Înfășurarea automată a ceasului: Ce este înfășurătorul ceasului și cum funcționează?

Ce este Watch Winder?
Distribuiți
LinkedIn

Problema înfășurării ceasurilor este la fel de veche ca și conceptul însuși de ceasuri de mână. În timp ce mecanismele automate au fost răspunsul la clasicele ceasuri mecanice cu înfășurare prin coroniță, tehnologia merge acum chiar mai departe. A intrat pe scenă Watch Winder sau dacă preferați un înfășurător de ceasuri, iar colecționarii și experții sunt în dezacord clar dacă ceasurile automate sunt un avantaj sau un dezavantaj. Prin urmare, în articolul următor ne vom concentra în această direcție. Aflați ce este Watch Winder, cum funcționează și dacă ceasul dumneavoastră are nevoie de el.

Conținutul articolului

Cum funcționează ceasurile automate

Pentru a înțelege ce este un Watch Winder și cum funcționează acesta, să ne amintim mai întâi cum funcționează mișcarea automată în ceasul dumneavoastră. În timp ce ceasurile mecanice clasice necesită înfășurarea regulată a coroniței, ceasurile automate folosesc energia din mișcarea încheieturii mâinii pentru a funcționa. În inima ceasului se află arcul principal, care se derulează treptat și acționează angrenajele acelor de ceas. În mod normal, mișcarea încheieturii mâinii rotește rotorul care încarcă arcul. Unele rotoare încarcă arcul atunci când se rotesc în ambele sensuri, altele doar în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers.

Majoritatea ceasurilor automate au o rezervă de putere de 36 până la 72 de ore. Atunci când scoateți ceasul peste noapte de pe mână, arcul nu se încarcă, dar mecanismul continuă să funcționeze. Problema apare în cazul în care nu purtați ceasul pentru o perioadă lungă de timp. Ceasul rămâne pur și simplu fără energie și se oprește atunci când rezerva este epuizată. Aici intervin așa-numitele înfășurătoare de ceasuri. Watch Winders care vă permit să vă mențineți ceasul în funcțiune non-stop.

Watch Winder: Tot ce trebuie să știți despre înfășurătorul de ceasuri

Înfășurătorul de ceasuri sau Watch Winder este un dispozitiv electronic, de obicei o cutie sau o cutie de depozitare, conceput pentru a încărca un ceas automat atunci când acesta nu este purtat. Menținând ceasul în funcțiune în mod continuu, înfășurătorul nu se oprește și toate setările, cum ar fi ora, data și calendarul, sunt păstrate.

Cum funcționează Watch Winder?

Cele mai multe dispozitive de înfășurare a ceasurilor au forma unei cutii de depozitare în care vă puteți depozita ceasul în siguranță și în mod eficient. Înfășurătorul de ceasuri poate fi alimentat cu baterii sau direct de la rețea. Acesta funcționează pentru a simula mișcarea încheieturii mâinii. Totuși, acesta nu se rotește tot timpul. Înfășurătoarele sunt, de obicei, preprogramate pentru a roti ceasul într-un mod care să nu provoace daune. Unele dispozitive oferă posibilitatea de a seta cât de des și în ce direcție trebuie să fie rotite sau chiar oferă așa-numita înfășurare bidirecțională. Acest lucru le permite să se adapteze mai eficient la rotorul ceasului.

Watch Winder: Avantajele și dezavantajele dispozitivului de înfășurare a ceasului

O înfășurare de calitate a ceasului nu vă va deteriora ceasul și îl va menține în funcțiune în mod constant, întotdeauna reglat cu precizie și gata să vă însoțească imediat pe mână. Atunci, de ce au apărut discuții în rândul publicului profesionist despre utilizarea înfășurătoarelor? Să ne concentrăm mai mult asupra avantajelor și dezavantajelor acestor dispozitive.

Beneficiile înfășurătorului de ceas

  • Comoditate pentru proprietarii de mai multe ceasuri: Dacă dețineți mai multe ceasuri pe care le schimbați în funcție de ocazie, veți evita să le reglați înainte de a le pune pe încheietura mâinii. De exemplu, reglarea constantă a calendarului perpetuu sau a fazelor lunii poate fi lungă.
  • Protecție pentru ceas: Înfășurătoarele de ceas sunt un loc sigur pentru a vă păstra comorile. Aceste cutii protejează ceasul de praf și umiditate și, astfel, de coroziune.
  • Aspectul estetic: Nimic nu-i încântă mai mult pe pasionații și colecționarii de ceasuri decât să vadă ceasurile lor sincronizate cu precizie, expuse în mod spectaculos în înfășurătoare de înaltă calitate.

Dezavantajele înfășurătorului de ceas

  • Uzura mai rapidă a ceasurilor: Ceasurile mecanice sunt formate din multe piese mici care sunt predispuse la uzură. Experții consideră că, dacă ceasul se reîncarcă în mod constant și funcționează continuu, își scurtează durata de viață.
  • Reducerea rezervei de putere: Unii ceasornicari raportează că ceasurile automate, care sunt în mod constant numai în înfășurător, își pierd treptat rezerva de putere.
  • Preț: Un înfășurător de ceas de calitate costă sute de euro. Dacă aveți nevoie de mai multe astfel de înfășurătoare, trebuie să investiți o sumă cu care ați putea cumpăra mai multe cutii de depozitare de calitate fără funcția de înfășurare și poate chiar un ceas de calitate.

Aveți nevoie de un înfășurător de ceasuri?

Răspunsul este nudacă dețineți unul sau două ceasuri automate pe care le folosiți aproape mereu. Astfel, ceasurile dvs. se vor mulțumi cu propria lor rezervă de funcționare sau le puteți reîncărca sau reseta din când în când.

Răspunsul este da, dacă dețineți un ceas automat de calitate în mai multe modele. În acest caz, poate fi împovărător și incomod pentru dvs. să vă gândiți în mod constant la încărcarea lor regulată sau să le setați în mod repetat înainte de a le purta. În acest caz veți aprecia cu siguranță un Watch Winder.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole