Acestea sunt cele mai frecvente greșeli la purtarea ceasurilor

Acestea sunt cele mai frecvente greșeli la purtarea ceasurilor
Distribuiți
LinkedIn

Purtarea ceasurilor a devenit în avansatul secol 21 atât de obișnuită, încât adeseori se uită de unele principii, care au legătură cu acest fapt. În timp ce într-unul dintre articolele anterioare v-am informat despre faptul, la care mână se poartă ceasul, atunci în acesta vă prezentăm cele mai frecvente greșeli la purtarea ceasurilor. Și voi le faceți?

Conținutul articolului

Cele mai frecvente greșeli la purtarea ceasurilor

Toate acestea ar putea fi rezumate așa, încât în multe cazuri oameni nici nu știu, ce anume cumpără. Ceasurile moderne obișnuiesc să fie încărcate cu diverse complicații, care în cele din urmă nici nu le veți folosi. Acest lucru, însă, nu înseamnă că sunt inutile. Este suficient doar să știți, ce cumpărați și ce așteptări să aveți.

1. Informații insuficiente despre ceasuri

După cum am indicat ceva mai sus, regula de bază a purtării unui ceas, este să știți cât mai multe despre ceas. De exemplu, când vă hotărâți să achiziționați un ceas cu un cronograf, ar trebui să știți că, cu ajutorul lui veți putea să măsurați mai efectiv timpul scurs. Bineînțeles, sunt mult mai multe. Astăzi, ceasurile de mână pot fi echipate și cu barometrul sau cu funcția de GPS. Multe funcții complicate pot fi găsite fie la ceasurile Casio, în special la seria de modele G-Shock, sau la produsele originale de la o altă companie japoneză – Seiko. Și când vine vorba de complicații, resp. funcții ale ceasurilor, o categorie specială sunt așa numitele ceasuri inteligente. Acestea, în mod standard, vă pot număra pașii, măsura frecvența inimii sau pot monitoriza somnul. În acest caz recomandăm să vă uitați de exemplu la oferta mărcii Smarty. 

Pe de altă parte se află ceasurile simple, care nu exagerează cu funcțiile. Dimpotrivă, cel mai mare accent îl pun pe minimalism. Se concentrează exclusiv pe indicarea orei și la aspectul decent. Astfel de ceasuri sunt de exemplu modelele de damă Michael Kors sau produsele bărbătești MVMT.

Informațiile insuficiente despre funcții este de asemenea o greșeală frecventă la purtarea unui ceas

2. Supraestimarea ceasurilor

Rețineți că, ceasurile vă vor rezist atât de mult, în funcție de cum vă veți ocupa de el. Iar acest lucru este valabil și în cazul modelelor rezistente la șocuri extreme, cum produce de exemplu brandul Casio. Faptul, că ceasul are o rezistență  ridicată la deteriorare, nu înseamnă că, pe el puteți „lovi cu ciocanul“.

Iar în cazu supraestimării ceasurilor, nu trebuie să uitați nici de impermeabilitate. Mulți oameni omit că, atunci un ceas este marcat cu impermeabilitate de exemplu de 50 m, nu înseamnă că poate fi utilizat la scufundare la adâncimi de 50 m. Despre tema impermeabilității ceasurilor v-am informat în mod complex într-un articol separat.

3. Cheltuială inutilă a banilor

Desigur, ceasurile mecanice reglate sau setate manual vor avea un preț semnificativ mai mare decât acele modele quartz produse în serie, eventual și cele automatice. Dar prin această constatare nu dorim să denigrăm în vreun fel ceasurile mecanice. Dorim doar să ne asigurăm că, înainte de a achiziționa un ceas, trebuie să vă gândiți bine, ce sumă doriți să investiți într-un ceas. Astfel veți împiedica o cheltuială inutilă a banilor pentru ceva, care în cele din urmă nu vă este necesar. La urma urmei, ceasuri fiabile pot fi găsite și în categorii accesibile la preț. Mai exact, putem menționa branduri precum și altele.

chyby-photo-1

4. Alegerea greșită a curelei sau a brățării

La fel ca și îmbrăcămintea, și ceasurile sunt într-o oarecare măsură o chestiune de sezon. Una dintre cele mai frecvente greșeli la purtarea ceasurilor este alegerea greșită a curelei sau a brățării ceasului. În timp ce curelele din piele nu sunt o alegerea potrivită pentru zilele toride de vară (încheietura poate transpira sub ceas), atunci brățările din oțel inoxidabil nu le recomandăm pentru zilele geroase de iarnă (pot răci încheietura în mod incomod).

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole