Viitorul ceasurilor: tendințe și previziuni pentru următorii ani

Care va fi viitorul ceasurilor?
Distribuiți
LinkedIn

În cultura contemporană, viitorul este descris în general ca fiind rapid, elegant și avansat din punct de vedere tehnologic. Având în vedere dependența societății moderne de computere și de telefoane mobile, s-ar părea că ceasurile de mână, așa cum le cunoaștem astăzi, au înțeles totul. Cu toate acestea, mulți ceasornicari privesc viitorul cu optimism. Așadar, ce schimbări vom vedea la încheietura mâinii noastre în următorii ani? Vor înlocui ceasurile inteligente ceasurile clasice analogice? Vor mai fi ceasurile de mână la modă? Veniți cu noi pentru a arunca o privire asupra viitorului ceasurilor.

Conținutul articolului

Previziuni pieței ceasurilor de mână și comportamentul consumatorilor

Economiștii prezic un viitor relativ luminos pentru ceasornicari. Piața globală a ceasurilor de mână ar trebui să crească la 78,2 miliarde de dolari până în 2026, o creștere de aproape 16 miliarde de dolari într-o perioadă de cinci ani. Așadar, se pare că, în anii următori, ceasurile își vor păstra statutul de accesoriu de modă atemporal unisex.

Apogeul ceasurilor inteligente și cu cuarț

Compania Seiko, odată cu inventarea ceasului quartz, a revoluționat segmentul orologeriei analogice și a pus capăt dominației ceasurilor mecanice. Această tendință va continua și în anii următori. Ceasurile cu cuarț sunt mai precise decât omologii lor mecanici, nu necesită un nivel atât de ridicat de măiestrie și, în general, au mai puține piese mobile și mai puține componente. Costul mai mic de fabricare a acestora și, în consecință, prețul de achiziție mai mic vor continua să fie un motor important al segmentului de cuarț în viitor.

Cu toate acestea, nava amiral a întregii piețe de ceasuri va fi reprezentată de ceasurile inteligente, care vor prelua conducerea încă din 2021. Tot mai mulți producători intră pe segmentul inteligent, iar ceasurile inteligente devin din ce în ce mai populare. Acestea devin plăcute din punct de vedere estetic și sunt disponibile în multe culori, modele și game de prețuri, ceea ce este extrem de atrăgător pentru consumatori.

Piața ceasurilor inteligente va continua să crească

Ceasurile clasei medii vor înlocui treptat modelele ieftine

Ceasurile din gamele de preț mai mici ocupă și vor continua să ocupe o cotă dominantă pe piață în anii următori. Accesibilitatea lor permite consumatorilor să cumpere mai multe modele pe care le pot combina ca accesoriu vestimentar cu diferite ținute. Cu toate acestea, previziunile în domeniul orologeriei indică o creștere uriașă a interesului pentru ceasurile din clasa medie. În spiritul sloganului „Nu suntem atât de bogați încât să cumpărăm lucruri ieftine”, și cu siguranță sub influența inflației ridicate și a crizei economice, vom începe să căutăm o calitate bună la un preț rezonabil. Ne vom dori materiale de primă clasă, tehnologie de ultimă generație și durabilitate. Dorința de a avea un comportament de consumator responsabil ne va conduce către ceasuri care își păstrează valoarea de piață pentru mai mult timp.

Achizițiile online de ceasuri vor crește

Magazinele de prezentare vor continua să fie un jucător cheie pe piața ceasurilor de mână și în anii următori. Consumatorii preferă în continuare posibilitatea unui contact fizic cu bunurile pe care le cumpără. De asemenea, comercianții cu amănuntul își păstrează clientela prin loialitate ridicată și reduceri avantajoase. Cu toate acestea, dacă privim comerțul cu ceasuri prin prisma ratelor de creștere, segmentul online este în mod clar câștigător. Acesta este determinat în principal de comoditatea cumpărăturilor și de disponibilitatea mai largă a mărcilor și modelelor în comparație cu magazinele de prezentare.

Viitorul ceasurilor: design și complicații

Cele mai multe ceasuri de mână din zilele noastre sunt deja destul de precise și fiabile. În calitate de consumatori, ne vom concentra, prin urmare, asupra suprastructurii lor funcționale și de design. În timp ce gama de funcții favorizează în mod clar ceasurile inteligente, cu care chiar și cele mai avansate modele analogice pot cu greu concura, gama de design va fi ceva mai variată. Așadar, care este viitorul ceasurilor din punct de vedere al tendințelor în materie de modă?

Revenirea unui clasic elegant

Undă verde primesc așa-numitele ceasuri de costum, adică modelele clasice minimaliste, vor primi undă verde. Acest lucru se va întâmpla din motive simple. Având în vedere criza economică, care zguduie piața din temelii, consumatorii vor căuta un raport preț/calitate cât mai rezonabil. Majoritatea mărcilor de top au în portofoliu său extrem de calitative ceasuri pentru bărbați, dar, alături de ceasurile sport moderne, acestea nu au primit atenția pe care o merită în ultimii ani. Cererea mai mică a împins prețurile în jos, menținând în același timp calitatea de top, pe care consumatorii o vor aprecia enorm în anii următori.

Cadrane colorate

Boom-ul cadranelor colorate a început deja. Să luăm exemplul Omega Seamaster Aqua Terra în albastru, Tag Heuer Monaco în verde și burgundy sau Sinn 556, care a fost disponibil în mai multe culori pastelate. Popularitatea culorilor este alimentată de social media, deoarece cadranele colorate sunt extrem de plăcute din punct de vedere estetic și arată foarte bine în fotografii și videoclipuri. Timpurile moderne favorizează, de asemenea, locurile de muncă mai puțin formale, care nu mai au costume sumbre și întunecate ca parte a codului vestimentar. Ceasornicarii sunt conștienți de acest lucru și vor adapta designul ceasurilor la un stil vestimentar mai casual.

Amestecul de metale

Amestecul de metale în două tonuri este de mult timp consacrat în segmentul bijuteriilor și al podoabelor și va primi undă verde din partea industriei orologiere în anii următori. Așteptați-vă să vedeți tot mai mulți producători folosind o combinație de oțel inoxidabil și aur galben sau roz. În cele din urmă, Rolex a lansat deja ceasul său Explorer I într-o versiune bicoloră. Previziunile anunță o scădere a interesului pentru ceasurile din aur, ceea ce va exacerba tendința de a amesteca metalele.

Carcasele se vor micșora

Ați observat cu siguranță tendința modei care dictează carcase mari și îndrăznețe în ultimii ani. Acestea nu pot continua să crească la nesfârșit, motiv pentru care previziunile vorbesc despre schimbare. Viitorul ceasurilor indică spre carcase mai subțiri, care vor fi acceptate pe încheieturile mai masive ale bărbaților. De asemenea, ceasurile se vor micșora sub influența modelelor populare de epocă.

Sustenabilitatea va influența și industria orologieră

Achizițiile bazate pe durabilitate sunt în creștere spectaculoasă, iar piața mondială a ceasurilor nu scapă de impactul acesteia. Consumatorii moderni cer ca mărcile să fie responsabile din punct de vedere ecologic și social, iar companiile care nu urmează această megatendință nu vor putea concura. Cum vor afecta principiile de sustenabilitate viitorul ceasurilor?

  • Transparența în lanțurile de aprovizionare va fi îmbunătățită.
  • Vor fi preferate modelele atemporale.
  • Accentul va fi pus pe longevitate și pe păstrarea valorii de piață a ceasurilor.
  • Unitățile ecologice vor fi în favoarea consumatorului.
  • Boom-ul va fi la vânzările de ceasuri la mâna a doua.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole