Ceasuri Navy Seals: Cronometre pentru eroi de elită

Luminox - marca preferată de unitățile Navy Seals
Distribuiți
LinkedIn

Ceasurile de mână nu sunt pentru Navy Seals doar un dispozitiv de măsurare a timpului. Ele fac parte din echipamentul lor tactic, care trebuie să fie fiabil, funcțional și durabil chiar și în cele mai extreme condiții. Ceasurile unităților specializate sunt întotdeauna proiectate și fabricate pentru a îndeplini cerințele stricte ale misiunilor lor exigente. Precizia, sincronizarea și coordonarea perfectă sunt aspectele care fac ca ceasurile de mână să fie un instrument de neprețuit în domeniu. Să aruncăm o privire la ceasurile Navy Seals care au rezistat chiar și celor mai solicitante condiții de-a lungul deceniilor.

Conținutul articolului

Ceasuri Navy Seals: Caracteristici specifice

Seal înseamnă Sea, Air, și Land, ceea ce indică capacitățile multidimensionale, specializarea, versatilitatea și adaptabilitatea forțelor americane. Își desfășoară operațiunile pe mare, în aer și pe uscat în cele mai extreme condiții, de la deșerturi, prin junglă până la frigida Arctică. Nu se deplasează în teren fără ceasul lor rezistent. Ce atribute trebuie să îndeplinească cronometrorii pentru a fi demni de a deveni un ceas Navy Seals?

Durabilitate și fiabilitate

Mediul dur impune cerințe speciale privind durabilitatea ceasului și funcționarea sa fiabilă în noroi, îngheț, la temperaturi extrem de ridicate, precum și în condiții de manipulare dură. Ceasurile Navy Seals sunt fabricate din materiale foarte durabile, cum ar fi oțel, titan sau ceramică. Din punct de vedere structural, acestea trebuie să poată rezista la șocuri, la presiunea apei și la temperaturi extreme.

Lizibilitate superioară

Navy Seals lucrează adesea în condiții de vizibilitate redusă sau în întuneric complet. Prin urmare, ceasul trebuie să aibă proprietăți luminescente excelente. Luminescența pe bază de tritiu sau tehnologia Super-LumiNova este folosită de obicei pe ace și indici.

Rezistența la apă

Din cauza operațiunilor navale, ceasurile Navy Seals trebuie să fie rezistente la apă. În mod normal, acestea sunt realizate cu o rezistență la apă de cel puțin 200 m.

Precizia

Precizia, coordonarea și sincronizarea activităților sunt posibile doar datorită ceasurilor perfect precise. Ceasurile Navy Seals sunt, prin urmare, echipate cu mecanisme extrem de fiabile, cel mai adesea quartzsau automatice. De regulă, nu le lipsește și un cronograf precis pentru a măsura timpul.

Curea fixă

Ceasurile Navy Seals nu pot eșua în momentul decisiv din cauza unei curele rupte sau slăbite. Pe lângă rafinamentul perfect al fiecărui detaliu, calitatea materialului utilizat este, de asemenea, importantă. În cazul ceasurilor tactice, se utilizează în cea mai mare parte cleme din cauciuc și oțel.

Ceasuri Navy Seals: Mărci și modele

Navy Seals nu au de fapt un ceas oficial pentru unitățile de elită. Acestea sunt selectate individual în funcție de scopul, condițiile și funcționalitatea cerută de operațiune. Cu toate acestea, aceștia folosesc continuuceasuri de mână din 1962. În ultimele 5 decenii, au fost fabricate în principal de următoarele mărci:

  • Luminox
  • Casio
  • Suunto
  • Seiko
  • Timex
  • Rolex

Ceasuri Luminox Navy Seal

Producătorul elvețian Luminox are în portofoliu o întreagă ediție renumită de ceasuri realizate special pentru scopuri militare Navy Seals. Așa cum v-ați aștepta de la acest brand, pe lângă durabilitate, un lucru de la sine înțeles este și lizibilitatea superioară oferită de tuburile luminiscente cu tritiu și de construcția robustă. Ceasul este fabricat din polimeri din fibră de carbon cu sticlă minerală întărită și o curea cauciucată. Acestea au o rezistență garantată la apă de 100 – 200 m și o mișcare elvețiană fiabilă.

Ceasuri Suunto Core

Marca finlandeză Suunto este pe piață cu ceasuri outdoor durabile de zeci de ani. Ceasurile Suunto Core sunt ceasuri rezistente la șocuri care se remarcă prin echipamente inteligente, inclusiv, de exemplu, o alarmă de furtună, barometru, busolă, GPS, afișaj dublu de timp, alarmă, manometru de adâncime. Durabilitatea structurală și materială merge mână în mână cu greutatea redusă, ceea ce sugerează un confort superior la purtare. Rezistența la apă, care este la nivelul de 3 ATM, este ușor rămasă în urmă.

Ceasuri Seiko Prospex

Ceasuri Navy Seals ideale pentru acțiunea pe mare și subacvatică, este cel mai bine pus în valoare de ceasul de scafandru japonez Seiko Prospex SRPE93. Este vorba de un mecanism automat cu înfășurare manuală și de încredere. Bineînțeles, este rezistent la apă până la un nivel de 20 ATM. Ceasul are o carcasă din oțel, sticlă Hardlex, coroniță cu șurub și brățară din silicon. Vizibilitatea sub apă este asigurată de luminiscență.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole