Nu doar pentru scafandri: pătrundeți în lumea ceasurilor pentru sporturi nautice

Ceasuri potrivite pentru apă
Distribuiți
LinkedIn

Nu trebuie să fii un iubitor al adâncurilor pentru a le aprecia. Vorbim despre un ceas rezistent la apă ale cărui caracteristici vor satisface așteptările tuturor fanilor sporturilor nautice. Indiferent dacă vă scufundați sau faceți un sport la suprafața apei, ceasul dvs. trebuie să fie capabil să reziste presiunii apei, menținându-și în același timp funcționalitatea completă. Aveți nevoie de un ceas de scafandru rezistent la apă sau de un ceas de înotător. În rândurile următoare, vom analiza mai îndeaproape ceasurile pentru sporturi nautice.

Conținutul articolului

Rezistența la apă: cea mai importantă caracteristică a unui ceas pentru sporturi de apă

Rezistența la apă a unui ceas este o măsură a siguranței sale împotriva pătrunderii apei și umidității în carcasă. Cel mai adesea este exprimată în atmosfere sau metri.

Atenție! Indicele de rezistență la apă nu indică adâncimea la care puteți scufunda ceasul. Prin urmare, dacă dețineți un ceas cu o rezistență la apă de 30 de metri, aceasta nu înseamnă că poate face față unei scufundări de 30 de metri.

Ceasuri în funcție de nivelul de rezistență la apă

  • Ceas cu rezistență la apă de până la 30 m / 3 ATM: rezistă la umiditate crescută și ploaie.
  • Ceas cu rezistență la apă de 50 m / 5 ATM: rezistă la apă atunci când vă spălați pe mâini sau faceți duș.
  • Ceas cu rezistență la apă de 100 m / 10 ATM: poate rezista la apă în timpul înotului normal și al scufundărilor fără un dispozitiv.
  • Ceas cu rezistență la apă de 200 m / 20 ATM: poate rezista la apă în timpul scufundărilor cu un aparat de oxigen.
  • Ceas cu rezistență la apă de 500 m / 50 ATM: poate rezista la apă în timpul scufundărilor profunde profesionale.

 

Ceasuri de scufundare Citizen

Ceasuri pentru înotători

Ne așteptăm ca ceasurile de înot să fie rezistente la apă până la cel puțin 100 m, ceea ce unele smartwatch-uri pline de funcții nu îndeplinesc. Echipamentul funcțional „obligatoriu” include capacitatea de a urmări parametrii de bază ai antrenamentului de înot – distanța, timpii și timpii intermediari și numărul de lungimi înotate. Din analiza datelor de bază, ceasul înotătorului vă poate oferi informații despre ritmul de înot, eficiență, schimbări în stilul de înot și multe altele. Pentru înotul în ape deschise, GPS-ul este o parte importantă a echipamentului funcțional. Un cadran sau afișaj clar și ușor de citit pe ceasurile digitale și inteligente este, de asemenea, o caracteristică cheie.

Ceasuri pentru scafandri

Ceasurile pentru scufundări au nevoie de o rezistență la apă de cel puțin 200 m. Sunt potrivite și alte etanșări, cum ar fi o coroană cu șurub sau o supapă cu heliu. În echipamentul funcțional al unui ceas de scufundare, căutați un cronograf pe o lunetă rotativă unidirecțională pentru a vă ajuta să citiți timpul petrecut sub apă, un indicator de adâncime și o iluminare de fundal de înaltă calitate. Unele modele vin și cu o alarmă care se poate declanșa sub apă.

Ceasuri populare pentru sporturi nautice

Pentru a vă inspira în căutarea unui ceas rezistent la apă pentru activitățile dumneavoastră sportive, vă oferim o selecție a celor mai populare ceasuri pentru sporturi de apă. Scufundați-vă în posibilitățile pieței de astăzi.

Tissot Seastar 2 000

Ceasul elvețian pentru scafandri impresionează prin rezistența sa la apă de 600 m, designul atractiv potrivit pentru purtarea de zi cu zi și o mișcare automată de înaltă calitate de la ETA cu o rezervă de putere de 80 de ore. Desigur, există o carcasă din oțel, un cristal de safir cu strat antireflex, o lunetă rotativă unidirecțională și o lizibilitate excelentă cu luminescența SuperLuminova.

Hamilton Khaki Navy Scuba

Un alt ceas de scufundare frumos va încânta cu combinația sa de calitate decentă și preț rezonabil. Rezistența la apă este la 300 m, mișcarea automată in-house construită pe ETA are o rezervă de putere de 80 de ore, iar construcția din oțel cu cristal de safir garantează durabilitatea. Acest model, pe care îl putem clasifica în mod sigur drept un ceas sport, este echipat cu o lunetă unidirecțională din ceramică și luminescență SuperLuminova.

Timex Ironman

Un ceas clasic, mai simplu pentru înotători la un preț excelent, oferă rezistență la apă de 100 m, înregistrare atât a timpilor intermediari, cât și a lungimilor de înot și memorie pentru 30 de ture. Este o alegere bună pentru înotătorii care caută un ceas clasic la un preț avantajos, cu design atemporal și funcționalitate de bază.

Apple Watch Series 8

Astăzi, modelele inteligente oferă o multitudine de echipamente funcționale în categoria ceasurilor pentru sporturi nautice. Un bun exemplu este ceasul inteligent Apple Watch Series 8 cu aplicație de înot încorporată, care acoperă toate informațiile esențiale, de la timpi intermediari la ritm și la urmărirea ritmului cardiac. Desigur, sunt incluse și GPS-ul și trasarea traseului de înot pe o hartă. Dezavantajul este rezistența la apă la 50 m.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole