Curea de ceas? Vă prezentăm cele mai populare

Cunoașteți toate tipurile de curele de ceasuri?
Distribuiți
LinkedIn

De când curelele și brățările au devenit parte integrantă a industriei ceasurilor, selecția de ceasuri categoric i se subordonează. Altfel spus, este logic, că în timp ce adevărații eleganți preferă curelele din piele, atunci sportivii tipurile de curele mai durabile – de exemplu cele din cauciuc sau curelele din silicon. Și am menționat doar câteva dintre acelea, care pot fi găsite pe piață. Există însă mult mai multe tipuri de curele și brățări. Așadar ce fel de curea de ceas să alegem? Vă arătăm cele mai cunoscute.

Conținutul articolului

Cele mai populare curele de ceas

Printre general cele mai populare curele de ceas, fără controverse, fac parte cele din piele și oțel. Totuși, și aceste două categorii pot fi împărțite. În timp ce cureaua din piele poate fi confecționată din diferite tipuri de piele și supusă diferitelor culori și tipuri de cusături, brățara din oțel se împarte mai departe de exemplu în Oyster, Shark Mesh sau Jubilee. Dar să o luăm frumos pas cu pas.

Curea de ceas din piele

Cureaua de ceas din piele poate fi cel mai adesea observată la bărbați. Bineînțeles, nimic neobișnuit nu este nici în cazul modelelor pentru femei, dar este adevărat că este mai obișnuită în cadrul ceasurilor pentru bărbați. Este o alegere perfectă pentru costume sau pentru ținutele de seara, resp. cele elegante. Așa cum am indicat și mai sus, printre avantajele sale incontestabile face parte și faptul că se află la dispoziție pe piață în multe culori și cu diverse cusături. În plus, reușește să se muleze perfect pe încheietură, datorită căruia se poartă foarte bine. La urma urmei, pielea în sine este extrem de plăcută la atingere.

Pe de altă parte, dezavantajele sale se pot manifesta în timpul anotimpului mai cald, când încheietura poate să transpire. În plus, necesită îngrijire regulată. Dacă însă îi veți oferi această îngrijire, mulți ani vă va încălzi plăcut încheietura mâinii.

Cureaua de ceas din piele este o alegere elegantă

Brățară de ceas din oțel

Le fel de îndrăgite sunt și brățările de ceas din oțel. În ceea ce privește atributele și caracteristicile lor generale, acestea sunt semnificativ mai grele ca cele din piele pe care le-am menționat în rândurile anterioare. Deși nu vă puteți aștepta că vă vor încălzi încheietura mâinii precum o face pielea, totuși pe perioada zilelor toride, poate avea un efect opus. Nu vă va transpira mâna și în plus vă va răcori plăcut încheietura. Ce este însă important, brățările din oțel fac parte printre cele mai durabile și totodată cele mai ușor de întreținut. Astfel vă vor servi mult timp.

Printre cele mai populare tipuri de brățări din oțel fac parte:

  • Oyster – a fost lansată de compania Rolex în prima jumătate a sec. al 20-lea. O veți recunoaște datorită părții mijlocii late și a îmbinării puternice triple, fapt ce se regăsește în durabilitate sa ridicată.
  • Shark Mesh – durabilă, robustă și totodată flexibilă și confortabilă. Spre deosebire de alte brățări din oțel, Shark Mesh reușește în mod plăcut să înconjoare încheietura.
  • Jubilee –  asemănător ca și brățara din oțel Oyster, și pentru tipul Jubilee putem datora companiei Rolex. O veți recunoaște datorită celor trei îmbinări lucioase înguste amplasate printre îmbinările laterale mai groase într-un design mat.
Brățara de ceas din oțel

NATO – cureaua de ceas din material textil

Da, și curelele textile au printre pasionații de ceasuri fanii lor. Acest lucru se datorează în principal faptul că sunt accesibile la preț, ușoare și simplu de detașat.

Ați știut că, curelele NATO au fost inițial concepute pentru militarii armatei britanice încă în secolul trecut – mai exact în anii 70?

Curelele de ceas din material textil au devenit renumite datorită tipului NATO

Curea de ceas din cauciuc/silicon

Și pe lângă tipurile anterioare, nu putem omite nici cureaua de ceas din cauciuc, resp. cea din silicon. Printre cei mai mari fani fac parte sportivii și oamenii activi. Acestea combină caracteristicile tuturor tipurilor menționate până acum. Sunt ușoare, durabile și plăcute la atingere.

Brandul Casio și modelele sale G-Shock cu curele din cauciuc

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole