Ceas Lacoste: Design atemporal inspirat din sport

Ceasurile Lacoste sunt un concept printre ceasurile de modă
Distribuiți
LinkedIn

Pe teren i se spunea „Crocodilul”. În lumea modei, tenismanul francez de succes René Lacoste a devenit deosebit de faimos ca fiind creatorul popularului tricou polo pentru bărbați cu logo-ul aligatorului. Dar poate o companie de succes din domeniul stilului de viață să ofere un ceas de calitate? În acest articol, aruncăm o privire mai atentă asupra mărcii Lacoste și asupra poveștii din spatele emblematicului logo aligator. Vom analiza ceasurile Lacoste din punct de vedere istoric, al designului și al nivelului tehnic.

Conținutul articolului

De pe teren în buticuri: Povestea mărcii Lacoste

Sub marca Lacoste se ascunde o companie franceză fondată în 1933 de tenismenul René Lacoste în colaborare cu omul de afaceri André Gillier. Aceasta oferă îmbrăcăminte sport, încălțăminte, ochelari, accesorii, parfumuri și ceasuri. Semnul distinctiv al mărcii este iconicul logo aligator.

Cum s-a născut aligatorul

René Lacoste a fost un jucător de tenis francez de mare succes, care a câștigat 7 titluri de Grand Slam în anii 1920 și 1930. Dragostea sa pentru tenis l-a determinat, de asemenea, să inventeze aparatul pentru mingi de tenis și prima rachetă de tenis din oțel. Abordarea sa față de tenis și abilitatea sa de a face față adversarilor i-au adus lui Lacoste porecla „Crocodilul„.

Există mai multe povești despre nașterea sa. Cea mai credibilă povestește cum Lacoste, în timpul călătoriei sale la Boston, a pariat cu căpitanul echipei pe o valiză din piele de aligator că va câștiga meciul. Acest lucru i-a adus porecla „Aligatorul„. Mai târziu, fanii francezi l-au rebotezat „Crocodilul”. Lacoste a fost probabil singurul om din lume care a reușit să transforme o poreclă într-unul dintre cele mai de succes branduri de pe piață.

Un mare debut în lumea modei

Lacoste a intrat în lumea modei alături de André Gillier, proprietarul și președintele celei mai mari companii de tricotaje din Franța. Au început cu producția unor tricouri de tenis revoluționare, cu guler și un logo de crocodil brodat pe piept. Acesta a fost conceput de René Lacoste însuși, care l-a purtat și pe terenurile de tenis.

Portofoliul Lacoste se extinde

În perioada anilor 50, îmbrăcămintea Lacoste a început să fie exportată în întreaga lume. 10 ani mai târziu, a apărut prima apă de toaletă Lacoste, iar un alt deceniu mai târziu a apărut o linie de ochelari de soare și o colecție de piele care includea curele, genți de mână și genți sport. Popularii teniși Lacoste au văzut lumina zilei abia în anii 1990, iar la scurt timp după aceea, marca a prezentat prima sa linie de ceasuri de la compania elvețiană Roventa – Henex – la Târgul de la Basel.

Marca Lacoste a devenit celebră mai ales datorită tenisului

Ceasurile Lacoste

Anul 2006 a fost marcat de un acord de licență pentru producția și distribuția de ceasuri cu Movado Group. Prima colecție de ceasuri Lacoste produse de Movado a văzut lumina zilei în 2007. De atunci, cronometrele cu logo-ul din aligator au apărut pe rafturi în numeroase modele, de la cele mai subtile din punct de vedere estetic, la cele sportive și până la cele strălucitoare și provocatoare. Acestea sunt vândute în peste 60 de țări din întreaga lume, iar cel mai mare avantaj al lor este considerat a fi aspectul lor extrem de atractiv. Semnul distinctiv al ceasurilor Lacoste, în afară de celebrul logo al mărcii, este echilibrul dintre calitate și preț.

Designul ceasurilor Lacoste

Marca oferă ceasuri atât în design sportiv, cât și clasic. Pe piață veți găsi piese simple, minimaliste și elegante, dar și modele jucăușe și pline de imaginație în culori strălucitoare. Ceasurile Lacoste pentru bărbați apar atât cu curele clasice din piele și silicon, cât și cu brățară din oțel. Cadranele sunt de cele mai multe ori monocrome, întotdeauna marcate cu logo-ul mărcii, în unele cazuri dotate cu subcadrane. Ceasurile Lacoste pentru femei sunt oferite în cea mai mare parte în modele elegante, cu curele din piele – adesea în variații de culori de bun gust sau cu brățări metalice. Producătorul oferă, de asemenea, ceasuri moderne Lacoste unisex și ceasuri pentru copii în culori jucăușe – de obicei cu o curea din silicon.

Nivelul tehnic al ceasurilor Lacoste

Ceasurile Lacoste sunt proiectate și asamblate în Franța sub licență cu Movado Group. Cele mai multe dintre ele sunt echipate cu o mișcare cu cuarț, probabil de origine japoneză sau elvețiană (producătorul nu oferă informații despre mișcare). Există modele mai ieftine, cu carcasă din plastic, și ceasuri mai durabile, cu carcasă solidă din oțel. Acesta este un ceas precis care poate fi clasificat ca un ceas de modă calitativ. Echipamentul funcțional variază de la fereastra de dată la cronometru și ceas deșteptător și până la altimetru pe modelele pur sportive.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole