Ceasurile Frederique Constant: de la istorie până în prezent

Ceas elvețian Frederique Constant
Distribuiți
LinkedIn

Ceasornicăria elvețiană este împletită cu nume celebre precum Rolex, Omega și Patek Philippe. Dar ați auzit de Frederique Constant? În ciuda faptului că este o companie de ceasuri relativ tânără, aceasta a reușit deja să își croiască un loc stabil pe piață. A reușit să facă acest lucru îmbinând calitatea superioară, eleganța designului și inovația orientată spre viitor. Sub sloganul „lux accesibil”, producătorul încearcă să ofere toate acestea unei game cât mai largi de utilizatori. Așadar, cum sunt ceasurile Frederique Constant? Astăzi vi le vom prezenta mai în detaliu.

Conținutul articolului

Marca Frederique Constant aparține grupului de ceasuri elvețiene de lux.

Din istoria mărcii Frederique Constant

Elvețiana companie Frederique Constant de ceasuri a fost fondată în anul 1988 de un cuplu olandez, Aletta Stas-Bax și Peter Stas. Numele mărcii urma să provină din combinația dintre numele bunicilor lor, Frederique Schreiner și Constant Stas. Aceștia au scos pe piață prima lor colecție de ceasuri patru ani mai târziu. Aceasta era formată din șase modele echipate cu mișcări elvețiene și asamblate de un ceasornicar din Geneva.

Marile momente în istoria Frederique Constant

Inovația, alături de lux și calitate, este semnul distinctiv al ceasurilor Frederique Constant. Să ne amintim câteva dintre descoperirile care au făcut senzație în lumea orologeră.

  • 1994: Primul ceas Frederique Constant Heart Beat cu o deschizătură la ora 12, care permite o privire asupra mecanismului mișcării.
  • 2002: Marca Frederique Constant a reușit să achiziționeze și să reînvie elvețiana marcă Alpina Watches, extinzându-și oferta pentru a include ceasuri sport.
  • 2004: Marca a adus pe piață propria sa mișcare mecanică, calibrul FC-910.
  • 2008: Frederique Constant a prezentat lumii o ediție limitată Tourbillon Manufacture cu un tourbillon integrat.
  • 2012: Marca a adus pe piață un ceas care afișează fusurile orare din 24 de orașe de referință din lume.
  • 2015: Frederique Constant a uimit lumea cu primul smartwatch elvețian. Ceasul analogic a fost echipat cu un modul electronic montat pe o mișcare cu cuarț și conectat la aplicația Frederique Constant Smartwatch.
  • 2018: Marca a lansat un așa-numit ceas hibrid care combină un calibru cu cuarț și o mișcare mecanică.
  • 2020: Piața a văzut lumina zilei prin colecția Smartwatch Vitality cu un cadran analogic care dezvăluie un ecran digital la cerere. Ceasul a fost echipat cu un senzor de ritm cardiac integrat.
Ceasurile Frederique Constant sunt caracterizate de calitate și precizie

Ceasuri Frederique Constant

Marca Frederique Constant oferă ceasuri în nouă colecții, fiecare cu propriul stil și funcționalitate. Dar ce caracterizează ceasurile Frederique Constant în general?

Designul ceasurilor Frederique Constant

Fiecare ceas Frederique Constant este rafinat până la ultimul detaliu. Acestea sunt caracterizate de un design mai degrabă clasic spre tradițional, care poate fi descris și ca fiind atemporal.

Ceasurile pentru bărbați Frederique Constant sunt delicate și elegante. Pentru ocazii de înaltă ținută, sunt deosebit de potrivite ceasurile din colecția Slimline, care, datorită carcasei lor subțiri, se potrivesc confortabil și sub manșeta unei cămăși. Chiar și ceasul Frederique Constant Smartwatch are un design clasic și este mai potrivit pentru birou decât pentru sala de sport.

Ceasurile de damă Frederique Constant nu sunt nici ele demodate, dar, spre deosebire de colecțiile pentru bărbați, acestea tind să fie mai subțiri și cu decorațiuni mai sofisticate. Producătorul chiar dedică o colecție de automate exclusiv sexului frumos. Sub denumirea Ladies Automatic, veți găsi modele florale sau cadrane din mamă de perlă înconjurate de marcaje încrustate cu diamante. Fundul carcasei este alcătuit dintr-un cristal de safir, care lasă să se întrevadă funcționarea mișcării automate.

Calitatea ceasurilor Frederique Constant

Frederique Constant este renumit pentru că investește continuu în cercetare și inovație pentru a oferi clienților săi ceasuri elvețiene de top. Ceasurile sale se mândresc cu o calitate excelentă și o precizie impecabilă în construcție și funcționare. Fiecare model este asamblat manual și este supus unui proces de inspecție riguros.

Ceasurile Frederique Constant Manufacture se remarcă prin faptul că conțin numai componente proprii. În multe cazuri, mișcarea de înaltă calitate este completată de o extensie, cum ar fi un tourbillon, un cronograf sau un indicator de fază lunară, toate provenind direct din atelierul Frederique Constant. Mai bogată din punct de vedere funcțional este, bineînțeles, colecția de Smartwatch, care oferă o serie de gadgeturi interesante, cum ar fi un indicator al calității somnului, un senzor de ritm cardiac sau un ceas de alarmă.

Prețul ceasurilor Frederique Constant

Producătorul își respectă cu încredere crezul de „lux accesibil”. Ceasurile Frederique Constant nu sunt ieftine, bineînțeles, dar în principiu sunt destul de accesibile. Cele mai multe dintre prețurile din cataloage variază între 1.000 și 3.000 , ceea ce corespunde calității și valorii lor. Cu toate acestea, cele mai luxoase modele, cu prețuri care se apropie de 20.000 , sunt considerate supraevaluate de către experți și pot să nu ofere valoarea la care ne-am aștepta în aceste intervale de preț.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole