele de urgență presetate. Va face același lucru și dacă descoperă că nu v-ați mișcat după ce ați căzut mai mult de un minut.

Măsurarea tensiunii arteriale

Smartwatchul utilizează un senzor ECG și de ritm cardiac pentru a măsura tensiunea arterială. Acesta necesită o calibrare inițială cu un manometru, pe baza căruia vă poate calcula tensiunea arterială destul de precis. Excepție face Huawei Watch D, care are și o manșetă gonflabilă specială.

Măsurarea nivelului de glicemie

Monitorizarea glicemiei de un smartwatch este încă la început, dar producătorii lucrează deja din greu la dezvoltarea acestei funcții și integrează deja glucometre mai simple în unele modele de smartwatchuri într-o formă redusă. Scopul acestora este de a monitoriza scăderea și creșterea nivelului de glicemie din sânge și de a sugera alegerea alimentelor sau a activităților adecvate. Așadar, și diabeticii pot aștepta cu nerăbdare beneficiile smartwatch-urilor în viitorul apropiat.

Acestea sunt caracteristicile sportive preferate ale smartwatch-ului

Smartwatch-urile și caracteristicile lor sportive

Caracteristicile de fitness și sport ale smartwatch-urilor sunt printre cele mai căutate. Un exemplu tipic este pedometrul, monitorizarea distanței parcurse, caloriile arse, ritmul cardiac, antrenamentul sau durata activității fizice. Ceasul vă avertizează atunci când sunteți pasiv de prea mult timp sau când trebuie să vă completați lichidele. Totuși, acesta poate face mult mai mult.

Caracteristici pentru turiști

Pe lângă faptul că smartwat-urile pentru turiști sunt echipate cu durabilitate avansată, protecție împotriva apei sau prafului, acestea surprind și cu gadgeturi funcționale interesante. Pasionații de activități în aer liber vor aprecia în mod garantat urmărirea poziției și navigația prin GPS, hărțile topografice, previziunile meteorologice și senzorii, cum ar fi altimetrul, termometrul, barometrul, busola sau accelerometrul.

Funcții pentru înotători și scafandri

Firește, smartwatch-urile pentru înot și scufundări trebuie să fie foarte rezistente la apă. Pentru scufundările de agrement se recomandă un nivel minim de 5 ATM. Din echipamentul funcțional, înotătorii și scafandrii vor aprecia senzorul de temperatură, indicatorul de adâncime, monitorizarea timpului de scufundare rămas, ritmul de înot și distanța parcursă. Pentru scafandrii profesioniști, sunt disponibile chiar și elemente funcționale importante, cum ar fi monitorizarea presiunii din butelia de aer, date privind consumul de aer, înregistrarea punctelor de scufundare și de ascensiune sau un mod pentru scufundări cu respirație de reținere.

Alte caracteristici interesante ale smartwatch-urilor

Producători de smartwatch-uri încearcă ca prin echipamentul lor funcțional să ajungă la o gamă din ce în ce mai largă de utilizatori și să-și implice dispozitivele în diferite aspecte ale vieții potențialilor clienți. Acest lucru aduce atracții tehnologice reale pe piață.

Căutarea obiectelor pierdute

Tocmai când ai nevoie cel mai mult de telefon, nu îl poți găsi. În trecut, ai avut nevoie de asistență din partea unui membru al familiei sau a unui prieten care te-a sunat pe telefonul mobil. Astăzi îl va găsi rapid smartwatch-ul dvs., cu care este telefonul conectat. Funcția „găsește-mi telefonul” declanșează pur și simplu o alarmă puternică pe telefonul mobil, și astfel îl puteți localiza cu ușurință. În mod similar, smartwatch-ul dvs. poate găsi, de exemplu, căștile care sunt conectate, cheile auto sau alte dispozitive electronice.

Navigare prin vibrații

Faptul că multe smartwatch-uri servesc și ca navigație pe drumuri, nu este nimic nou. Cu toate acestea, producătorii au început să adauge așa-numita navigare prin vibrații pentru a vă ajuta să navigați pe drum fără a vă distrage atenția uitându-vă la afișaj sau ascultând instrucțiunile. Smartwatch-ul va vibra pentru a vă avertiza să virați la dreapta sau la stânga.

Control inteligent al locuinței

Cu un smartwatch astăzi puteți controla aparatele electrice, iluminatul, ușa de garaj, încălzirea sau ventilația casei. Pe lângă un smartwatch, desigur, veți avea nevoie și de un sistem de automatizare a locuinței.

Setarea automată a fusului orar

O caracteristică populară a smartwatch-urilor pentru călători. Acum nu mai trebuie să țineți cont de ora locală și să vă reglați manual ceasul în timpul călătoriilor. Smartwatch-ul dvs. se adaptează cu ușurință la locația dvs. curentă. Pasionații de călătorii vor aprecia și hărțile aeronautice, consilierii privind întârzierile de zbor, rapoartele meteo precise și alte funcții inteligente similare pe dispozitivele portabile.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole