Original vs. fals: Cum să depistăm un ceas fals

Reușiți să deosebiți un ceas original de unul fals?
Distribuiți
LinkedIn

A deține un ceas de lux este o provocare foarte atractivă în zilele noastre. Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității cronometrelor de calitate, numărul escrocilor care încearcă să vândă ceasuri false, imitații sau contrafăcute este, de asemenea, în creștere. Piața mondială a replicilor de ceasuri se cifrează în prezent la aproape un miliard de dolari pe an. Potrivit unor studii, până la 30% din ceasurile oferite nu sunt originale, fabricate de marca în cauză. Probabilitatea de a fi surprins de un fals atunci când alegeți un ceas de lux este, prin urmare, destul de mare și este deosebit de îngrijorătoare pentru purtătorii mai puțin atenți. Pentru a vă asigura că nu vă lăsați păcăliți, iată un ghid util despre cum să depistați un ceas fals.

Conținutul articolului

Identificați un ceas fals după detalii

Ceasurile false nu vor fi niciodată la fel de calitative ca cele originale. Marile mărci de ceasuri de top acordă o mare atenție alegerii materialelor, asamblării atente a întregului mecanism și rafinării meticuloase a detaliilor de design. Escrocii își produc imitațiile de ceasornicărie ieftin și rapid, deși în zilele noastre destul de plauzibil. Cum se depistează un ceas fals?

Materialul

Veți recunoaște utilizarea unui material mai ieftin, de calitate inferioară, în diferite nuanțe de culoare și cu un finisaj diferit față de cel original. Un ceas fals poate avea o culoare ușor diferită, un luciu mai ridicat sau, dimpotrivă, poate fi mai mat. De obicei, acestea sunt mai ușor de zgâriat și puteți recunoaște deja mici zgârieturi pe unele dintre ele. Ceasurile fabricate din metale prețioase trebuie să fie marcate cu o marcă, la fel ca și bijuteriile. Vă puteți concentra, de asemenea, asupra sticlei. În timp ce ceasurile de înaltă calitate sunt, de obicei, echipate cu un cristal de safir, replicile folosesc sticlă minerală mai ieftină. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică modelelor de modă mai ieftine sau altor piese care au un cristal mineral real din atelierul mărcii. Puteți recunoaște un cristal de safir prin faptul că acesta produce o nuanță purpurie la un anumit unghi și este vizibil mai strălucitor.

Calitatea materialului este importantă pentru ceasurile originale

Greutatea

Ceasurile calitative sunt, de obicei, fabricate din metale prețioase și solide și din aliaje metalice. Acestea conțin, de asemenea, multe piese mici și tind să fie mai robuste, mai durabile și mai grele. Un ceas contrafăcut este, de obicei, vizibil mai ușor.

Detalii și gravuri

Gravurile de pe ceasurile originale sunt perfecte, mai clare și mai clare în comparație cu cele false. Imitațiile ieftine au, de asemenea, greșeli ortografice sau grafice. Marginile imperfecte, lustruirea neplăcută sau o închizătoare nepotrivită sunt frecvente.

Sunetul mecanismului

Mecanismul este cea mai importantă parte a ceasului. Deși unele ceasuri false se laudă cu o mișcare de calitate destul de ridicată, aceasta nu este niciodată cea originală. Multe mărci de lux își fabrică propriile mișcări, așa-numitele mișcări in-house. Ceasurile false sunt de obicei echipate cu înlocuitori care sunt modificați pentru a arăta ca originalul. Adesea, sunt utilizate în acest mod mișcări de la ETA și de la alți producători disponibili. Pentru a le identifica, încercați să le ascultați funcționarea. Mecanismele mai ieftine ticăie, în timp ce mecanismele de calitate sunt silențioase.

Caracteristici specifice

Faceți o cercetare detaliată despre ceasurile de calitate pe care intenționați să le cumpărați. Concentrați-vă pe detaliile mici și pe caracteristicile tipice. Cum și unde își afișează marca sigla? Cum funcționează complicațiile? Cum și unde indică producătorul numărul de serie sau numărul modelului? În ce format este afișat acest număr? Aceste informații vă vor ajuta la detectarea unui posibil fals.

Pentru a recunoaște ceasurile originale, urmăriți caracteristicile specifice

Caracteristicile de bază ale celor mai populare mărci de lux

Înainte de a trece la caracteristicile specifice ale fiecărei mărci, credem că este important să vă reamintim că toate ceasurile de calitate sunt vândute în ambalajul lor original. Chiar și cu instrucțiuni de utilizare și, pentru unii producători, cu un certificat de originalitate. Excepție face Citizen, care a renunțat la manualele tipărite din motive ecologice și durabile. Ambalajul ceasului în sine ar trebui să fie, de asemenea, de o calitate corespunzătoare. Acum să aruncăm o privire mai atentă la semnele distinctive ale mărcilor populare.

Ceasuri Rolex

  • Își păstrează prețul, nu poți cumpăra un original mai ieftin de 75% din valoarea sa de piață.
  • Scrisul este mai mic, spațierea este regulată și nu prea mare.
  • Cadranul este perfect, fără nicio abatere (altfel nu ar fi trecut de controlul de calitate al producătorului).

Ceasuri Omega

  • Ceasurile Omega au un număr de serie de 7 sau 8 cifre pe partea din spate a carcasei.
  • Cadranul este perfect, fără nicio variație în ceea ce privește fontul și dimensiunea spațiilor.
  • Mișcarea secundarului este stabilă și foarte precisă.

Ceasuri Michael Kors

  • Pe partea din spate a carcasei sunt ștampilate codul modelului, valoarea rezistenței la apă și o indicație a materialelor folosite.
  • Pe încuietoarea brățării este gravat numele Michael Kors.
  • Ceasul este montat într-o carcasă albă sau maro de calitate.

Ceasuri Tommy Hilfiger

  • Pe partea din spate a carcasei veți găsi valoarea rezistenței la apă, numărul modelului, indicația materialului și logo-ul producătorului.
  • Pe închizătoarea brățării este gravat TH.
  • Ceasul este depozitat într-o cutie de calitate cu căptușeală din spumă.

Ceasuri Hugo Boss

  • Cadranul este prelucrat perfect, cu indecși care rulează lin.
  • Pe partea din spate a carcasei sunt indicate numărul și codul modelului, rezistența la apă și materialele utilizate, precum și logo-ul producătorului Hugo Boss.
  • Cureaua este gravată cu logo-ul producătorului.
  • Curelele și brățările sunt perfect prelucrate, fără inexactități sau abateri.

Sfat final: Un preț suspect de mic vă va avertiza cu siguranță că este vorba de un ceas fals. Ceasurile de lux își păstrează valoarea și nu se vând cu mult sub prețul lor de piață, chiar și după ani de zile.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole