Ceasuri de calitate: ce caracteristici nu ar trebui să le lipsească?

Citește care parametri fac dintr-un ceas de calitate unul calitativ
Distribuiți
LinkedIn

Clienții se concentrează adesea pe preț ca fiind singurul indicator al calității unui ceas. Numărul de pe eticheta de preț dezvăluie multe despre ceas, dar există atribute mult mai fiabile care indică calitatea. Așadar, ce caracteristici ale ceasului merită luate în considerare pentru a fi cu adevărat sigur că ați investit banii în calitate? Haideți să analizăm împreună ceasurile de calitate.

Conținutul articolului

Materialul carcasei

Materialul carcasei este una dintre caracteristicile ceasului de bază. Acesta determină durabilitatea acestuia, precum și întreținerea și îngrijirea pe care va trebui să i le acordați ceasului. Alegeți un ceas fabricat din materiale durabile și care necesită puțină întreținere.

Carcasa este una dintre cele mai importante părți ale ceasului.

Ceramica

Ceasurile din ceramică sunt rezistente la zgârieturi și păstrează o strălucire de lungă durată. Dezavantajul lor este rezistența mai scăzută la șocuri. Ceramica reprezintă o alegere de calitate solidă.

Oțelul

Oțelul inoxidabil este durabil și ușor, cu o bună rezistență la zgârieturi și coroziune. Ceasurile, însă, sunt fabricate din diferite calități de oțel – clasificate în funcție de impuritățile care nu sunt din oțel și care sunt adăugate în oțel pentru a împiedica rugina materialului. Un material excelent pentru un ceas de calitate este oțelul de calitate 316L. Acesta poate rezista la temperaturi extreme și este foarte rezistent la coroziune. În plus, este potrivit și pentru persoanele care suferă de alergii.

Sfatul nostru: Atunci când alegeți un ceas, luați în considerare și construcția internă a carcasei. Ceasurile de calitate folosesc suporturi metalice pentru mișcare. La modelele ieftine, mișcările sunt ținute în loc de plastic.

Sticla safir

Sticla se suprapune și protejează cadranul. Acesta trebuie să fie suficient de dur și durabil pentru a-și păstra aspectul și calitatea în condiții normale de uzură și în condiții extreme. Safirul îndeplinește perfect aceste cerințe. Are ambiția de a rezista la ani sau decenii de uzură fără nicio zgârietură.

Mecanism elvețian sau japonez

Dacă ne concentrăm asupra caracteristicilor ceasului care sunt de bază, nu trebuie să uităm de precizia și durabilitatea mișcării. Mișcarea este mecanismul care menține ceasul în mișcare. Majoritatea ceasurilor de pe piața actuală sunt echipate cu o mișcare mecanică, automată sau cu cuarț. Ceasurile mecanice sunt un simbol al meșteșugului tradițional al orologeriei și au nevoie de înfășurarea regulată a coroanei pentru a funcționa. Ceasurile automate au un design foarte asemănător cu cel al ceasurilor mecanice, dar ele ticăie datorită energiei obținute din mișcarea încheieturii mâinii purtătorului. Numitorul lor comun este precizia mai mică. În schimb, mișcarea quarz, care funcționează datorită unei baterii, este considerată cel mai precis sistem de mișcare din prezent.

La majoritatea ceasurilor veți găsi mișcări de producție elvețiană, japoneză sau chineză. Mișcările elvețiene excelează prin măiestrie, în timp ce cele japoneze sunt asamblate pe linii robotizate automate și sunt foarte practice. În comparație cu cele elvețiene, acestea tind să fie mai ieftine, păstrând în același timp o precizie egală sau mai bună. Mișcările chinezești sunt realizate în fabrici și sunt folosite mai ales la ceasuri ieftine. În comparație cu cele elvețiene și japoneze, acestea nu se ridică la înălțimea așteptărilor din toate punctele de vedere. Așadar, alegerea calității este reprezentată de mișcările elvețiene și japoneze.

Ceasurile de calitate sunt caracterizate de mișcări germane sau japoneze

Curea din piele

Cureaua este extrem de importantă nu numai pentru designul și durabilitatea ceasului, ci și pentru confortul la purtare. De departe, cel mai bun material din toate punctele de vedere este pielea naturală de calitate. Singurele excepții sunt ceasurile sport și de scufundări, pentru care o curea din piele nu este o alegere bună. Dacă aveți rezerve în ceea ce privește pielea naturală, puteți opta pentru o curea de nailon de calitate.

Ceasuri rezistente la apă

Rezistența la apă a unui ceas este de obicei indicată în bar (bar), atmosfere (ATM) sau metri (m). Un ceas de calitate care poate rezista, de exemplu, la scăldat în apă, ar trebui să fie rezistent la apă până la cel puțin 100 m / 10 ATM / 10 bar.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole