Ceasurile Grand Seiko – sentiment unic al frumuseții japoneze

Nivel mai înalt de calitate și îndemânare japoneză - ceasuri Grand Seiko
Distribuiți
LinkedIn

Grand Seiko este un brand japonez de lux, care pentru producția ceasurilor folosește cele mai calitative materiale. Primul ceas Grand Seiko a văzut lumina zilei încă în anul 1960. Datorită designului, calității, prelucrării precise sau a preciziei sunt descrise pe bună dreptate ca luxuriante și unice.

Conținutul articolului

Ceasurile Grand Seiko și începuturile sale

Ceasurile japonze Grand Seiko au o istorie interesantă. Înainte de anul 1960 oamenii credeau că, cele mai calitative ceasuri sunt cele elvețiene, în timp ce cele japoneze erau considerate inferioare. Kintaro Hattori, fondatorul Seiko, a știut că este capabil să creeze un ceas, care va concura celor elvețiene. În ciuda faptului că avea experiențe cu producția ceasurilor, ceva încă mai lipsea. Astfel, în anul 1960, a creat primul ceas Grand Seiko, care până în prezent întruchipează precizie, durabilitate și un design frumos.

Fondatorul brandului Seiko - Kintaro Hattori

Patru ani mai târziu a fost prezentat primul ceas japonez de mână și anume ceasul Grand Seiko Self-Dateter, care avea calendar, cronometru și rezistența la apă crescută până la nivelul de 50 metri. Întrucât încă nu se putea vorbi de o satisfacție maximă a producătorului, în anul 1967 a fost creat modelul 44GS, care se caracteriza prin aspectul său unic. Un asemenea design, însă, este folosit până în prezent. Și din acest motiv toate ceasurile Grand Seiko au o asemănătoare strălucire și farmec.

De interes: Anii 1967 și 1968 sunt pentru Grand Seiko foarte importanți. În această perioadă a apărut primul ceas automatic Seiko Grand Automatic 62GS. Interesant este și faptul că, primul ceas de damă Grand Seiko 19GD a apărut abia între anii 1968 și 1973.

3 principii de bază ale designului ceasurilor Grand Seiko

Ceasurile Grand Seiko au un design unic, care se bazează pe trei principii de bază.

  • Principiul 1 prevede că ceasul trebuie să aibă suprafețe plane și curbe bidimensionale.
  • Principiul 2 spune, că suprafețele plane ale carcasei, cadranului și a aratatoarelor ar trebui să fie cât mai largi.
  • Principiul 3 este bazat pe faptul că, fiecare suprafață ar trebui să aibă un efect de oglindă.

9 elemente de design ale ceasurilor Grand Seiko

Ceasurile Grand Seiko se caracterizează prin 9 elemente, care le conferă o atracție japoneză unică. Aceste 9 elemente vorbesc de exemplu, despre cum ar trebui fie unghiul carcasei sau forma cadranului. Fiecare aspect al carcasei ceasului este conceput așa, încât, să reflecte chiar și cea mai mică rază a luminii. În plus, ceasurile Grand Seiko au cadranele plane și coroana semi-încorporată în carcasă, pentru a fi purtate confortabil pe mână.

Ceasul Grand Seiko Automatic 62 GS
Sursa: https://wristreview.com/

Ceasurile Grand Seiko în prezent

În prezent puteți găsi pe piață diverse modele ale ceasurilor Grand Seiko. Toate dintre ele reprezintă cu mândrie principiile de bază, pe care întreaga companie Seiko și le recunoaște, și anume:

  • precizie,
  • lizibilitate,
  • fiabilitate.

Este într-adevăr vorba de ceasuri luxuriante, care pot concura de exemplu și cu renumitele „Rolexuri“. Se pot mândri, însă, cu calitatea lor, prelucrarea de top și designul incredibil de atemporal. În ciuda faptului, că modelele Grand Seiko s-au adresat în primul rând publicului masculin, în prezent găsiți pe piață și multe ceasuri Grand Seiko luxuriante de damă.

Sfatul nostru: Căutate și foarte populare sunt modelele Grand Seiko SBGX263 sau Grand Seiko SBGV225.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole