Ce caracteristici ar trebui să aibă un ceas de călătorie fiabil?

Vă prezentăm o privire asupra caracteristicilor pe care ar trebui să le aibă un ceas de călătorie
Distribuiți
LinkedIn

Dacă sunteți ca majoritatea călătorilor, timpul este mai important pentru voi decât banii. Chiar dacă nu doriți să fiți un cronometrist compulsiv atunci când sunteți pe drum, un ceas dubios poate strica multe planuri bune. Trebuie să prindeți un avion sau un tren, să prindeți mareea, un apus de soare și o rezervare la restaurant. Dacă v-ați uitat vreodată la ceas în timp ce călătoriți și ați constatat că acele nu s-au mișcat de la ultima dată când ați verificat ora, atunci știți că aveți nevoie de un cronometru pe care să vă puteți baza. Așadar, ce atribute ar trebui să aibă un ceas de călătorie? Iată un rezumat util.

Conținutul articolului

Ceas Casio GW-7900B-1ER cu funcția orei mondiale

Ceas de călătorie cu GMT

Funcția GMT este o caracteristică cheie a ceasurilor de călătorie. Datorită acestei complicații, ceasul poate afișa simultan cel puțin două fusuri orare.

Ceas GMT cu lunetă rotativă

Acest ceas afișează un al doilea fus orar prin adăugarea unei lunete rotative de 24 de ore cu două fețe și a unei a patra mâini fixate pe mâna orelor. Acesta este modul în care a fost construit Rolex GMT – Master, predecesorul actualului ceas GMT, în 1954. Designul lor de lunetă diferențiată în funcție de culoare, cu ore de zi și de noapte separate, este popular și astăzi. Astfel de ceasuri permit ca ora să fie setată într-un al doilea fus orar prin rotirea lunettei. Condiția este că trebuie să cunoașteți denumirea corespunzătoare a fusului orar al orei pe care doriți să o setați sau ora curentă din celălalt fus orar.

Ceas GMT cu lunetă fixă

Acest ceas are o lunetă exterioară fixă cu o scală interioară de 24 de ore și o a patra mână, așa-numita GMT. Aceasta permite ajustarea ușoară și rapidă a celui de-al doilea fus orar prin glisarea coroanei și plasarea celei de-a patra mâini în poziția corectă. Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți ora curentă a celui de-al doilea fus orar pentru a face ajustarea.

Ceas GMT cu subcadran

O altă versiune este un cadran secundar mai mic care face parte din cadranul mare. Acesta poate fi de 12 sau de 24 de ore. Acesta are adesea două mâini și acționează astfel ca un ceas mai mic integrat și separat. Este foarte clar și ușor de citit.

Ceas digital cu afișare a orei mondiale

Unele ceasuri digitale sunt echipate cu o funcție de ceas mondial care vă permite să vedeți ora curentă în mai multe orașe importante din lume sau în mai multe fusuri orare. În cele mai multe cazuri, este suficientă apăsarea butonului pentru a trece de la modul de cronometrare la modul ora mondială. În acest caz, nu veți avea nevoie de alte informații. Ceasul va sincroniza automat fiecare fus orar cu ora locală.

Ceas fiabil, precis, dar accesibil la preț

Dacă alegeți un ceas pentru călătorii, este recomandabil să vă concentrați pe o combinație bună de preț și calitate. Pentru a vă asigura că ceasul Dvs. nu vă trădează la prima călătorie, vă recomandăm să alegeți dintr-o gamă de producători consacrați. Atât în ceea ce privește precizia, cât și prețul accesibil, merită să alegeți o mișcare cu cuarț. Pe de altă parte, în acest caz, nu este cel mai indicat să investești în modele de lux. Pierderea sau distrugerea unei piese extrem de rare și scumpe vă va strica întreaga experiență de călătorie. Ceasurile cu cuarț cu un raport calitate-preț foarte bun sunt oferite de mărci precum Casio, Citizen sau Festina.

Ceas rezistent la șocuri și la apă

Un ceas de călătorie ales în mod corespunzător ar trebui să fie capabil să reziste la o sarcină mai mare decât un ceas proiectat pentru uzura zilnică normală. Alegeți modele care sunt rezistente la șocuri și lovituri. Ediția G-Shock de la Casio este o alegere excelentă în această privință. Atunci când alegeți un model pentru călătorii, puneți accentul și pe rezistența la apă. Mai ales dacă veți merge să înotați sau să faceți scufundări cu ceasul, vă recomandăm o rezistență la apă de cel puțin 100 m. Totuși, nu este un ceas potrivit pentru scufundări.

Alte caracteristici utile ale unui ceas pentru călătorii

 • luminescență sau iluminare din spate pentru o bună lizibilitate
 • curea confortabilă din silicon sau brățară metalică
 • GPS
 • busolă
 • alarmă
 • termometru

 

Casio AE-1200WHB-3BVEF este ca și creat pentru călătorii

Un sfat pentru un ceas de călătorie accesibil: Casio Colection AE-1200WHB-3BVEF

Un ceas japonez care răspunde perfect nevoilor călătorilor. Ceasurile Casio Colection AE-1200WHB-3BVEF sunt dotate cu o serie de funcții practice:

 • cronometru
 • ora mondială
 • alarma
 • calendar automat
 • iluminare
 • etanșeitate de până la 100 m

Pentru că suntem în căutarea unei combinații între o calitate decentă și un preț bun, acest ceas de călătorie este în ofertă la mai puțin de 250 de lei. Mișcarea internă cu cuarț este o garanție de precizie. Carcasa din oțel-plastic este echipată cu o brățară din oțel cu închizătoare pliabilă.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole