Cele mai cunoscute ediții Seiko: Ceasuri de la maestrul inovației

Am aruncat o privire la cele mai faimoase ediții de la Seiko
Distribuiți
LinkedIn

În spatele numelui Seiko se află un ceasornicar japonez cu un portofoliu neobișnuit de bogat de premiere și inovații. Una dintre cele mai vechi mărci de ceasuri de pe piața actuală, se mândrește cu primul ceas cu cuarț, primul ceas cronograf cu cuarț digital și analogic sau primul cronometru de scufundare într-o carcasă din titan și ceramică. Dar astăzi aruncăm o privire mai atentă la ceasurile actuale ale acestui brand extrem de popular. Vă vom prezenta cele mai populare ediții Seiko, în care producătorul continuă să transpună în secolul XXI căutarea excelenței și cei peste 140 de ani de tradiție în domeniul orologeriei.

Conținutul articolului

Prezentul companiei Seiko

Seiko Group Corporation, cunoscută sub numele de Seiko, este singura companie producătoare de ceasuri, în afară de Rolex, care proiectează și produce toate componentele ceasurilor în cadrul companiei. De asemenea, aceasta asamblează, ajustează, inspectează și expediază ceasuri de calitate în cadrul companiei. Utilizează propriile mișcări cu cuarț, cinetice, solare și mecanice. Ea oferă produsele sale actuale în 7 ediții majore:

 • Seiko Prospex
 • Seiko Presage
 • Seiko Astron
 • King Seiko
 • Seiko 5 Sports
 • Seiko Coutura
 • Seiko Diamond Collection

Cele mai populare ediții Seiko

Japoneza marcă Seiko are o serie de produse pe piața actuală, printre care, pe lângă ceasurile de mână, puteți găsi, de exemplu, metronoze electronice și dispozitive de reglare. Cu toate acestea, astăzi ne vom uita cu lupa la cele mai ușor de utilizat ediții Seiko de pe piața actuală.

Ediția ceasului Seiko Prospex este apreciată în special de pasionații de outdoor

Seiko Prospex

Ediția Seiko Prospex este concepută pentru iubitorii de sport și aventură în apă, pe cer și pe uscat. Ceasurile sport din această colecție sunt foarte durabile, fiabile și sigure, ceea ce le face ideale pentru profesioniștii care își depășesc limitele. Pe lângă cronometrele de înaltă calitate pentru scufundări și cele de exterior, veți găsi printre ele și ceasuri pentru iubitorii de viață urbană. Astfel, piese inspirate de ceasurile de scufundări Seiko din anii 1970 sau o serie de ceasuri inspirate de un speedtimer din 1969. Seiko echipează modelele Prospex cu mișcările mecanice Caliber 8L35 sau Chronograph Caliber 8R.

Seiko Presage

Presage reprezintă o fuziune a sensibilității estetice japoneze cu meșteșugul tradițional și priceperea în domeniul orologeriei mecanice. Ceasurile Seiko din această colecție se caracterizează printr-un design sofisticat, o calitate superioară și o performanță de lungă durată. Producătorul le echipează cu mișcări mecanice și automate de calibru 4R și 6R cu tehnologie Spring Drive, asigurând o precizie ridicată. Semnul distinctiv al ediției Seiko Presage sunt elegantele cadrane smălțuite suprapuse cu un cristal de safir curbat, care garantează o lizibilitate perfectă, fără distorsiuni optice. Marea majoritate a ceasurilor din această colecție sunt echipate cu o curea din piele sau o brățară din oțel, ceea ce le conferă un aspect clasic, uneori chiar un pic vintage.

Ediția Seiko 5 face parte printre cele mai populare

Seiko 5 Sports

Ediția Seiko 5 Sports a fost lansată în anii 1960. Acesta a câștigat aproape imediat favorurile entuziaștilor de ceasuri mecanice. Aceasta se datorează unei combinații de înaltă fiabilitate, durabilitate și performanță. Actuala gamă Seiko 5 Sports continuă această tradiție orologieră fină și o prezintă într-o nouă formă de design. Ediția populară este acum dedicată generației tinere și în special celor care caută primul lor ceas „adevărat”. Însăși ideea sugerează o combinație între calitatea orologeră și accesibilitatea. Pentru a privi mai îndeaproape Seiko 5 Sports, trebuie să despărțim 5 din nume. Nu este nici pe departe o coincidență. Numărul 5 garantează cinci parametri pe care fiecare ceas din această ediție Seiko îi îndeplinește:

 • Acționare automată
 • Afișaj zi și dată
 • Impermeabilitate acceptabilă 
 • Coroana în poziția a patra la oră
 • Carcasă și brățară durabilă

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole