Ceas Seiko 5: Cea mai populară alegere pentru un ceas de calitate la un preț rezonabil

Edițiile ceasurilor Seiko 5
Distribuiți
LinkedIn

Renumit la nivel mondial ca inovator atât în domeniul ceasurilor cu cuarț, cât și al ceasurilor mecanice, Seiko se află de zeci de ani în fruntea industriei orologiere. Unul dintre cele mai puternice fiare de călcat ale sale este colecția Seiko 5, care găzduiește cronometre de mână cu remontare automată accesibile. Dacă nu sunteți un nou-venit complet în lumea ceasurilor, cu siguranță ați auzit de ele. Iubite de tinerii și de admiratorii născuți anterior ai artei orologiere, acestea sunt potrivite pentru purtarea de zi cu zi și ca însoțitor la activitățile în aer liber. Să aruncăm o privire mai atentă asupra ceasului Seiko 5, atât în ceea ce privește istoria sa, cât și ușurința de utilizare.

Conținutul articolului

Seiko: Marca de calitate japoneză fiabilă

Japoneza marcă Seiko și-a făcut un nume în lumea orologeriei cu o serie de inovații. Printre altele, îi datorăm invenția revoluționară a mișcării cu cuarț, care a revoluționat literalmente domeniul cronometrării. În prezent, Seiko Group Corporation este singurul producător de ceasuri din lume, alături de Rolex, care își fabrică toate componentele în cadrul companiei. În cataloagele sale, are un mix de toate, de la ceasuri clasice cu trei mâini, la cronografe și până la modele mai complexe. Folosește mișcări interne cu cuarț, solare și mecanice. Își oferă ceasurile de calitate în șapte ediții majore, printre care vedeta este Seiko 5.

Ceasuri sport Seiko

Din istoria ediției Seiko 5

Ediția Seiko 5 sărbătorește 55 de ani de existență pe piață. În anul 1963, a fost lansat Seiko Sportsmatic 5. Se poate spune că a fost predecesorul colecției de astăzi, primul cronometru cu încărcare automată fabricat în Japonia. Avea numărul 5 în nume deoarece era caracterizat de cei cinci parametri care caracterizează și astăzi fiecare ceas Seiko 5.

Cu 5 ani mai târziu, în 1968, a sosit pe piață primul Seiko 5 Sports. Acesta a fost conceput ca un model mai luxos, destinat unei generații mai tinere cu un stil de viață activ. A fost un ceas sport care reprezintă originea și sursa de inspirație pentru întreaga gamă Seiko 5 actuală.

Ceasul Seiko 5

Numărul „5” din numele popularei ediții reprezintă promisiunea, că fiecare model din gamă va îndeplini cele 5 atribute esențiale:

  • mecanism automat,
  • afișează data la a treia poziție a orei,
  • rezistență la apă,
  • coroană încastrată în poziția de la ora patru,
  • carcasă și brățară durabilă.

De-a lungul istoriei sale de jumătate de secol, ediția Seiko 5 a produs sute de ceasuri automate rezistente la șocuri și impermeabile. Acestea vin în subcategorii și ediții limitate de modele diverse, destinate unor scopuri variate. În cea mai mare parte, acestea sunt modele sportive robuste, utile pentru activități în aer liber în condiții mai extreme, dar potrivite și pentru uzura de zi cu zi.

Deși unele oferă o estetică acoperită cu aur roz sau suprafețe dure negre, toate sunt fabricate din oțel inoxidabil. Semnul distinctiv este logo-ul 5 din mijlocul cadranului. Seiko echipează aceste ceasuri de calitate cu mișcări automate robuste, ca de altfel, din atelierele proprii. O complicație comună la cele obligatorii este afișarea datei și a zilei săptămânii. Multe modele sunt echipate, de asemenea, cu o lunetă rotativă, o scală de minute și o rezistență la apă de până la 100 m.

Mâinile luminescente ale ceasului Seiko SNZG15K1 din ediția Seiko 5 Sports

Prețul ceasurilor Seiko 5

Ceasurile din ediția Seiko 5 sunt cunoscute în lumea orologeră pentru prețul lor accesibil. Ca în cazul oricărei mărci de ceasuri renumite, prețurile variază de la o subcategorie la alta și variază de la modele accesibile la modele mai scumpe, în funcție de popularitate, materiale sau caracteristici. În medie, un ceas Seiko 5 poate fi cumpărat astăzi cu aproximativ 750 de lei. Prețul său ridică chiar întrebarea: de ce sunt atât de ieftine ceasurile automate de calitate de la o marcă de renume mondial? Se spune că Seiko și-a construit imperiul orologeriei pe accesibilitate. Prețuri mici care nu vin în detrimentul calității, reușește să le mențină la un nivel scăzut datorită eficienței pentru care companiile japoneze au devenit renumite.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole